Horní Cerekev i Žirov na Bernard Cupu dohrály, Jiřice jsou v semifinále

0

Hned čtveřice týmů z Okresního přeboru Pelhřimovska si zimní přípravu zpestřila účastí na tradičním Bernard Cupu, který se každoročně koná na humpolecké umělce. Z týmů startujících v Poutník lize se nejvíce dařilo Jiřicím. Ty se po výhře nad Čejovem probojovaly mezi nejlepší čtveřici turnaje. Čtvrtfinále bylo naopak konečnou stanicí pro Žirov a Horní Cerekev, které nyní ještě čeká zápas o umístění. O konečné 11. místo si zahraje Božejov, jenž se místo čtvrtfinálových bitev musel spokojit pouze se zápasy o umístění.

Stopku Žirovu vystavil Tis

Fotbalisty Žirova začátek zimního přípravného období nezastihl v dobré formě. První dva zápasy Žirova na Bernard Cupu si byly podobné. Hráči Střepiny v nich byli konkurence schopným týmem pouze v úvodním dějství. Po obrátce už se hrálo podle not soupeře, jímž v prvním případě byl kombinovaný celek Speřic, týden poté pak Jiřice. Zejména debakl od soka z Poutník ligy se nečekal. Žirovští po bezbrankové půli zcela vyklidili pozice a nechali si od Jiřic nasázet devět branek. Náladu si Žirovští spravili ve svém třetím vystoupení na turnaji, když v přímé bitvě o postup do čtvrtfinále hladce přehráli bétřídní Herálec. 

Ve čtvrtfinálovém klání se Žirovu postavil do cesty soupeř z Tisu. O třídu výše hrající celek neponechal nic náhodě, když již do poločasu vedl o tři branky. Poté sice Žirovští snížili na 2:3, ale to byla jejich labutí píseň. Po čtvrtém gólu do sítě Žirova nabral zápas jednoznačný směr. Tis nakonec v pohodě dokráčel do semifinále po výhře 8:2, žirovské čeká souboj o konečné 7. místo proti loňskému vítězi turnaje, týmu Křivsoudova.

 

Atraktivní přestřelka Horní Cerekvi brány semifinále neotevřela

Lídr Poutník ligy, mužstvo z Horní Cerekve, si i letos dělalo na Bernard Cupu ambice na celkové vítězství, kterého Cerekvičtí dosáhli předloni. Vítězný pohár však fotbalisté SK tentokrát nad hlavu nepozvednou. Vstup do turnaje sice Horní Cerekvi vyšel na výbornou, když v kompletním složení hrající Cerekev si vyšlápla na fotbalisty Budíkova, kterému zasadila děvět gólových úderů. Čtyřmi góly se blýskl Jakub Havel, trenér Topka si však pochvaloval hru celého týmu. Vítězství však bylo vykoupeno ztrátami v podobě zranění hned čtyř hráčů. Ve druhém zápase si Horní Cerekev došla pro "povinné" vítězství, když přehrála Božejov. Třetí duel se Cerekvi naopak vůbec nevydařil, od rezervy Humpolce vyfasovala sedmigólový nášup.

Čtvrtfinálový zápas s kombinovaným týmem Speřic sliboval atraktivní podívanou a té se diváci také dočkali, když viděli celkem dvanáct branek. Z postupu do semifinále se nakonec radoval favorit. Po výhře v poměru 7:5 můžou Speřice nadále spřádat plány, kterak vylepšit loňskou stříbrnou pozici. Hornocerekvičtí si reputaci jistě budou chtít napravit v duelu o 5. místo, ve kterém se jim do cesty postaví překvapení turnaje, tým Sokola Čejov.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou