Zpátky na pažit! Jak hodnotí přípravu zástupci týmů na 8. až 14. pozici v soutěži a jaké jsou jejich cíle na jaro?

0

Ve druhé části článku jsme vyzpovídali trenéry či hráče týmů na 8. až 14. místě v soutěži.

 

SK Kovodružstvo Strážov - Michal Chaluš, hráč:

 

K zimní přípravě jsme se začali scházet týden po novém roce. Trénovali jsme třikrát týdně, z toho jednou v hale. Bohužel naše docházka v tomto období nebyla z různých důvodů dobrá, takže uvidíme, jaký to bude mít vliv na start sezóny. V poslední fázi přípravy nám počasí dovolilo chodit na trávu našeho tréninkového placu, kde jsme se připravovali na přátelská utkání. Ty jsme sehráli čtyři na umělé trávě v Klatovech a v krátkosti jsou shrnuty na našich stránkách. Poslední zápasy už přinesly větší pozitiva, tak snad je přeneseme i do prvního mistrovského zápasu se Svéradicemi. Změny v týmu nenastaly žádné, ale u nás je ta sestava hodně variabilní v průběhu sezóny nejen vlivem zranění. Doufáme, že se budeme scházet s chutí a v silném složení, abychom mohli co nejdříve splnit minimální cíl záchrany a vyskytl se tak ještě větší prostor pro minutáž našich mladíků a lidí z lavičky.

 

TJ Pfeifer Chanovice - Radim Šiška, trenér:

 

Přípravu na jarní část sezóny jsme začali v polovině ledna, po několika víkendových výbězích přišla v únoru stěžejní část přípravy, kdy jsme pět týdnů trénovali třikrát týdně, z toho jednou v tělocvičně. Postupně jsme začali hrát přípravné zápasy, místo čtyřech jsme však sehráli jen tři, protože na zápas s jihočeskou Doubravicí bychom se z mnoha důvodů nesešli, za což se soupeři ještě jednou omlouváme. Příprava proběhla podle plánu, samozřejmě účast na některých trénincích a přípravných zápasech by mohla být lepší, ale je mi jasné, že absence často ovlivňuje mnoho faktorů, kromě manželek a přítelkyň třeba i vytržená stolička, masopust a samozřejmě práce. Pro jarní odvety nemůžeme počítat s Lukášem Černohorským a Eugenem Kozhukharem, prvního brzdí pracovní vytížení a druhý odešel do Žichovic. Pozitivní jsou však návraty Jardy Prýmase a Jakuba Vargy po zraněních kolen, Jirky Václavíka po zranění achilovky, Lukáše Rady po návratu ze zahraničí a Štěpána Bláhy z hostování v Sušici. Pro Š. Bláhu, J. Vargu a M. Jakuba je prioritní působení ve sdruženém dorostu Chanovic a Svéradic, ale při dobrém přístupu určitě dostanou příležitost i v týmu mužů. V jarní části bychom se rádi prezentovali lepšími a stabilnějšími výkony a v tabulce se posunuli směrem nahoru, nejlépe na medailové pozice, a zároveň dali možnost mladým odchovancům, což se podle mě nevylučuje. Stejně důležitým cílem je udržet pozitivní atmosféru v klubu i ve vztahu k fanouškům, obci a podporovatelům.

 

FK Svéradice - Martin Heimlich, asistent trenéra:

 

Zimní přípravu jsme zahájili už v polovině ledna. Trénovali jsme každou sobotu dopoledne pohromadě s dorostenci, které budeme postupně zapracovávat do kádrů obou týmů mužů. Začátkem února nás čekalo 4denní soustředění v Soběšicích, a pak přišli na řadu i přáteláky. V prvním jsme porazili Hradešice 7-2 a poté prohráli s Bělčicemi 2-3. V generálce se Sedlicí jsme těsně podlehli 4-5. Co se týká kádru, tak tam došlo bohužel k dalšímu oslabení a posily nepřišly žádné. Ze zdravotních důvodů skončil kapitán Martin Heimlich, který bude pokračovat jako hrající trenér béčka a za "lepším" odchází do Blatné kanonýr Machovský. Zdravotní problémy má stále po podzimu další útočník Beránek a operace kolene čeká Chládka. Uzdravil se naopak Juhaňák. Jaro pro nás bude hodně těžké, ale pevně věříme, že se zachráníme.

 

TJ Sokol Losiná - Rudolf Spörl, trenér:

 

Zimní příprava začala zhruba v polovině února a proběhla víceméně podle plánu. Během přestávky jsme sehráli čtyři přípravné zápasy, připsali jsme si tři výhry a jednu prohru, takže přáteláky hodnotíme určitě pozitivně. Podařilo se nám přivést jednoho hráče, ze Seče k nám zamířil Ondřej Hubka. Zároveň se k nám po půl roce znovu připojil Tomáš Hrach, který se vrátil ze studijního pobytu v Turecku. Cíl je stejný jako na začátku sezóny, a to je záchrana v soutěži. 

 

SK Bolešiny - info bude dopněno později

 

TJ Sokol Pačejov - Vítek Panuška, hráč:

 

Naše příprava je vzhledem k dlouhodobému nedostatku hráčů dost komplikovaná. I přes to si myslím, že to nebylo úplně nejhorší. Většina z nás se zodpovědně fyzicky připravuje individuálně, proběhlo pár tréninků, 3 přátelské zápasy a 3denní soustředění v Plánici. S posilami je to horší, dlouhodobě máme jádro hráčů, které každý zápas různě dolepujeme, což není ideální, do toho nějaká zranění. Od podzimu máme pár mladých kluků, kteří se postupně zapracovávají do dospělého fotbalu, ale jinak nevím, kde to ostatní kluby berou, kdyby někdo chtěl hrát do Pačejova, tak se klidně ozvěte! (smích) Jarní část sezony bychom chtěli hlavně přežít ve zdraví a co bude příští sezonu, to se teprve ukáže.

 

TJ Sokol Štěnovice - Václav Stuchl, hráč:

 

Zimní přípravu mužstvo zahájilo v polovině ledna, byla zaměřena hlavně na nabrání fyzické kondice, bohužel už od úvodu se ukázal největší problém, a to je šířka kádru, který je momentálně 11členný + je občas doplňován o hráče dorostu (čtyři hráči hrající v dobřanském dorostu) plus v nouzi doplněn o hráče gardy. V zimě bohužel musel přerušit aktivní kariéru Lukáš Sedláček. Na konci února proběhlo třídenní soustředění v Plánici, kterého se zúčastnila skoro celá osa týmu. Během přípravy sehrálo mužstvo jen jedno přátelské utkání, ve kterém podlehlo Touškovu 0:6, 60 minut vyrovnaná partie, poté bohužel tým zcela odpadl. Kádr je velmi úzký a těžko se dají na jaře očekávat zázraky. Důležité bude momentálně zapracování dorostenců a doplnění kádru pro podzim. Přesto chce tým na jaře sehrát důstojnou roli a dohrát sezónu se ctí...

 

Zpátky na pažit! Jak hodnotí přípravu zástupci prvních sedmi týmů v soutěži a jaké jsou jejich cíle na jaro?

 

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou