V Kouřimi jsem s míčem utekl přes celé hřiště až do brány, vzpomíná Hráč kola David Zdeněk z Ratboře

Zahrál si 1.A třídě za Červené Pečky, na ledě se potkal s Jaromírem Jágrem či Tomášem Plekancem a mimo jiné v posledním zápase proti Nové Vsi dal dva góly. Čtyřiadvacetiletý, ve fotbale útočník, v hokeji obránce, vypráví o ambicích do nové sezony, hokejové kariéře či volnočasových aktivitách v online rozhovoru pro náš web.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k prvenství. Jak jste reagoval, když jste zjistil, že jste byl vyhlášen hráčem kola podle hlasování fanoušků?
Dobrý den, děkuji ke gratulaci, řekli mi o tom kluci v kabině na hokeji. Hodně to sledovali a i hlasovali. Z každé výhry by měl mít člověk radost, takže jsem byl nadšený, že jsem vyhrál.
Proti Nové Vsi jste vstřelil dva góly, myslel jste na hattrick?
Určitě chtěl jsem ho dát, ač by to bylo určitě drahé. Šancí na to bylo spoustu, ale bohužel já v tu chvíli nebyl schopný trefit už ani vodu ze břehu.
Před sezonou jste přestoupili s Jardou Svobodou z Červených Peček do Ratboře, jak se Vám zde zatím libí?
Jsme naprosto spokojený. Lidi, co se o fotbal v Ratboři starají, jsou neskutečný a patří jim obrovský dík za to, co všechno tomu obětují. Nikdy jsem si nemyslel, že z Červených Peček budu odcházet, ale bohužel to, co se stalo, se nedalo nijak jinak vyřešit než odchodem pryč. To by bylo povídaní na další rozhovor.
Kdo je největší bavič kabiny?
S klukama jsem zatím moc času nestrávil, kvůli svým tréninkům. Tudíž je těžké někoho určit.
Jaké jsou cíle Ratboře v této sezoně?
Cíle jsou v první řadě hrát dobrý fotbal a držet se v horní části tabulky, ale můj názor je takový, že pokud se nám bude dařit a budou se nám vyhýbat zranění, mohli bychom atakovat první tři pozice v tabulce.
Máte nějaký zápas v kariéře, jak fotbalové, tak hokejové, na který nikdy nezapomenete?
Fotbalových utkání jsem zatím tolik neodehrál, ale jeden si vybavuji je to asi dva až tři roky zpět, když jsme s Č. Pečkama hráli v Kouřimi se strašnou sestavou. Dal jsem dva góly, přičemž ten druhý byl asi zatím můj nejhezčí gól ve fotbalové kariéře, vzal jsem míč na vlastním vápně a utekl s ním přes celé hřiště až jsem skončil v bráně. Utkání jsme vyhráli 3:2. Další a asi ten nejdůležitější teprve přijde 17.9. kdy si splním sen a zahraju si s Tátou za Ratbořské béčko v derby proti Kořenicím. V hokeji jich nezapomenutelných mám více. První, který se mi hned vybaví, je z mistrovství republiky 4. tříd, kde jsme v semifinále s Kolínem prohrávali proti Pardubicím ještě 25 vteřin před koncem 2:3 a do konce základní hrací doby jsme to otočili na 4:3, naši rodiče pak zaházeli led Pardubickým perníkem. Naprosto nezapomenutelným zážitkem je zápas za Kolín v Chance lize proti Kladnu, za které nastoupil Jágr s Plekancem. Zápasů mě napadá daleko více, to by bylo nadlouho.
Jste primárně hokejista. Máte přes tři desítky startů v CHANCE lize, pomáhá Vám zkušenost z profi hokeje i v okresním fotbale?
Jsou to dva naprosto diametrálně odlišné sporty, jediné, v čem mi “zkušenosti” pomáhají, je v nastavení hlavy na zápas.
V roce 2021 jste byl v nominaci hokejové reprezentace na zimní světovou univerziádu ve Švýcarsku, která se nakonec nekonala. Mrzí Vás, že se nakonec nekonala, nebo to již překonala čest ze samotné nominace?
Čest to byla obrovská. Reprezentovat Českou republiku se lvem na prsou je vždycky čest, bych řekl. V té době byl Covid a s tím se nedalo dělat nic, takže když jsem se dozvěděl, že univerziáda byla zrušena byl jsem strašně zklamaný. Přišel jsem tím o spoustu zážitků zkušeností a velkou šanci zahrát si na velkém turnaji.
Zatímco v hokeji jste obránce, ve fotbale hrajete v útoku, pročpak? Je to kvůli vaší velké rychlosti, kterou můžete uplatnit při nábězích do obrany?
Vlastně nevím, proč v hokeji jsem hrál od začátku obránce a ve fotbale vždycky vepředu. Bude to určitě tím, že ve fotbale neumím bránit. Zatímco vepředu můžu pouze běhat, což je moje největší přednost ve fotbale, občas i míč u toho běhání je pro mě sprosté slovo.
Jak vnímáte rozhodčí? Váš otec dlouhá léta působí jako fotbalový rozhodčí, je to třeba profese, která Vás do budoucna láká?
Sám jsem si zkusil, jaké to je pískat. Na hokeji jsem dělal rozhodčího dvě sezóny. Od té doby mám na rozhodčí úplně jiný pohled. Vím, jak náročné to je se rozhodovat a stejně Vám vždycky jedna strana bude nadávat. Takže jim nenadávám nedohaduji se s nimi, protože to stejně nemá smysl a oni svoje rozhodnutí nezmění, naopak je poštvete proti sobě si myslím. Do budoucna je to jedna z možností, ale spíš v hokeji.
Jako jeden z koníčků jste kdysi v rozhovoru uvedl trénování bratra. Je to stále aktuální? Co ještě patří k Vašim volnočasovým aktivitám?
Bohužel se nám většina zápasů hraje současně, ale pokud to vychází a mám možnost ho vidět ať už na hokeji nebo na fotbale tak se snažím dorazit abych ho viděl hrát. Takže už ho netrénuji jen po zápasech, co vidím naživo nebo z online vysílání si pak hned voláme nebo se pobavíme a uděláme zhodnocení a je jen na něm, jak si rady ode mne přebere zatím se mu daří lépe než mě v jeho letech, tak uvidíme, jak se mu bude dále dařit. Momentálně nejčastěji trávím volný čas s přítelkyní, ať už doma nebo na jejích závodech či tréninkách.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co byste chtěl vzkázat našim čtenářům?
Ať sportují, daří se jim, drží jim zdraví, a hlavně aby chodili koukat na jakékoliv utkání v jakémkoliv sportu, protože se to hraje především pro ně.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.