Staré Hobzí odváží vydřené tři body ze Staňkova


Branky


0

Hraničář Staňkov přivítal na svém hřišti zvedající se Staré Hobzí. Utkání bylo hodně vyrovnané, ale všechny body nakonec odváží Hobzí.

Byli jste na zápase? Ohodnoťte úroveň hry, rozhodčích nebo oznámkujte jednotlivé hráče!

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nuda v prvním poločase

Na začátku utkání byli aktivní domácí, vstřelili po trestné kopu i branku, ale pro ofsajd nebyl uznán. Hosté se pak také osmělili, podnikali útoky do soupeřovy obrany, ty však nebyly příliš úspěšné. Dění v prvním poločase je možné vystihnout souslovím: hra mezi vápny. 
Domácí i hosté měli několik rohových kopů, z kterých nezapršelo a ani nebyl náznak, že by mělo. Jen snad hostující David Mašát si hezky naskočil na centr, pěkně umístil míč k tyči, ale tam ho stačil vyhlavičkovat domácí obránce. Domácí také zaznamenali hlavičku, která však zamířila do třetího patra. Resumé prvního poločasu: dosti chyb, nepřesností, šancí jako šafránu. Do kabin se tak odcházelo za stavu bezbrankového, jak se začalo, tak se skončilo. 

Hosté vydřeli výhru

Druhý poločas se hrála trochu jiná písnička. Správnou strunu naladil hostující Martin Habr tři minuty po začátku půle. Ondřej Lička se uvolnil po levé lajně, obešel obránce a ideální přihrávkou vyzval ke skórování právě Martina - ten se ani trochu nezastyděl a zamířil přesně, tak jak se od zkušeného hráče očekává - 0:1 (z pohledu domácích). 
A pak přišla Matějská pouť. Je nutno dodat, že hostující hráči měli všechny kolotoče zadarmo - kola těchto atrakcí roztočil kapitán domácích Marek Černoch, pobláznil své spoluhráče a donutil je k uzamčení hostů na jejich polovině (a klíč od zámku nechtěl pustit dobrých patnáct dvacet minut z ruky). Občas se hostující hráči vydali do protiútoku, jenže velmi často se nepodařilo dát finální přihrávku nebo došlo k nedorozumění. V dobrém světle se dnes ukázala dobře fungující obrana hostů, většina míčů končila před jejich vápnem a když už některý z balónů zamířil dovnitř, poradil si s ním některý z obránců či záložníků nebo gólman. Ten taky zastavil jednu z velkých příležitostí domácích a tím zachránil naději na tři body a svoji touhu po čistém kontu. Domácí brankář Zejda skrze sluníčko neviděl na míč, snažil se ho vyboxovat, kde se vzali, tu se vzali, dva hráči domácích a chtěli vstřelit branku, ale brankář se do toho položil se vší rozhodností a staňkovští měli utrum. Tím tlak domácích skončil a definitivně ho pohřbil opět Martin Habr, tentokrát v roli nahrávače: vzal si na polovině míč, prošel přes jednoho hráče, vystřelil neuvěřitelnou jedovici, která spálila gólmanovi rukavice. Tento horký brambor se nedal v rukou udržet, míč brankář Novotný vyrazil před sebe a tam byl František Štibich a ten zvýšil na 0:2. Do konce zápasu už se nic nestalo a hosté tak odváží vydřené tři body.



Ohlasy k zápasu


TJ Hraničář Staňkov
Josef Bušta: Zápas s Hobzím jsme chtěli vyhrát i přesto, že jsme věděli, že hostům se daří a mají velmi dobré mužstvo, což potvrdili i ve Staňkově. První poločas jsme začali dobře, vstřelili jsme sice po 15. minutách hry R. Novákem regulérní branku, ale rozhodčí ji neuznal, poté co pomezní hostujícího mužstva nesmyslně signalizoval postavení mimo hry, což ovlivnilo další průběh zápasu. V zápase moc šancí k vidění nebylo a prakticky o výsledku rozhodla 48. minuta, kdy hosté na malém vápně využili přečíslení dva na jednoho a skórovali. My jsme se sice snažili vyrovnat, ale ve druhém poločase jsme se prakticky nedostali do žádné velké šance , v závěru zápasu jsme inkasovali podruhé a nebodovali jsme ani ve 4. jarním zápase.

TJ Dyje Staré Hobzí
Ondřej Dokulil: Příliš pohledný fotbal se nehrál, většinou mezi vápny, někdy nějaká příležitost, spíš remízový zápas. Rozhodlo proměnění šancí. Byl to spíš boj než zajímavé utkání. Domácí vyhrát měli, hostující chtěli. Je škoda, že opět přišla klasická naše bolest: málo hráčů! A pak i druhá: hádání. Opět jsme se dohadovali o každý hlouposti a to mezi sebou - to nemá cenu, stačí si to říct jednou a dost. A už vůbec není třeba komentovat výkon rozhodčího - ten byl totiž na staňkovské poměry nadprůměrný, to si musíme přiznat. Dnes vybočoval z řady Martin Habr, který jeden gól dal, druhý vytvořil svojí aktivitou a dobře ohlídal kapitána domácích. Výborně se ukázal i dorostenec Pavel Zejda, který odehrál celý zápas na levé záloze. Gratulace putuje i gólmanovi Vaškovi Zejdovi; ten má čisté konto! Dík patří Radimovi, který zas obul soutěžní kopačky a taky Fabíňovi, který dělal vše proto, aby nastoupit nemusel. Tři zápasy, devět bodů, zbývá potvrdit venkovní výhru příští týden doma s Popelínem, tak přijďte, bude přehlídka



Místo: Tráva. Počet diváků: 30. Rozhodčí: CHLAŇ Jaromír - ČURDA František (N), PAVLŮ Milan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.