3:4
(2:2)
4. F. Blecha (p.)
16. F. Blecha
51. F. Blecha (p.)
87. M. Částka
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.05.2024 17:00

23.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Westernová přestřelka ve Štítarském údolí s tříbodovým koncem pro Český Brod! Blecha dal hattrick


Branky


34. B. Uman (p.) , 44. A. Machurka , 82. A. Machurka - 4. F. Blecha (p.) , 16. F. Blecha , 51. F. Blecha (p.) , 87. M. Částka
11

Na góly i zajímavé situace bohatý zápas byl k vidění na předměstí Kolína. Výborný zápas odehrál hostující Blecha, který zapsal hattrick. Na domácí straně se dvěma góly zaskvěl Adam Machurka. Pomyslný díl pozornosti na sebe strhl i hlavní rozhodčí Vilém Löwe, když některými diskutabilními výroky ovlivnil ráz utkání.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bleskový start

Utkání začalo zostra – sešli se totiž dva velice mladé a energické týmy. Hned v první minutě se hnal ze strany na Hrdinku domácí střelec Samuel Uman, ale hostující brankář byl pozorný a jeho zakončení levou nohou vyrazil.

 

 

Skóre se měnilo hned o pár chvil později, ve čtvrté minutě. Milimetrovou křižnou přihrávku si hrudí zpracoval do pohybu hostující útočník, o kterého lehce zavadil vracející se Huleš a rozhodčí Löwe ukázal na penaltový puntík, ze kterého se posléze trefil hostující střelec Blecha. V onom inkriminovaném momentu nelze upřít kontakt Huleše s hostujícím útočníkem, avšak z tribuny se intenzita zdála příliš nízko na to, aby byla oceněna pokutovým kopem.

 

 

Pro Štítary však pokutový kop neznamenal jen obdrženou branku, za protesty byl taktéž vyloučen domácí trenér Stach a po zbytek zápasu si musel mladý tým poradit bez potrestaného lodivoda. Který se ale, zcela objektivně, i nadále pohyboval v okolí střídačky.

 

 

Frenetický začátek vystřídala vyrovnaný fotbal, který nabízel šance na obou stranách. V jedné takové se ocitl domácí stoper Jedlička, centr Pýchy však hlavou těsně neusměrnil za záda Hrdinky.

 

 

Další chvíle však patřily hostujícímu týmu. V 15. minutě domácí brakář Moravec nejprve zneškodnil hlavičku z blízka, aby o minutu později inkasoval znovu od Blechy. Ten si dobře zpracoval centr z levé strany a levačkou zakončil přesně k tyči. První branka domácích přišla až ve 34. minutě, kdy se trefil z penalty Benjamin Uman, po faulu na jeho bratra Samuela.

 

 

Štítary se znovu začínávaly dostávat do tempa. Ve 38. minutě dobře pronikl do vápna Pýcha, ale jeho obstřel se mezi tři tyče nevešel. Následná standardka skončila jen těsně vedle hostující svatyně. Gól visel ve vzduchu.

 

 

Minutu před koncem první půle se domácí přeci jen dočkali srovnání. Vlášek se dobře uvolnil ve středu pole a našel průnikovou přihrávkou Adama Machurku. Mladý útočník si dobře zasekl na pravou nohu a projektil k pravé tyči nasměroval mimo dosah Hrdinky. Do kabin se tak šlo za stavu 2:2

Šajtle sebrala vítr z plachet

Druhé dějství odstartoval povedený přímak hostujícího střelce Blechy, který jen těsně minul Moravcovu bránu.

 

 

Domácí však chtěli co nejdříve vyrovnat, a tak se do útoku začínali vysouvat i krajní stopeři. Jeden takový výpad podsaditého beka Machurky málem skončil nebezpečnou situací, ale jeho dobrý centr dokázal zblokovat hostující obrana.

 

 

V 51. minutě se hnal do útoku hostující střelec Blecha, přezdívaný též Bleši, jehož střelu zblokoval ve skluzu domácí kapitán Miškovský. Dělovka Blechy však trefila Miškovského do ruky, o kterou se ve skluzu opíral, za což nařídil hlavní rozhodčí Löwe další pokutový kop, který znovu bezpečně proměnil Blecha a zkompletoval tak hattrick.

