Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.08.2016 17:30

1.kolo, Zlínský | 1.B třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nováček z Lípy dokázal v divoké přestřelce vyhrát v Přílukách


0

Místní derby se hrálo v Přílukách, kam zavítal nováček z Lípy. Domácí tým představil v úvodním duelu nového kouče Martina Strachoně, který nahradil Luďka Lošťáka, který odešel v letní pauze na Mladcovou. Začátek utkání přinesl hned v prvních minutách dvě branky, po jedné na každé straně. Do půle viděli diváci pět gólů, hosté z Lípy dokázali ve druhém dějství i zásluhou střelecky disponovaného Martina Procházky utkání otočit a připravili tak domácím nemilé překvapení. Lípa si tak připisuje první historickou výhru v krajských soutěžích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli vedli domácí o jedinou branku

Příluky v uplynulé sezoně atakovaly nejvyšší příčky soutěže a z postupu se nakonec radoval tým z Malenovic. V létě však došlo k obměně kádru a odešli zkušení fotbalisté s trenérem Lošťákem na Mladcovou Petr Votava a jinam také přestoupil brankář Kupka. Lípa postoupila z druhého místa v Okresním přeboru Zlína a má ve svém kádru několik velmi talentovaných hráčů. Utkání na Přílukách začalo svižně hned od začátku a ihned po prvním výpadu hostujících hráčů, netrefil domácí brankář Holásek centr na hostujícího Martina Procházku, který pak lehce skóroval do prázdné brány a Lípa rázem vedla 0:1. Hned z protiútoku se Příluckým povedlo vyrovnat, po přihrávce pod sebe na velké vápno se k tyčce nemýlil přílucký hráč Matěj Votava a vyrovnal na 1:1. Během úvodních dvou minut padly dvě branky, což se jen tak nevidí. Hra se vyrovnala a po přímém kopu z 25-ti metrů šla do vedeni opět Lípa, branku zaznamenal opět Martin Procházka. Přílukám se povedlo z minima vytěžit maximum a po dalším brejku a pěkné přihrávce na zadní tyč srovnali Frolkem na 2:2. Ke konci poločasu zaskočil hostující fotbalisty dlouhý balon za obranu a domácí šli do poločasového vedení 3:2. Diváci viděli v prvním poločasu pět branek a mohli se těšit na pokračování brankových hodů i ve druhé půli.

V divoké přestřelce se z tříbodové výhry radovali nakonec hosté

O přestávce se trenéři obou celků chtěli zaměřit především na defenzívní činnost svých týmů, přeci jen pět branek za poločas je k vidění málokdy. Druhý poločas byl spíše bojovný, ale více přiležitostí si nakonec vytvořila Lípa a dokázala je patřičně zúročit. Na 3:3 vyrovnal již v 50. minutě po samostatném úniku střelec Martin Procházka a završil tak v utkání svůj hattrick a navázal tak na svoji střeleckou potenci i z Okresního přeboru. Na svou stranu Lípa ztrhla utkání díky Spáčilovy, který proměnil v 67. minutě brejk 4 na 3 a zajistil Lípě nečekané tři body. V závěru už hosté cennou výhru ubránili a mohou se radovat z historickéhé výhry v krajských soutěžích Zlínského kraje. Domácí tým na svém hřišti body jen tak neztrácí, tentokrát se nejspíše citelně projevila absence brankáře Kupky. Lípa dokonale zaskočila domácí celek, vyšel jí úvod zápasu i vstup do druhého poločasu a nakonec Spáčil rozhodl o tříbodovém exportu všech bodů do nedaleké Lípy. Skvělá návštěva na utkání 1.B. třídy - 120 fanoušků viděla sedm branek a také nadšení a elán nováčka z Lípy, se kterým to budou mít soupeři nejspíše velmi těžké a už v příštím kole se o tom mohou přesvědčit hráči z Mladocové, kteří právě do Lípy zavítají.



Ohlasy k zápasu


FK Příluky
Jaroslav Brabec, sekretář: Jsem na dovolené a na utkání jsem nebyl a výsledek prvního utkání mi radost zrovna neudělal...

Lípa
Adam Simerský, hráč: Derby utkání se vším všudy, diváci viděli sedm branek, zápas se vydařil našemu kanonýrovi Martinu Procházkovi, já už jsem do druhé půle nezasáhl, ale tři body na horké půdě bereme všemi deseti.



Sestavy


FK Příluky
P. Holásek [-] - R. Machač [-] , J. Kotík [-] , D. Frolek [-] , M. Votava [-] , L. Janků [-] , J. Dederle [-] , Z. Vlček [-] , T. Hronek [-] (53. V. Bittner [-] ) , R. Machalíček [-] , T. Humpál [-]

Lípa
P. Křižka [-] - P. Kořének [-] , A. Simerský [-] (46. L. Balušek [-] ) , T. Hlavinka [-] , D. Greguš [-] - D. Víšek [-] , M. Šimek [-] , J. Spáčil [-] , J. Horáček [-] (83. M. Slováček [-] ) , J. Šuba [-] (46. J. Višenka [-] ) - M. Procházka [-]

ŽK: 22. Z. Vlček , 63. V. Bittner , 91. J. Dederle - 62. T. Hlavinka .
Hráči zápasu: D. Frolek - M. Procházka .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: FILGAS Jan - BÖHM Martin, NEČAS Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku