Naštěstí přišli mladší kluci, tak už nejsem podržtaška, směje se Nedavaška

Ještě vám dlužíme rozhovor s komárovským fotbalistou Vojtěchem Nedavaškou, který byl zvolen nejlepším hráčem 29. kola soutěže. Jak si mladý univerzál poradil s maturitou a proč mu udělalo radost, že už není v týmu nejmladší? 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Nedávno jsi maturoval. Jak náročná byla příprava a nakonec i zkouška?
Abych byl upřímný, tak přípravě maturitu jsem moc nedal. A podle toho to taky dopadlo (smích). Na zkouškách jsem si vytáhl otázky, které byly většinou na konci a na které jsem nebyl až tak připraven. Naštěstí jsem to ale udělal a historie už se neptá jak (úsměv).
Oddechl sis, když jsi to měl úspěšně za sebou?
Samozřejmě. Byla to pro mě obrovská úleva, protože poslední měsíc před zkouškou už se to na mě začalo projevovat. Stres, únava, ale hlavně špatná nálada, kterou občas museli snášet i spoluhráči (smích). Za to se jim zpětně omlouvám, ale vynahradil jsem jim to pak, jak jen to šlo.
A mám se zeptat, kde se stala chyba, že nebylo vyznamenání?
No to bych taky rád věděl (smích). Ale myslím si, že to bude především díky mé úžasné přítelkyni, která mi zkrátka během volných dní nedala moc prostoru na učení…(smích) a profesorka na angličtinu tomu taky nepomohla.
V Komárově jsi od loňského léta. Jak tě vzala kabina a jak se ti v Komárově líbí?
Ano, do Komárova jsem vstoupil již v rozjeté sezóně po zranění a vzhledem k tomu, že tým zrovna trpěl početnou marodkou, tak mě museli vzít v legraci s otevřenou náručí. Tým mě od samého začátku vzal velmi přívětivě a dostal mě do skvělé party, která se časem jen a jen zlepšuje. Takže proti klukům nemůžu v tomhle ohledu říct ani popel. V Komárově jsem nadmíru spokojen. Je to pro mě v rámci možností v dojezdové vzdálenosti, parta a tým, co v Komárově máme, je za mě na divizní mančaft nadstandardní a zázemí, které zde máme je taktéž příjemným bonusem.
Patříš v týmu k nejmladším. Týkají se tě ještě "oblíbené úkoly" v kabině,, nebo už se to posunulo na tvé mladší spoluhráče? A co to obnáší?
Na začátku sezóny to tak bylo. Postupem času ale začali chodit i mladší kluci, než jsem já, což pro mě v této chvíli znamená jen minimální práci. Teď už většinou pomáhám jen s bránou. Jinak to obnášelo takové normální věci, jako příprava pití na trénink, příprava balónů, met a panáků. Zkrátka to znamená být taková trenérova podržtaška. (smích)
Jaké máš fotbalové ambice. Chtěl by ses časem posunout výše?
Určitě bych časem chtěl… Myslím, že začít ve chlapech zrovna tady byl úžasný krok a uvidíme, kam až mě vítr zavane v budoucnu, ale kdo ví…
Zároveň jsi velký univerzál. Na jakém postu se cítíš nejlíp?
Pro mě jednoznačně krajní bek. Je mi jedno na jaké straně, ale tato pozice je mi stále nejsympatičtější skrz to, jak mám hru před sebou. A jak se říká… nemáš fleka hraješ beka. .Avšak v této sezóně už jsem nastoupil snad všude kromě stopera a brankáře, což občas působí, že trenér neví, co se mnou (smích).
A prý sis oblíbil nohejbal na tréninku. Tak co je na tom pravdy?
Dá se říct, že po házené a po hraní fotbalu s ragbyovým balónem je to asi moje třetí nejoblíbenější hra (smích). No právě před maturitou jsme měli s trenérem takový menší incident právě při nohejbale, kdy mě trenér poslal předčasně z tréninku. Vše jsme si ale potom vyříkali a já se mu za to omluvil, protože to byla moje hloupost. Teď už jsem v kabině jen terčem různých posměšků na toto téma.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.