 Deset let zpátky by se jednalo o jasnou penaltu, v dnešní době však fotbalová pravidla hovoří o opaku. Výklad pravidla o ruce říká, že o penaltu nejde pokud: hráč padá na zem nebo vstává ze země, přičemž ruku použije jako podpěru těla (Pravidla fotbalu 2022, str. 122)

 

Hosté, povzbuzeni brankou, se hnali hned do dalšího zakončení. Blecha byl při chutí, ale jeho střelu dokázal na poslední chvíli zablokovat domácí stoper Jedlička.

 

 

V 57. minutě se velké šanci ocitl Vlášek, ale roh Benjamina Umana nedokázal z bezprostřední blízkosti usměrnit za záda Hrdinky. Poté se do velké šance dral Blecha, ale Miškovský na poslední chvíli ukopl míč hostujícímu střelci.

 

Další krásný moment ukázal Blecha o pár minut později, kdy nádhernou křížnou přihrávkou oslovil do tutovky Šermauera, ten však v poslední chvíli šlápl na míč a o šanci se připravil.

 

 

Domácí utahovali pomyslné šrouby a věřili v srovnání skóre. V 82. minutě se přeci jen dočkali. Adam Machurka udělal kličku na levou nohu a svou výrazně slabší nohou, používá ji velmi svátečně, vymetl z třiceti metrů šibenici Hrdinkovy brány, který se za tímto projektilem jen nevěřícně ohlédl. Euforie však domácím dlouho nevydržela. V 87. minutě totiž odšpuntoval gejzír emocí na hostující straně Částka, který šajtlí trefil krásně k tyči a rozhodl o výhře svého týmu.

 

 

V samém závěru ještě chtěli domácí Štítary penaltu za přistrčení Růžičky, v tomto případě ale rozhodl hlavní rozhodčí správně. Dle dostupných záběrů se o faul nejednalo, intenzita strčení byla na kop z pokutové značky málo.



Ohlasy k zápasu


Štítarský SK
Trenér Jakub Stach: Utkání se mi ani nechce hodnotit, každý soudný člověk si udělá obrázek sám. Pokud chceme,aby fotbal jako výsledný produkt vypadal takhle, nedivím se, že dnešní mládež místo sportování bude raději v barech nebo na mobilech. Je mi z toho smutno, ale nejhorší je ta totální bezmoc. Na svoje hráče jsem pyšný, sehráli z nejfotbalovějším mužstvem soutěže naprosto vyrovnaný zápas. Možná kluci dneska budou z nezasloužené porážky smutní, ale ten ohromný progres, který za rok a čtvrt udělali, jim nemůže nikdo vzít. Jen nezpychnout, nepolevit a pořád makat dál.




Sestavy


Štítarský SK
D. Moravec [-] - J. Miškovský [-] , S. Huleš [-] (35. F. Jonáš [-] ) , A. Machurka [-] , L. Jedlička [-] (71. M. Jandák [-] ) , P. Pýcha [-] , J. Vlášek [-] (80. M. Lepší [-] ) , S. Uman [-] , B. Uman [-] , Š. Růžička [-] , K. Machurka [-] (54. O. Nejman [-] )

SK Český Brod B
J. Hrdinka [-] - T. Miňovský [-] , J. Nekolný [-] , M. Škorpil [-] , L. Rypl [-] - M. Šermauer [-] (89. M. Šimák [-] ) , J. Škorpil [-] (46. D. Kundrum [-] ) , J. Černý [-] , M. Částka [-] , V. Soukup [-] - F. Blecha [-] -

ŽK: 57. F. Jonáš , 70. L. Jedlička , 88. B. Uman - 13. M. Škorpil , 71. F. Blecha , 74. V. Soukup .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: LÖWE Vilém - KOZDERA Karel (N), ŠMEJKAL Miroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jonathan Mensatoris

Expert: Michal Hervert
Tip experta: remíza

Hřiště ve Štítarech aktuálně není v ideálním stavu, což by mohlo více vyhovovat domácím. K tomu rezerva Českého Brodu hraje ve stejný čas, jako jejich A tým, očekávám zde možné překvapení v podobě remízy po 90 minutách.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra hostů