62 gólů v I.B třídě mu vyneslo titul nejlepšího střelce republiky. Je to zásluha celého týmu, děkuje Matouš Novotný

0

Střeleckým králem roku českého fotbalu se stal MATOUŠ NOVOTNÝ. Pětadvacetiletý kanonýr Dobříkova vstřelil v pardubické I.B třídě sk. B 62 gólů (celkem jich jeho tým dal 123, na Novotného tak připadla polovina gólové produkce mužstva). Vzhledem ke stanovenému koefientu (více ZDE) nasbíral Novotný 68,2 bodu. Díky naší kartě hráče si můžete prohlédnout, jak Novotný sypal gól za gólem. Na podzim dal 34 branek, na jaře jich přidal 28. A to ještě ve dvou zápasech na hřišti chyběl! Co nám nejlepší kanonýr ČR sdělil v rozhovoru?

Co říkáte tomu, že jste se stal nejlepším střelcem ČR? 

Je to příjemná třešnička na dortu po velice úspěšné sezóně.

 

Tak povídejte - jak se stane, že hráč nasází v I.B třídě více jak šest desítek branek?

Všichni členové našeho týmu makali tvrdě od začátku přípravy do konce sezóny. Jsem nadšený, ze se mi podařilo vsítit 62 gólů, ale je to zásluha celého týmu, kterému bych chtěl velice poděkovat a pogratulovat. 

 

Loni jste těch gólů dak za Dobříkov v uvozovkách jen devatenáct. Nedivil jste až, jak vám to tam nyní padalo?

Minulý rok jsem se ještě s klukama seznamoval, musel jsem si zvyknout na jejich styl hry a novou pozici v sestavě. Před příchodem do Dobříkova jsem hrál středního záložníka a na místo útočníka jsem se dostal až po přestupu. Byl jsem z toho docela překvapený, protože zakončování nebyla má nejsilnější stránka. V letošní sezóně jsem na pozici hroťáka byl více kovaný a lépe připravený než vloni, což mi jistě pomohlo k více gólovým zásahům.

 

Určitě jste zaujal týmy z vyšších soutěží. Zůstáváte v Dobříkově, nebo vás láká to zkusit ještě ve vyšší soutěži, než je I.A, kam jste postoupili?

Byl jsem velmi překvapený, když mi během pár dní několikrát zvonil telefon s gratulacemi a nabídkami na přestup. Abych řekl pravdu, některé nabídky jsou velmi lákavé, dalo by se říci i šílené, ale zatím se nic nemění. Případný přestup by byl ovlivněn mým probíhajícím magisterským studiem na univerzitě Palackého v Olomouci. Navíc v Dobříkově máme skvělou partu kluků a pokud zůstaneme ve stejném složení, tak máme šanci udělat zajímavé výsledky i v A. třídě. 

 

Jak na vás postupem sezóny reagovali soupeři? Hráli osobku, pomáhali si více fauly?

Podzim byl v tomto směru příjemnější, protože soupeři mě nebrali tak vážně a já mohl v klidu dávat góly. Jaro bylo už jiné kafe, náročnější a soupeři už začali s osobní obranou. V určitých případech to bylo úsměvné, kdy hráči se mnou chodili až na střídačku, abych se mohl napít. Ale chápu to, rozkaz zněl tak, že se ode mě nesmí ani hnout (smích). Fauly k fotbalu určitě patří, ale místy to už bylo přehnané a vyloženě za účelem mě vymazat ze hry. Naštěstí se mi povedlo se za celou sezonu nezranit, což pro mě byl taky veliký úspěch, hlavně po té jarní části. Máme dobrý tým a i kdyby se jim povedlo mě vyřadit, kluci by si určitě poradili i beze mě. 

 

Náš žebříček střelců jste vedl už po podzimu, věděl jste o tom? 

Nevěděl, ale kluci z týmu to sledují, tak mě o tom informovali. Jsem rád, že jsem mohl obhájit první místo jak na podzim, tak na konci sezóny. 

 

Předpokládám, že umístění v žebříčku zaregistrovali nejen vaši spoluhráči a kamarádi. Jakých jste se dočkal reakcí?

Dokud nebyla sezóna u konce, tak jsem se s tím moc nechlubil, stačil totiž jeden nebo dva góly a to umístění mohlo být jiné. Hlavně jsem se snažil soustředit do posledního zápasu. Je to krásný dílčí úspěch, ale hlavní je vždy výkon týmu jako takového a v ideálním případě spojeném s výhrou. Přesto bylo v mém nejbližším okolí pár lidí, kteří mne sledují neustále a fandili mi od prvního zápasu.

 

ČTĚTE TAKÉ: 

TOP 200 KANONÝRŮ ROKU - Kanonýr z I.B třídy slaví! Natřel to prvoligovým střelcům i Lafatovi

Rozhovor s druhým nejlepším střelcem ČR Viktorem Kadlecem (48 branek v krajském přeboru)

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou