Nevšová zdolala posílenou rezervu otrokovické Viktorie až na penalty


Branky


0
Před utkáním proběhlo slavnostní rozloučení s dlouholetým hráčem Nevšové Petrem Šomanem , krerý nastřílel za sezónu 2005 - 2016 úctyhodných 103 branek v dresu Nevšové a ukončil tak před touto sezonou karieru z rodinných důvodů na vlastní žádost. Domácí tým posílil před sezonou další slovenský legionář Kuric, dále Beňo a také Vlachynský. Hosté přijeli na Slavičínsko s několika hráči širšího třetiligového kádru a na jejich výkonu to bylo znát. V kvalitním duelu se nakonec diváci branky v Nevšové nedočkali, rozhodnout se tak muselo až v penaltové loterii. Tam se štěstí usmálo na domácí tým, když hosté proměnili pouze jedinou penaltu a Nevšová si tak připsala cenný druhý bod navíc. 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas přinesl zajímavou podívanou

V prvním utkání nové sezóny neponechal soupeř z Otrokovic nic náhodě a přijel posílen o fluktuanty třetí ligy, kterých se v zápase objevilo hned pět. A bylo to na jejich výkonu znát. Domácí tým zase představil v sestavě tři nové posily, ale chyběl mu už rychlonohý Petr Šoman, který ukončil kariéru. Nevšová se snažila eliminovat tlak hostů, ale bylo velice těžké uklidnit hru a dostat soupeře pod tlak. První šanci měl ale nevšovský kanonýr Václav Tomšů, který se výborně uvolnil, ale jeho prudkou a přesnou střelu kvalitní gólman hostů vyrazil. Do poločasu si hosté vytvořili příležitosti ohrozit branku Nevšové, ale pozorný gólman Zámorský nepřipustil změnu skóre. V prvním dějství se tak diváci na výborně připraveném nevšovském hřišti branky nedočkali, ale byli svědky souboje dvou vyspělých protivníků a čekalo se na první chybu v defenzívě obou celků.

Ani ve druhém dějství se diváci branky nedočkali

Druhá půle začala tlakem hostů, ve snaze vstřelit branku, ale i nadále se domácím dařilo držet čisté konto. Hosté hráli velice tvrdě, napadli rychle všechny rozehrávky Nevšové, ale i přesto si domácí vytvořili další šance skórovat, kdy Tomšů i Beňo měli velice blízko ke vstřelení první branky. Tu poslední gólman Juřík dokázal vytěsnit na tyč. Na hráčích Viktorie bylo vidět, že jsou fyzicky dobře připraveni a dokázali se rychlou kombinací dostat do pokutového území domácích. Jejich vyložené šance byli však nepřesné, nebo je gólman dokázal zlikvidovat. A tak toto bojovné utkání skončilo remízou, kdy na pokutové kopy Nevšová ani jednou nezaváhala, na rozdíl od hostů, kterým se penaltový rozstřel nepovedl a gólman Zámorský jim jejich pokusy, kromě jednoho, zneškodnil. Bezbrankový zápas ale i bez koření fotbalu - branek, přinesl duel dvou vyspělých týmů, které budou nejspíše atakovat vyšší patra letošní tabulky 1.B. třídy skupiny B.

V penaltách vyhrála Nevšová v poměru 3:1

Na pokutové kopy Nevšová ani jednou nezaváhala, na rozdíl od hostů, kterým se penaltový rozstřel nepovedl a gólman Zámorský jim jejich pokusy, kromě jednoho, zneškodnil.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Nevšová
Ivana Urbanová, předsedkyně: Velice těžké utkání, soupeř si přijel pro všechny body a dával to od první minuty najevo. Bylo vidět, že mladé mužstvo trénuje spolu s hráči třetí ligy, fyzicky a kombinačně byl soupeř velice zdatný. Dva body po penaltovém rozstřelu bereme, protože v takové sestavě, se kterou soupeř přijel, nebylo jednoduché se prosadit.

FC Zlínsko B
Adam Bahounek, hráč: Zápas na těžké půdě v Nevšové, kde se moc nevyhrává byla určitě náročná zkouška z kraje soutěže. Už od první minuty jsme chtěli udávat tempo hry a byli jsme lepším týmem. V druhé půlce 1. poločasu jsme přestali hrát po zemi a začali jsme vše nakopávat dopředu, kde jsme toho moc neuhráli a už začal hrozit i náš soupeř. Domácí nás zlobili zejména ze standartních situací. Druhý poločas byl ve stejné režii, jako ten první. U nás hodně šancí nedotažených do konce. Soupeř měl taky své šance, ale brankář Juřík v klíčových momentech podržel.Remíza byla asi spravedlivá. Penalty, to už je loterie, ale vstřelit jeden gól ze 4 pokusů, to je špatné a musíme na nich zapracovat.



Počet diváků: 60. Rozhodčí: AMBROZ Zdeněk - HYŽÍK Petr (N), PAVELKA Ladislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 19 47:13 46
2 SFK Elko Holešov B 19 60:27 39
3 SK Březnice 19 43:43 34
4 FC Fryšták 18 49:30 32
5 TJ Sokol Veselá 19 53:46 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 21
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 18
4 Jan Večeřa 14
5 Stanislav Uličný 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku