Mokré doma porazilo Žabovřesky a v tabulce svého sobotního soupeře přeskočilo


Branky


0

V 17. kole na sebe narazily dva týmy, které mají na jaře dobrou formu. Domácí hráči z Mokrého vyhráli třikrát za sebou a v tabulce se pomalu dotahují na nejlepší trojici soutěže. Hosté poslední kolo vyhráli doma s Bukovskem B a jen o skóre jsou v tabulce čtvrtí za třetím Úsilným. Očekávalo se tak velmi vyrovnané utkání ve, kterém budou rozhodovat maličkosti.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí drželi míč, hosté hrozili z brejků

Domácí hráči chtěli prodloužit svou vítěznou šňůru a proti Žabovřeskám byli aktivnějším týmem. Drželi míč více na svých kopačkách, ale jejich snaha nevedla k žádné větší šanci, která by ohrozila branku hostujícího brankáře Mádla. Hosté tak vyráželi do nebezpečných protiútoků a jen díky brankář Alexovi se do poločasu skóre neměnilo. Jako první si vyzkoušel nájezd hostující Pilný, ale Alexa jeho pokus vyrazil nohama. Dalším nájezdníkem byl Horský, který ovšem nezamířil s míčem mezi tři tyče. Poslední brejkovou situaci Žabovřesek měl na svědomí Formánek, ale ani on si nepřišel na pozorného Alexu v brance, který jeho zakončení vyrazil na roh. V prvním dějství se tak diváci branky nedočkali. 

Utkání rozhodl nejlepší střelec soutěže Hrádek, který navíc v závěru neproměnil pokutový kop.

Druhá půle přinesla podobný obrázek, jako ten první. S tím rozdílem, že hosté už nebyli tolik nebezpeční směrem dopředu. Výjimkou bylo zakončení Formánka, které skončilo na tyči Alexovy branky. Hra se taky o něco více přiostřila, což nejvíce na své osobě pociťoval domácí Štumbauer, na kterého byly hned tři zákroky oceněny žlutou kartou. Branková konstrukce pomohla i brankái Mádlovy, když střela Dvořáka skončila na spojinici břevna a tyče. Domácí postupem času začali hosty více a více přehrávat a čtvrt hodinu před koncem zaslouženě udeřili. Dvořák vycvičil hostující obranu a přihrál míč na Hrádka, který v zakončení zachoval chladnou hlavu a poslal Mokré do vedení – 1:0. Nejlepší střelec soutěže mohl za pět minut přidat gólovou pojistku, ale při penaltě nechal vyniknout hostujícího brankáře Mádla. Domácí si závěr zápasu pohlídali a svému sobotnímu soupeři se přiblížili v tabulce na rozdíl jediného bodu.



Ohlasy k zápasu


TJ Mokré
Petr Štumbauer (hráč): "Zápas se nám celkem vydařil, jasně jsme Žabovřesky přehrávali kombinační hrou, ale bohužel se nám nedařilo dostat do finálního zakončení. Žaby hrozily spíše z ojedinělých rychlých protiútoků, které byly po našich velkých chybách v rozehrávce. Je pravda, že po některých střelách nám bylo celkem horko, ale většinu kryl brankář Alexa a v jednom případě nám pomohla i dobře postavená brána. Je škoda, že 10 minut před koncem Hrádek neproměnil penaltu a nedodal nám potřebný klid v závěru. Co se týče mě osobně, zápas jsem si moc neužil, nepřijde mi úplně běžný, aby na jednoho hráče (mě) bylo během zápasu jedenáct faulů a z toho tři za žlutou kartu."

TJ Sokol Žabovřesky
Jan Hála (kapitán): "V první poločas se hrál pěkný fotbal, kdy měli více míč domácí hráči, ale do žádných velkých šanci se nedostávali. Naopak byli jsme to my, kteří se dostávali do vyložených šancí, které jsme bohužel nevyužili, kdyby první poločas skončil tři nebo čtyři nula tak si myslím, že by se nikdo nedivil. Do druhé půle vstoupili lépe domácí, kteří po několika minutách o sobě dali poprvé vedet pěknou střelou, která skončila na spojnici naší branky. To bylo takové první varování pro náš tým. I my jsme ve druhé půli nastřelili brankovou konstrukci, ale to bylo z naší strany asi vše. Musím říct, že ve druhé půli se na hřišti přitvrdilo a hra se začala kouskovat. To co nikdo z nás nechtěl se stalo deset minut před koncem, když se prosadil nejlepší střelec soutěže Hrádek. Ten pak ještě o chvíli později zahrával pokutový kop, ale Mádl jeho pokus kryl. Zápas se pak už v poklidu dohrával."



Místo: Mokré. Počet diváků: 100. Rozhodčí: BROM Josef - MATĚJKA Zdeněk (N), PUPEK Michal (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.