ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 5.kolo Pražský | 1.B třída sk. B, 2023-2024

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Kubo, stal ses hráčem 5. Kola 1.B/B třídy. Jaké jsou pocity? Zdravím Vás i všechny
Zdravím Vás i všechny čtenáře, pocity samozřejmě příjemné, je to však zásluha především dobrého týmového výkonu. Poslední zápasy se mi herně až tolik nedařilo, avšak postupně se mé výkony začínají zvedat a toto ocenění je toho důkazem
Na úvod se nám prosím představ.
Jmenuji se Jakub Hendrych a je mi 25 let. S fotbalem jsem začínal, když mi bylo 6 let v TJ Sokol Troja. Pár let poté přešla mládež pod Loko Vltavín, neboť v Troji se musel vybudovat protipovodňový blok, což přinášelo mnoho komplikací, speciálně pro tréninky mládeže. Většinu času jsem tak prožil v Loko Vltavín, kde byla skvělá parta a fajn trenéři. Následovalo krátké angažmá v Roztokách, dočasná pauza a následně návrat k velkému fotbalu skrze Háje.
Pro tebe to byl perný víkend. Nejdřív zápas A-týmu a druhý den B-tým a dokonce v obou zápasech ses střelecky prosadil. Jaké to bylo?
Sobotní trefu hodnotím jako nejhezčí gól, který jsem kdy dal, bohužel z toho nebyla výhra, takže má hořkou pachuť (zápasy si pro rozbor u videa točíme, takže alespoň mám památku na tento gól). Nedělní trefa byla vcelku obyčejná, průnik do vápna a následně střela z bezprostřední blízkosti. Sobotní utkání bylo plné nepřesností, nervozity a špatných řešení. Paradoxně jsem měl druhý zápas lehčí nohy než v tom prvním. Přišla neděle a vše najednou vycházelo
Dva zápasy za víkend. Jaká je vlastně tvá pozice v týmu?
Personální krize občas dokáže udeřit ve velkém, tedy bylo třeba odehrát dvě utkání. Řadím se do hráčů A-týmu, kde bych měl přinést na hřiště především kvalitu na balónu, důraz v soubojích, a především už i nějakou tu zkušenost. Náš tým se řadí mezi nejmladší v soutěži, tedy musím být určitým vzorem.
Dle databáze FAČR lze zjistit, že si na chvíli skončil s fotbalem, co za tím stálo?
Ve Vltavínu se nám vlivem jednoho trenéra rozpadla parta, stavěl jen své oblíbence, poté mi řekl, že můžu zůstat, ale asi si nekopnu, takže jsem se rozhodl zkusit na chvilku Roztoky. V Roztokách byla fajn parta, ale na můj vkus malé ambice + mě nebavilo dojíždění.
Proč zrovna Háje?
Znal jsem tam pár lidí skrz kamaráda ze střední, zkušební tréninky mě bavily a celkově to tak samo klaplo.
Po pěti kolech máte jako B-tým plný počet bodů, jen o skóre jste druzí a ,,Áčko" naopak se pohybuje ve spodní části tabulky. Čím to?
Začátek sezóny doprovází řada dovolených, nerozehranost a prostě se sešlo pár horších okolností. Pár zápasů se nepovedlo, ale rozhodně nechceme mít hlavu dole. Fotbalově tu je velká kvalita, technicky i rychlostně máme skvěle vybavené hráče, jen občas neumíme zvolit správné řešení a bohužel pálíme velké množství tutovek. Jsem přesvědčen, že se povede následující zápas proti Hostivaři a chytneme vítěznou vlnu. V béčku se hledí více na předvedenou hru, tím neříkám, že nechceme vyhrávat, avšak celkově je hra uvolněnější, neboť zde zapracováváme mladé kluky do dospělého fotbalu.
V následujícím zápase jedete do Kolovrat. Co od toho očekáváte?
Očekávám fyzicky velmi náročné utkání, gólově spíše chudší utkání. Kolovraty mají áčko v přeboru, což musí být pro hráče béčka velkou motivací, neboť si tak mohou říct o šanci.
Na závěr, jaké jsou týmové a tvoje osobní cíle do zbytku sezóny?
Týmové jsou vždy nejvyšší, rozjezd sezóny tomu zatím sice nenapovídá, ale chceme se pohybovat v TOP 5. Tyto cíle jsou stejné pro A i B tým. Osobně bych rád překonal svou gólovou sezonu, která byla dva roky zpět, kdy jsem ve 30 zápasech vstřelil 10 branek. Nyní tedy mířím alespoň na 11 branek a spolu s tím přidat kvalitní výkon všude, kde nastoupím.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.