Chvíli trvalo než jsem se po pauze rozehrál a rozstřílel, přiznává Kordík

V jarní části sezony předvedli snovou jízdu fotbalisté Českého Krumlova, kteří utekli z posledního místa a nakonec se jim povedlo urvat záchranu v posledním kole již uplynulé sezony. K udržení soutěže velkou mírou pomohl i Jindřich Kordík, jenž se vrátil na jih Čech po půlroční pauze, kterou strávil v Americe. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Na podzim jsi byl na zahraniční stáži v Americe. Kde přesně jsi byl a jak sis to tam užil?
Studoval jsem na univerzitě v Texasu a moc jsem si to užil. Rozhodně to byla skvělá zkušenost, která mi hodně dala.
Kdo byl v Americe, říká, že je to úplný jiný svět. Co nejvíce tě tam překvapilo?
Určitě souhlasím, je to úplně jiný svět. Lidé zde mají jinou mentalitu a jiné hodnoty. Překvapila mě zapálenost Američanů do sportu, když se hrají nějaké sportovní zápasy. Především americký fotbal, kde fandí úplně každá věková kategorie a celé město touto událostí žije.
Od fotbalu jsi tam měl úplně pauzu, nebo jsi hrál i tam?
Od fotbalu jsem měl pauzu. Šel jsem si pouze párkrát zakopat a také jsem odehrál jeden školní turnaj v malé kopané. Jinak jsem se snažil držet ve formě, pravidelně jsem běhal a cvičil.
Po návratu zpět jsi ale na jaře vstřelil hned deset branek. Čím to je, že ti to tak sedlo?
Fotbal hraji od 4 let a jako ofenzivní hráč jsem byl vždy zvyklý střílet góly. Myslím si, že se to nezapomíná. Hned po návratu jsem se zapojil do přípravy s krumlovským týmem a všechno mi přišlo přirozený, ale musím uznat, že ze začátku jsem si na divizní úroveň zvykal a chvíli trvalo, než jsem se pořádně rozehrál a rozstřílel. Vše bylo ulehčeno tím, že jsem dostával hodně prostoru na hřišti a pravidelně jsem nastupoval v základní jedenáctce.
Po podzimu by si na záchranu Českého Krumlova vsadil málokdo, na kontě jste měli pět bodů. Co se změnilo, že vám to začalo tak šlapat?
O záchranu divize jsme bojovali až do posledního kola. Věděli jsme, že musíme vyhrát. Když se nám to podařilo, tak všem spadnul kámen ze srdce. Splnili jsme cíl, který jsme si na začátku dali a to udržet divizi. Díky tomu byly oslavy velké a trvaly do brzkých ranních hodin.
Jak velké byly oslavy po úspěšné záchraně?
Byly velké a trvaly až do brzkých ranních hodin (úsměv).
O gólové hráče je vždy zájem. Přemýšlíš o nějakém posunu výše, nebo zůstaneš nadále věrný Českému Krumlovu?
Momentálně o přestupu nepřemýšlím, jsem Krumlovu věrný a vždycky jsem byl, jelikož jsem zde s fotbalem začínal, ale člověk nikdy neví. Upřímně se těším na další sezónu s tak silným týmem, který se zde podařilo vytvořit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.