Jakub Kraček: Do Divize je zásadní posílit družstvo. Nám se to nepovedlo, protože jsme do poslední chvíle nevěděli, co budeme hrát.

Jakub Kraček se stal hráčem 24. kola Divize A. společně jsme v rozhovoru zavzpomínali na celý divizní ročník, který je pro Horní Břízu poměrně zajímavou zkušeností. Blíží se závěr sezóny, a tak je na vzpomínání ideální čas.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Než jste postoupili do Divize, byl váš poslední zápas s Rapidem Plzeň. Tehdy to byla výhra 4:2. Tím, že jste postoupili nahoru, bylo asi jasné, že jste součástí něčeho sportovně skvělého?
Dlouho dobu jsme nevěděli, jestli vůbec budeme postupovat nebo ne. Až cestou na dokopnou jsme se dozvěděli, že postupujeme na 100%.
První divizní utkání bylo s Českým Krumlovem. Tam přišel poměrně sympatický výsledek, kdy jste sice nevyhráli, ale prohráli jste jen o jednu branku. Vzpomínáte na toto utkání nějak?
Vzhledem k tomu, že jsme na utkání vyrazili již v pátek a trochu utužili partu, tak na dané utkání vzpomínám, kromě prohry, v dobrém.
Kola plynula, a na konci srpna přišla první vysoká porážka s Mariánskými Lázněmi, tehdy 5:0. Byly takto vysoké prohry jen otázkou času?
Na podzim se nám vyloženě nepovedly pouze dva zápasy, v Mariánkách a v Katovicích. Takže to pouze otázkou času nebylo.
Změnilo se po tomto prozření nějak zásadněji trénování?
Trénovali jsme v podstatě pořád stejně.
První zlom přišel v osmém kole proti Doubravce. Remíza 0:0 vám zajistila první bod do tabulky. Byla v týmu cítit větší radost z prvních bodů?
Určitě to bylo povzbuzení do dalších zápasů. Každého uhraného bodů si vážíme.
Chtěli jste na tento první úspěch navázat i dále?
Určitě jsme na výsledek se Sencem chtěli navázat. Bohužel přišla nějaká zranění a také jsme neměli úplně nejlehčí los.
Jedenácté kolo a první střet se současným lídrem- s Lomem. Poločas to byl ještě poměrně vyrovnaný, 2:1 pro Lom, ale utkání nakonec skončilo 4:1. Jak se vlastně hraje nováčkovi soutěže proti jasnému lídrovi?
Byl to pro nás spíše atletický trénink. Řada hráčů Lomu má možná několik desítek startů v nejvyšších soutěžích. Rozdíl se musel někde projevit. I na tomto zápase jsme ale dokázali najít určitá pozitiva, s kterými jsme mohli dále pracovat.
Po dlouhé zimní přestávce jste navázali na poměrně milou remízovou vlnu- za březen jste o body obrali Krumlov, Rokycany a Domažlice B. Proběhla v týmu nějaká změna? Nebo jste se zvládli adaptovat na divizní fotbal?
Kvalitně jsme přes zimu potrénovali. Zápas s Krumlovem byl pro nás smolný, když jsme dostali v posledních deseti minutách 2 góly. Další zmíněné zápasy byly remízové.
Duben byl pro vás asi nejlepším měsícem, připsali jste první výhru proti silným Katovicím. Asi velmi dobrý pocit?
Pocit to byl příjemný, a navíc jsme se o něj mohli podělit s domácími diváky.
Jak nasměrovala tým tato výhra? Najednou jste viděli, že to jde vyhrát?
To už jsme věděli i z některých předchozích zápasů, ve kterých jsme vedli, a nakonec bohužel prohráli.
V dalším utkání vás čeká Komárov. Poprvé jste prohráli 3:0, takže máte soupeři co vracet…
Samozřejmě že do Komárova jedeme vyhrát. Ale je to fotbal a může se stát cokoliv.
Jak byste popsal přechod na divizní fotbal?
Jedná se o rychlejší fotbal. Každý tým má ve svém středu fotbalistu, který hrál i vyšší soutěž než pouze divizi. A tihle hráči dokážou proměnit každou naši nepřesnost ve svůj prospěch.
Jak se vlastně nováčkovi hraje vyšší soutěž? To prozření musí být celkem těžké...
Snažíme se hrát pořád stejně, jak jsme byli zvyklý z minulých let
Co byste poradil jinému týmu, který postupuje do vyšší soutěže? Je střet s realitou nutné co nejrychleji a nejlépe přežít?
Určitě je důležité mužstvo posílit. To se nám bohužel nepovedlo i z důvodu, že se do poslední chvíle nevědělo, co vlastně budeme hrát.
Kdybyste měl říct, co nového vám tato sezóna dala? Co by to bylo?
Sezóna v divizi nám každému dala mnoho zkušeností, ze kterých můžeme v dalších sezónách pouze těžit. Zvlášť mladší kluci.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.