1:2
(1:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.04.2016 16:30

16.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bitvu dvou celků z čela tabulky zvládly lépe Bernartice!


Branky


0

V 16. kole krajské 1. A třídy se střetli sousedé v tabulce. Bernartičtí totiž zajížděli na hřiště svého soupeře, který na ně měl v tabulce dvoubodovou ztrátu. S blatenskými fotbalisty se v průběhu podzimní části přetahovali o druhé místo v tabulce za lídrem Protivínem. Přijeli se pokusit odčinit krutou porážku z domácího trávníku. To se jim beze zbytku podařilo a odskočili svému soupeři o pět bodů. V utkání byli na míči v celém jeho průběhu více domácí, ale dva kvalitně zakončené brejky do otevřené obrany znamenali dvoubrankový náskok, a tím bylo poněkud nahlodáno sebevědomí domácích. Ti do půle pouze náskok snížili. Ve druhé části zápasu byl průběh stejný. Domácí vehementně útočili, avšak hostující obránci s brankářem odolávali permanentnímu tlaku a míč do své sítě již nepustili. Hosté tedy s kopou štěstí uhráli na půdě soupeře skvělý výsledek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dva góly Brože poslali Bernartice do trháku...

Po klidném začátku utkání první udeřili hosté již ze své první ofenzivní akce. Na levé straně unikl obraně Rakovan a jeho přihrávku do volného prostoru v 7. minutě využil nikým nebráněný Patrik Brož, pro kterého nebyl problém uklidit míč do prázdné branky - 0:1. Domácí, i když měli od počátku zápasu míč pod svou kontrolou a presovali hosty na jejich polovině, měli první kloudnou a nebezpečnou akci až v 16. minutě, kdy hlavičkoval Petrášek jen nad Fučíkovu bránu. O dvě minuty později zahrozil z levé strany pravý bek Motyka a jeho přesnou střelu vytáhl bernartický gólman do pole. Ve 22. minutě po akci Křivance po levé straně směřoval míč podél celé brány, aniž by na něj někdo z domácích a hostů dosáhl a skončil jen v autu za brankou čárou. Střelou ve 24. minutě se prezentoval asi nejaktivnější hráč domácích Motyka, střílel však doprostřed brány a zkušený bernartický brankář Tomáš Fučík neměl žádné problémy. To už se schylovalo ke druhému úderu hostů, kteří do té doby pouze usilovně bránili a hra dopředu jim až na jednu výjimku hodně vázla. Uprostřed hrací plochy vybojoval balón ve 26. minutě Václav Homola, prohodil ho mezi beky nikým nebráněnému nabíhajícímu Patriku Brožovi, který tentokrát z levé strany střelou na vzdálenější tyči svou méně používanou levačkou trefil přesně do sítě bezmocného Chlandy - 0:2. Pro hosty tedy stoprocentní bilance. Dvě střely = dva góly. Herní stereotyp pokračoval s tím, že domácí po přesném Motykově centru tentokrát ze své pravé strany hlavičkoval ve 36. minutě přesně Michal Petrášek a snížil stav na - 1:2. Tato branka ještě více nabudila domácí a neměli daleko o minutu později k vyrovnání. Novák však vykopl míč za zády bernartického brankáře z brankové čáry a ochránil svou branku. Do konce poločasu se ještě domácí snažili o brankový efekt svých akcí, ale již zkonsolidovaná obrana hostů jim to neumožnila.

Hosté své těsné vedení uhájili...

