Jakub Kolinger: Máme jeden cíl a funguje to! Jak se říká: TEAM NENÍ JENOM SLOVENSKÁ KAPELA

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím je Jakub Kolinger, univerzál z FK Union Strašnice. Jakuba jsme se zeptali na jeho pozici v týmu, o jeho pauze nebo jaká byla minulá sezóna 1.A třídě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Kubo stal ses nejlepším hráčem 2. kola podle hlasování fanoušků. Jaké to pro tebe je?
Udělalo mi to velkou radost, nevěřil bych že se takového ocenění v mých letech dočkám. Samozřejmě vím, že toto ocenění v naší soutěži vystihuje víc jaké má člověk okolo sebe lidi, mám na mysli rodinu, přátele a spoluhráče. Tímto bych chtěl poděkovat všem, kteří našli kousek svého drahocenného času a hlasovali pro mě.
Bylo mi řečeno, že jsi stoper/útočník co to přesně znamená?
Myslím, že nemám pevně danou pozici v týmu. První kolo sezóny jsem nastoupil na pozici stopera, toto kolo jsem nastoupil jako střední defenzivní záložník, minulou sezónu párkrát v útoku, takže si nejsem jist, jestli to je dáno tím, že na mě vždy nějaká pozice zbyde nebo mojí univerzálností.
Jaká pozice je ti příjemnější?
Nejradši jsem vždy ve středu dění, takže střední defenzivní záložník. Mezi moje hlavní přednosti ve fotbale patří vyhrané osobní souboje a tvrdá hra. Na tomto postu si myslím, že můžu dát svému týmu nejvíc.
O víkendu jsi hráčem Strašnic. Kdo jsi přes týden?
Přes týden jsem hlavně otec od rodiny. Mám devíti měsíční miminko, proto nejvíce svého času věnuji přítelkyni Terezii a dceři Santal. Holky mi to vrací na oplátku o víkendu a chodí pravidelně fandit a tvoří mi dohromady s mými rodiči fanklub. Pak je zapotřebí přes týden trénovat buď na travnaté ploše ve Strašnicích nebo výběh ve Stromovce. A ve zbylém čase se občas stavím do práce.
Před pár lety si opět začal hrát. Co stálo za čtyřletou pauzou?
Ta pauza byla ve skutečnosti delší. V té kariéře bylo hodně pokusů o návrat. Poprvé jsem skončil těsně před koncem staršího dorostu, kdy mě strhla mladická nerozvážnost, první práce a hlavně zábava. Pak jsem působil několik let na různých místech jako manažer v gastronomii a přibral patnáct kilogramů. A protože jsem se sebou chtěl něco udělat, tak jsem se vrátil do Strašnic, kde máme neuvěřitelně skvělou partu lidí v čele s trenérem, s kterým jsem začínal jako se spoluhráčem tvořit svou fotbalovou historii už v roce 2004 za tehdejší PSK Union. Těch patnáct kilo jsem shodil a práci přizpůsobil fotbalu.
Teď na skok k loňské sezóně. Jaká byla konfrontace s týmy o soutěž výše?
Byla to velká zkušenost, jak pro mě, tak určitě pro celý tým. Kvalitativně si myslím, že do A třídy patříme, i když výsledky vypadaly hrozivě a tabulka hovořila jasně proti mému výroku. Momentálně už se soustředíme na tuto sezónu a chceme skončit na opačném pólu tabulky.
Co si myslíš, že způsobilo návrat do 1.B třídy?
Co to způsobilo? Nasbírali jsme nejméně bodů. Příčin sestupu je vícero, ale to bych tu dále nerozebíral. Všechno špatné vždy přinese něco dobré a nám to přivedlo nový realizační tým, který dal našemu týmu čerstvý koncept tréninků, které nás hodně baví. Přišly i nové posily a táhneme všichni za jeden provaz. Máme jeden cíl a funguje to! Jak se říká: TEAM NENÍ JENOM SLOVENSKÁ KAPELA
Na závěr, jaké jsou Vaše klubové a tvé osobní cíle?
Týmový cíl je postup zpět, kam patříme. Můj cil v týmu je přinést trenérovi ta čísla a osobní cil v životě je také jasný. Být tu maximálně pro rodinu, žít zdravě a v souladu s přírodou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.