Jirka Liška se stal hvězdou v Rapidu! Podepisoval dresy, kopačky a daroval rukavice

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jiří Liška, brankář Rapidu Plzeň. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Po půl roce jste opět slavili výhru nad městským rivalem z Petřína. Jaké to bylo?
Bylo to super. Všichni jsme měli obrovskou radost. Jen škoda, že bylo úterý a nemohlo se to pořádně oslavit.
Čemu vděčíte za to, že na vás Petřín "neumí"? Je to trenérem Jiskrou, který zná petřínský fotbal a ví, Jak Se na něj připravit, nebo i několika hráči v týmu, kteří týmem ze Slovan prošli?
Myslím, že to bude kombinace obojího a k tomu trochu toho štěstíčka. (usmívá se) Trenéři dobře věděli, jak nás na silný Petřín připravit. Určitě v tom hrála velkou roli i motivace, kterou měli kluci, co z Petřína přišli. Celkově musím smeknout před klukama, jak zápas odmakali.
Vždy když dělám rozhovor s brankáři, zeptám se jich, jak moc jsou "jiní" než jejich spoluhráči. Potvrdíš i sám za sebe, že jsi, jak se říká, "guma"? Nebo máš jiná přízviska?
Určitě jsem. (směje se) Přijde mi, že bez toho by to ani moc nešlo, nechat se pravidelně trefovat do “čumáku”. Občas jsem nazván Stoupou, což jsem ještě do nedávna nebral jako úplně špatnou přezdívku, protože jsem nevěděl co to znamená. Nedávno jsem se ale koukl na obrázek, co to vlastně Stoupa je a myslím, že “guma” je ještě docela fajn přezdívka. (směje se)
Máš nějaký rituál před každým zápasem?
Rozcvička před zápasem by se dala považovat jako můj rituál. Další takový rituál je, že těsně před zápasem obejdu branku a poklepu na tyčky.
Připravuješ si věci s předstihem, nebo na poslední chvíli? V Nýrsku sis prý zapomněl rukavice, ve Vejprnicích jsi byl bez chráničů. Jak to dopadlo?
Bylo to období, kdy jsem se zrovna stěhoval a celkově jsem měl ve věcech docela chaos. Bylo to hrozné zjištění. Naštěstí mi v Nýrsku rukavice půjčili. Každopádně doufám, že už se mi nic podobného nestane. (usmívá se)
Minulé léto po některém z domácích zápasů jsi se prý stal na chvíli hvězdou a podepisoval jsi se malým Rapiďákům na dresy a kopačky. Řekneš nám k tomu něco?
Popravdě mě to docela zaskočilo. Byl jsem totiž ve sprše po zápase a najednou jsem slyšel, jak mě volají do šatny. Tam na mě čekali dva kluci, kteří chtěli podepsat dres a kopačky. Nakonec se to mezi dětmi nějak rozkřiklo a ten den jsem se podepisoval asi 6x a daroval jsem své staré rukavice. Byl to hezký zážitek.
Máš prý zajímavý koníček v podobě fotografování. Kde a co fotíš? Vynechal jsi kvůli tomu už nějaký zápas?
Rád si zajdu vyfotit utkání B týmu, když mám volný víkend. Jinak rád chodím fotit do přírody. Když jsem měl focení jen jako koníček, tak jsem se snažil, aby mi to do fotbalu nezasahovalo. Jelikož se focení před nedávnem stalo i mým zaměstnáním, tak je to teď složité. V práci musím občas fotit i o víkendu a kvůli tomu jsem musel vynechat zápas s Chotíkovem, kde mě ale výborně zaskočil Fíla.
Po dlouhé době se ti povedlo přivést konkurenci na brankářský post, právě zmiňovaného Fílu. Co na tvého kolegu říkáš a jak se ti s ním spolupracuje?
Mám velkou radost, že Fíla přišel. Je mladej, šikovnej a pracovitej. Do party zapadl taky parádně.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.