Druhý poločas pokračoval tak jak první skončil. Hosté přečkali úvodní patnáctiminutový nápor, kdy je nejvíce ohrožovali průniky kolem postranních čar, ve kterých vynikal především Motyka a následné centrované míče do ohně před bránu. Bernartičtí obránci i brankář si však se všemi poradili. Jíchova střela levačkou v 51. minutě minula pravou tyč brány. V 54. minutě trochu nepovedený Petráškův střelecký pokus zpoza bránících hráčů orazítkoval spodní část zadní tyče a odrazil se do autu. Hlavička v pokutovém území osamoceného Nového v 55. minutě šla těsně nad bránu. V 62. minutě se konečně dostali po dlouhém čase k ohrožení blatenské brány i hosté. Kovářův trestný kop hlavičkoval Rakovan, vedle brankové tyče. Nového další hlavička v 66. minutě po dlouhém Petráškově autovém vhazování skončila vedle Fučíkovy brány. V těchto okamžicích se hra opticky vyrovnávala. Domácím k náročné hře průniků kolem postranních čar a následných centrů již docházely síly a ohrožování hostující branky nemělo takový účinek jako v předchozím průběhu utkání. Středem hřiště se jim to pro dobrou obrannou činnost hostů nedařilo. V 69. minutě po velkém závaru před Fučíkovou bránou vykopával opět stoper Novák míč z brankové čáry do bezpečí. Na druhé straně dobře kopnutý trestný kop Trantinou z levé strany vytáhl na roh ze šibenice domácí gólman Chlanda v 77. minutě hry. Tlak domácích začal opět sílit v touze po srovnání stavu. V 85. minutě se vyznamenal bernartický brankář Tomáš Fučík, když vytáhl bombu domácího hráče ze své šibenice a vyrovnání nepřipustil. V hektickém závěru, kdy po hodně bojovném utkání odcházely síly již oběma mužstvům, nakonec hosté s velkým štěstím v celém jeho průběhu a hodně špatnou koncovkou, avšak velmi dobře kombinačně hrajících blatenských borců, nakonec těsný výsledek z prvního poločasu ubránili a vrátili tak domácím potupnou prohru, kterou utrpěli na svém trávníku na podzim.

Připravil: Jan Šerhant



Ohlasy k zápasu


TJ Blatná
Michal Vanduch (předseda TJ Blatná): Na první jarní domácí zápas Blatné a zároveň přímý souboj o druhé místo v tabulce, se přišlo podívat velké množství fanoušků. Zápas „blbec“, ve kterém jsme měli po většinu utkání herní převahu, nám výsledkově nevyšel. Po dvou našich chybách se z rychlých brejků dokázali prosadit hosté, jmenovitě Patrik Brož, a nám nezbývalo nic jiného, než se pokusit skóre otočit. To se mohlo povést ještě do poločasu, ale z vypracovaných šancí se dokázal prosadit pouze Michal Petrášek, a tak jsme šli do kabin s jednogólovým mankem. Druhý poločas byl o naší úporné snaze vstřelit a gól a soupeřově úporné snaze jej nedostat. Bohužel jsme nedokázali dotáhnout žádnou z našich šancí a postupem času se na naše kopačky vkrádala nervozita a křeč. Hosté si odvezli 3 body, ale my z toho neděláme žádnou tragédii a rozhodně nehážeme flintu do žita. I nadále budeme v každém zápase bojovat o co nejlepší výsledek a co nejlepší postavení v tabulce.

TJ Sokol Bernartice
Jan Šerhant: V hektickém závěru, kdy po hodně bojovném utkání odcházely síly již oběma mužstvům, nakonec hosté s velkým štěstím v celém jeho průběhu a hodně špatnou koncovkou, avšak velmi dobře kombinačně hrajících blatenských borců, nakonec těsný výsledek z prvního poločasu ubránili a vrátili tak domácím potupnou prohru, kterou utrpěli na svém trávníku na podzim.



Sestavy


TJ Blatná
J. Chlanda [-] - L. Motyka [-] , M. Mišiak [-] (75. R. Peleška [-] ) , F. Jícha [-] , J. Viták [-] , M. Kůst [-] , P. Stulík [-] (46. J. Nový [-] ) , P. Čadek [-] , M. Petrášek [-] , O. Křivanec [-] , V. Šilhavý [-] (83. J. Hrubý [-] )

TJ Sokol Bernartice
T. Fučík [-] - J. Kovář [-] , J. Novák [-] , K. Trantina [-] , P. Mrkáček [-] - V. Homola [-] , D. Kukrál [-] (90. T. Češka [-] ) , P. Brož [-] (66. V. Fučík [-] ) , M. Suchopár [-] (46. J. Paseka [-] ) , V. Ťupa [-] - A. Rakovan [-] (80. M. Buriánek [-] ) -

ŽK: 10. O. Křivanec , 28. P. Čadek , 77. M. Kůst , 81. F. Jícha - 17. M. Suchopár , 68. V. Homola , 90. V. Fučík .
Místo: tráva. Počet diváků: 200. Rozhodčí: Tauber Lukáš - ŠIMŠÍK Jan, PÍSEK Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.