Rozhovor s Hráčem sezóny 2018 - 2019: Martin ŘEZNÍČEK

0

Po vyhlášení nejlepšího hráče loňského ročníku jsme Vám čtenářům a fanouškům také dlužni rozhovor s vítězem ankety, kterým se stal MARTIN ŘEZNÍČEK z týmu Jankov "B". Zde přikládáme článek s vyhodnocením konečného součtu hlasů https://fotbalunas.cz/clanek/5320/hracem-roku-v-op-ceskobudejovicka-se-stal-martin-reznicek-z-tymu-sk-jankov-b/ a níže již avizovaný rozhovor...

1. Zprvu Vám gratuluji k zisku ocenění Hráče SEZÓNY. Dostala se k Vám informace, že jste se objevil po sezóně v závěrečné nominaci v téhle anketě?
Díky moc za gratulaci. O nominaci jsem se dozvěděl ze stránek SK Janov facebooku, kam se občas kouknu, abych byl v obraze :-)

2. Pokud ano, sledoval jste vy nebo nejbližší okolí alespoň okrajově průběh a vývoj hlasování, o kterém by Vás informoval?
Ze začátku jsem se občas podíval, ale s nástupem dovolené v červenci jsem trochu zapomněl. Naštěstí mi to připomněl bývalý spoluhráč Pavel Fredy Boháč, že očekává nějakou odměnu do hospody na jankovském hřišti za zasílání hlasů..

3. Jak by jste zhodnotil minulý ročník?
Já si myslím, že moc hodnotit soutěž nemůžu, protože jsem odehrál asi jen polovinu zápasů. Ale z toho co jsem viděl, tak úroveň okresního přeboru trpí nezájmem zejména mladých hráčů trénovat. Samostatnou kapitolou jsou rozhodčí, kteří až na pár světlých výjimek doslova odrazují lidi věnovat se ve volném čase fotbalu. Mrzí mě to zejména v tom, že chyby na hřišti nedělají rozhodčí neúmyslně, ale jsem přesvědčený, že kolikrát chtěně a ve valné většině ještě formou arogantní moci.

4. Co třeba letní příprava, jak se dle Vás vydařila a absolvoval jste ji víceméně s mužstvem nebo individuálně?
Letní příprava se mužstvu podařila hlavně zásluhou Tomáše Burgera, který připravil velký počet tréninkových jednotek, na které mu chodili hráči v rozumném počtu. Myslím si, že minimálně ve fyzické připravenosti by mužstvo nemělo mít problém. Já osobně jsem přípravu pojal víceméně individuálně a spíš jsem se věnoval s kluky, co trénují v Dubném ,,Hajsák Aréně", kde hraje Jankov B domácí zápasy, přípravce.

5. Má pro Vás výhra v anketě nějaký význam?
Tak samozřejmě, že to potěší, ale že by to byla pro mě otázka života a smrti, tak to asi ne :-)

6. Co očekáváte od letošního ročníku a nač se nejvíce těšíte?
Očekávání nemám žádná, ale přál bych si, aby jsme se drželi v horní polovině tabulky a kluci chodili pravidelně trénovat. Na rovinu řeknu, že se vždy nejvíc těším na to, až si sednu po zápase v plném zdraví na pivo.

7. Dosáhl jste ve své fotbalové kariéře už dříve nějakého individuálního (osobního) úspěchu?
Pokud si vzpomínám, tak ne. Já hlavně nebyl nikdy typ, který by ostatní v něčem převyšoval, spíš jsem si musel všechno vydřít a odpracovat a to jak ve sportovním tak i v osobním životě.

8. Na jaký fotbalový okamžik budete dlouho vzpomínat?
Za svoji kariéru se mi podařilo 3x s Jankovem  postoupit ( 1x do krajského KP a 2x do divize ), podíval jsem se s amatérskou reprezentací do Izraele, ale ze všeho nejvíc vzpomínám na druhý postup do divize, když jsem věděl, že už od léta nebudu pokračovat. Oslavy, které jsem zažil hned po skončení zápasu v Písku přímo na hrací ploše společně s úžasnými jankovskými fanoušky, na kterých byl společně s manželkou tehdy i můj 5-letý syn, se mi zaryly do srdce do konce života!! Přál bych každému fandovi, hráči, funkcionáři, aby tehdejší euforii někdy ve sportu zažili..

9. Nedá mi to, se nezeptat, na Váš excelentní výkon v úvodním kole letošního ročníku OP. Jak by jste jej sám zhodnotil a hodláte letos atakovat čelo tabulky střelců? :-)
Díky za optání :-), aniž bych se chtěl jakkoli podceňovat, tak za mě to byla kombinace štěstí a nepříliš vydařeného výkonu hostující obrany. Jsem přesvědčený, že už mě takový zápas nepotká. Na čelo tabulky střelců jsem se díval celý život z opačného pólu a změnu neočekávám :-)

10. Kdo Vás k fotbalu přivedl a v kom vnímáte největší podporu, co se fotbalové kariéry týče? 
K fotbalu mě přivedl, asi jako většinu, můj táta, který byl pro mě celé mládí a valnou část kariéry v dospělosti největší podporou a vzorem.. V současné době mám největší podporu od manželky v tom, že mi fotbal nezakazuje :-)

11. Čtenáře a hlavně fanoušky by jistě zajímalo, jak vidíte Vaši fotbalovou budoucnost?
Ze zdravotních důvodů už asi bohužel krátkou. Cca od 25 let mě trápí obě achilovky, poslední rok v jankovském áčku se přidala i artróza v kotníku a každý zápas už mě víc bolí, než přináší radost..

12. Našlo by se ještě něco, co by jste si na sportovní scéně rád zkusil nebo splnil?
Chtěl bych si někdy zkusit zaběhnout alespoň půlmaraton, ale bojím se, že mi to již zmíněné achilovky nedovolí :-(

13. Na závěr máte prostor komukoli cokoli vzkázat, pokud tedy chcete a budete chtít tuhle možnost využít :-)
Na závěr bych chtěl všem sportovním nadšencům popřát pevné zdraví a neutuchající radost ze hry..


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou