Zpátky na pažit! Jak hodnotí přípravu zástupci prvních sedmi týmů v soutěži a jaké jsou jejich cíle na jaro?

0

Z důvodu velkého množství informací jsme článek rozdělili na dvě části. V první části článku jsme vyzpovídali trenéry či hráče týmů na 1. až 7. pozici v soutěži.

 

TJ Měcholupy - Karel Veselka, hráč:

 

V klubu došlo k jedné velké změně. Do týmu přišel hrající trenér Pavel Javorský a hned v přípravě byla vidět jeho kvalita, jelikož dal ve třech zápasech 5 gólů. Myslím, že sebou přinesl změny, které nám určitě pomůžou, a to nejenom v roli trenéra, ale i jako zkušeného hráče na hřišti. V zimní přípravě jsmě absolvovali buď dva tréninky a zápas nebo místo zápasu trénink. Proběhlo i krátké soustředění přes víkend, ve kterém nás čekalo i pohárové utkání proti Holýšovu. Ten jsme dokázali porazit a postoupili jsme do dalšího kola, kde narazíme na asi nejtěžšího možného soupeře - Tachov. Přípravu jsme zaměřili na jiný herní systém, než jsme doposud praktikovali a doufám, že s ním na jaře budeme úspěšní. V klubu se samozřejmě mluví o postupu, ale já osobně bych radši postupoval krůček po krůčku a soustředil se na každé utkání. Na přemýšlení o postupu je příliš brzy, v soutěži jsou další týmy, které budou chtít to samé, viz. silné Dobřany.

 

TJ Dobřany - Karel Kripner, asistent trenéra:

 

Zimní připravu jsme začali 7. ledna a soustředění jsme absolvovali v termínu od 25. -  29.1. v Soběšicích. Vše proběhlo podle plánu a soustředění jsme zakončili přátelským útkáním proti Staňkovu na umělé trávě ve Vejprnicích, kde jsme vyhráli 4-1. Další zápasy jsme sehráli proti těmto soupeřům: Lhota A - prohra 0-3, Žákava - prohra 2-4, Tlučná - remíza 3-3 a generálka s Dýšinou - vítězství 8-2. Kádr družstva zůstal stejný, pouze nás doplnili dorostenci z Přeštic - Filip Kuneš a Martin Procházka. Náš cíl pro jarní část sezóny je jít zápas od zápasu a uvidíme na co to bude stačit na konci soutěže. 

 

TJ Chotěšov - Jiří Multrus, trenér:

 

Letos jsme začali přípravu koncem ledna. Nemám rád dlouhé přípravy od začátku ledna ani jako trenér, ani jako hráč. Zhruba po měsíci jsme absolvovali soustředění ve sportovním středisku Rybník, kde jsme naběhali spoustu kilometrů, posílili svaly a také odehráli přátelské utkání s Bělou, proti které jsme zvítězili 7-3. Po soustředění bylo v plánu další utkání s vedoucím týmem druhé skupiny B. třídy – Kolovčí, kvůli nepřízni počasí se však nehrálo. Následoval přátelský zápas s Krchleby a další vysoká výhra, tentokrát 8-1. V příštím týdnu náš čeká generálka s týmem Chodova, jenž by měl prověřit, jak jsme připraveni na jarní část. Cíle na jaro jsou jasné, chceme se rvát o přední příčky v tabulce a potvrdit výkony, které jsme předváděli na podzim. Máme skvělý kádr a věřím, že na to máme. 

 

TJ Svatobor Hrádek - Karel Mareš, trenér:

 

Přípravu jsme začali zhruba v polovině ledna. Nejdříve jsme se 14 dní připravovali u nás v Hrádku, poté jsme zamířili na soustředění do Kašperských Hor. Dohromady jsme odehráli celkem pět přátelských zápasů (Hradešice, Bělčice, Střelské Hoštice, Blatná, Slovan Plzeň) a ve všech jsme zvítězili, zároveň se nám dařilo i střelecky. Věříme, že se dobré výsledky promítnou i do jarní části sezóny, kde bychom se chtěli držet na předních příčkách tabulky. Určitě se budeme snažit zapracovat i mladší hráče a v zápasech tudíž dostanou šanci dorostenci. 

 

TJ Sokol Blovice - David Tříska, hráč:

 

Příprava byla vydatná, stejně jako každá zimní příprava. Ze začátku kondiční a momentálně už trochu víc o balónu. Přípravu jsme odmakali, ale bez soustředění. Za to jsme měli kvalitní přípravné zápasy s týmy z vyšších soutěžích, kteří nás prověřili a my zjistili, kde máme ještě mezery. V týmu se udála jedna změna. Z rodinných důvodů si dal od fotbalu pauzu trenér Ondra Lajbl a v jarní části sezóny ho zastoupí kamarád Láďa Chalupa, který toho taky dost odkopal. Když se kompletně sejdeme, tak můžeme šlapat na paty těm nejlepším mužstvům v soutěži. Já osobně bych byl spokojený, když bychom skončili do pátého místa. To je můj cíl a myslím, že i zbytku týmu. 

 

FK Horažďovice - Ondřej Šabek, hráč:

 

Na jarní část v klubu žádné změny neproběhly, jen se nám vrátili zranění kluci. Během soustředění jsme dostali zabrat, ale je to znát, jsme dobrá parta a příprava tomu jenom pomohla. Náš cíl je se stále zlepšovat a být co nejvýše v tabulce.

 

SK Klatovy 1898 B - Tomáš Partyngl, hráč:

 

Během zimní přestávky jsme měli tréninky dohromady s A týmem. Zhruba před měsícem jsme absolvovali soustředění v Plánici. Starosti se skládáním sestavy budeme mít už tradičně jen tehdy, když se budou krýt zápasy áčka, béčka a dorostu. 

 

Zpátky na pažit! Jak hodnotí přípravu zástupci týmů na 8. až 14. pozici v soutěži a jaké jsou jejich cíle na jaro?

 

 

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou