Nejtrestanější fotbalista republiky Dominik Folta: Jakmile vlezu na hřiště, přepne mi

0

V předchozích dvou letech se Dominik Folta, záložník jihočeského Bavorova, o post nejtrestanějšího muže sezóny v rámci celé republiky dělil vždy s jedním dalším fotbalistou. Letos už zůstal na čele našeho žebříčku osamocen - nasbíral neuvěřitelných 18 žlutých a 4 červené karty! "Popravdě, není to nic, co bych si přál nebo o to usiloval," krčí rameny jednatřicetiletý Folta.

Střední záložník Dominik Folta zažil se svým Bavorovem povedenou sezónu, kterou korunoval postup do I.A třídy. Sám Folta k tomu přispěl v 21 zápasech celkem osmi góly. Ve zbylých pěti zápasech chyběl, a to kvůli stopkám. Folta obhájil post nejtrestanějšího hráče celé republiky, tentokrát byl čtyřikrát vyloučen a celkem viděl osmnáct žlutých karet. "Až na ty stopky obrovská spokojenost, hlavně díky historickému postupu do I.A," odpovídá Folta na otázku, jak hodnotí proběhlý ročník. Na fotbalunas.cz hráčské kartě můžete vidět Foltovy statistiky detailně.

 

Za co Folta nejčastěji vidí karty? "Asi za kecy. Za ty roky jsem si s rozhodčími asi vybudoval vzájemnou averzi," přiznává hráč. Jaké instrukce při vědomí jeho sklonu k napomínání kartami slýchává před zápasy od trenéra? "Hlavně držet hubu a jak vidíte, tak to nedodržuju," směje se Folta. Pro klubovou kasu ale znamenají jeho karty časté pokuty, které Folta musí hradit. "Bude potřeba posílat soupisku na I.A, takže se snažím klubu pomoci, jak to jen jde," usmívá se bavorovský zlý muž.

 

Sám se přitom považuje spíše za flegmatika, v civilním životě byste ho na nějakého rapla neodhadli. "Ale jakmile vlezu na hřiště, tak mi přepne," je si Folta vědom.

 

Nyní si Bavorov díky postupu zahraje v nové soutěži. Dá se říct, že pro Foltu by to mohlo mít pozitivní následek v tom, že se setká s novými rozhodčími, které jeho povahu doposud neznají. Jenomže... "Díky vašemu článku se o mně asi dozvědí, takže děkuju," se smíchem přidává Folta.

 

Uvidíme Foltovo jméno na čele žebříčku nejtrestanějších hráčů i po další sezóně, nebo se chystá polepšit? Na jaře totiž zažil rovnou dva zápasy, kdy nebyl napomínán kartou! "Byl to spíš příjemný pocit," zamyslel se Folta nad otázkou, zda se po takových zápasech bez karty necítí zvláštně. Tak se nechme překvapit, kolikrát takový pocit Dominik Folta zažije v sezóně 2024/25.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Žebříček TOP 200 nejlepších střelců sezóny

Rozhovor s prvním nejlepším střelcem ČR Matoušem Novotným (62 branek v I.B)

Rozhovor s druhým nejlepším střelcem ČR Viktorem Kadlecem (48 branek v krajském přeboru)

 

ZLÝ MUŽ SEZÓNY 2023/24: Žebříček nejtrestanějších hráčů českého fotbalu


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou