Adam Žák: Nejlépe se cítím v útoku, ale nejvíce času trávím na tribuně, ať už z důvodu přehnané kritiky rozhodčího či častých zraněních

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 26. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal útočník SK Slovan Plzeň 1910, Adam Žák. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Adame, gratuluji k vítězství v anketě hráč kola! Minule ti první místo o kousek uniklo, tentokrát už to vyšlo. Jaký je to pocit?
Ahoj, děkuji za gratulaci jak tobě, tak všem ostatním přejícím. Vyhrát tuto prestižní anketu a zařadit se vedle takových hráčů, jakými jsou například Cigi, Matulka, Reischi a Rábík je něco nepopsatelného. Jako jediné individuální ocenění jej řadím v mé sbírce na nejvyšší místo.
V posledním zápase jste zvítězili ve šlágru kola na hřišti Mladotic. Ty sám jsi přispěl k výhře dvěma góly. Jak bys utkání hodnotil zpětně?
Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný a dle přítomných opilých fanoušků i velmi pohledný. Naštěstí jsme tentokrát neměli problém s koncovkou a díky Markovo třem asistencím, při kterých jsem dvakrát nestihl uhnout, jsme zvítězili.
Je to samozřejmě velký úspěch vzhledem ke skutečnosti, že se na sítích objevily fotky, kde jste slavili už cestou na zápas (o postupu Slovanu do I.A třídy bylo rozhodnuto v předposledním kole). Nebylo někomu během utkání nevolno?
"Uniklých fotek" jsme si vědomi, ale divím se, že s k tomu vedení klubu ještě nevyjádřilo. Jedná se o jasnou fotomontáž z Knírovo dílny, jelikož podcenit takto pro soutěž důležitý zápas bychom si nedovolili. Nevolno nám ale bylo všem, neboť objednaný autobus postrádal v ten den potřebnou klimatizaci.
V týmu mimo jiné působí i tvůj brácha Ondra. Jak se ti s ním vůbec hraje?
Je to radost. Bohužel nám po zápase prozradil, že se s největší pravděpodobností stejně jako u Edy jednalo o jeho derniéru. Takže to vypadá, že mezi naše ultras dorazí vytoužená posila.
L. Mareška nám v rozhovoru prozradil, že jsi mu téměř ukončil kariéru. Prozradil bys čtenářům, co tím přesně myslel?
Pokud si dobře vzpomínám, tak k události došlo posledního dubna 2022 v zápase se Zbirohem, kdy tato hrající legenda klubu slintala po hattricku jako Martin Vričan u karet. Lukáš z pozice stopera proběhl vitálním tempem celé hřiště, přičemž obehrál asi 10 protihráčů a na hranici velkého vápna se rozhodl o narážečku se mnou! V ten moment jsem zapomněl na jeho chatrné zdraví a míč jsem mu vrátil na dlouhou nohu, a tak se stalo, co se stalo a jeho zadní stehenní sval se při pokusu dosáhnout na balón natáhl.
Jeden z nejmenovaných spoluhráčů by chtěl vědět, jak se vyrovnáváš s faktem, že už jsi starý a věcně zraněný?
S tímto faktem mi pomáhá vědomí, že se mnou hraje spoustu starších kluků jako je Dymo, Vriči, Fialík a děda Slovan. Co se však zraněních týče, tak s tím se nejlépe vyrovnávám s pivem na tribuně.
Pro Davida Vladaře jsi fotbalovým vzorem ty. Je naopak někdo z týmu, kdo zase svými výjimečnými kvalitami zapůsobil na tebe?
Sledovat na hřišti psychickou vyrovnanost Jirky Komínka a Marka Feiferlíka mi bere dech. To je něco výjimečného. Fotbalově na mě dělá největší dojem David Daniel s Ondrou Noskem.
Na chvíli zpět do minulosti. Pamatuješ si ještě na své fotbalové začátky?
Začínal jsem roku 1998 ve čtyřech letech na starém hřišti Slovanu, když jsem chtěl jako malé pískle dělat všechno, co dělal brácha.
Jsi fotbalový univerzál. Nastupuješ v útoku, obraně nebo dokonce nemáš problém zaskočit v bráně. Je nějaká pozice, na které se ti osobně hraje nejlépe?
Nejlépe se cítím v útoku, ale nejvíce času trávím na tribuně, ať už z důvodu přehnané kritiky rozhodčího či zmiňovaných zraněních.
Po celou sezónu jste podávali výborné výkony a nakonec z toho je zasloužený postup do 1.A třídy. Proběhly už největší oslavy nebo vás ještě čeká dokopná, kde to propukne naplno?
Oslavy stále probíhají. Jestli už máme to nejlepší za sebou, nedokážu nyní posoudit. Každopádně pár litrů alkoholu nás ještě určitě čeká.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.