V. Hruška 65.
V. Hruška 69. (p.)
2:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.08.2024 18:00

2.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. B, 2024-2025


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Rabiňák svými góly během chvíle otočil ve prospěch Chýnova


Branky


65. V. Hruška , 69. V. Hruška (p.) - 34. M. Distel
17

V úvodním kole začali lépe domácí, kteří získali proti Dačicím tři body. Po půli přitom vedli hosté...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Úvod utkání na opět v Chýnově překrásně připravené hrací ploše přinesl vyrovnaný boj s šancemi na obou stranách. Hned ve 2. min. nádherně vystřelil z 20 m devatenáctiletý dačický Vacek a gólman Průša v brance domácích předvedl první vynikající zákrok a gólovou střelu vytěsnil z levého horního rohu. Na druhé straně v 5. min. pronikl do pokutového území hostů Štrouf, ale na jeho přihrávku těsně nedosáhl nabíhající Havlík.

 

V 15. min. již zvedali domácí fanoušci na tribuně ruce, ale dvoumetrový brankář hostů Novák stačil zázračně vyrazit nad břevno dorážku F. Zadražila. A hned o 2. min. později se nejdříve zastřeloval páteční domácí hrdina J. Rabiňák a jeho střela skončila na tyči dačické branky. V 19. min. pak unikl domácí obraně rychlý Toman, ale na jeho střílený centr na štěstí pro domácí, těsně nedosáhl volný neobsazený Vacek. Ve 30. min. pak hosté předvedli na jeden dotek krásnou kombinační akci, ale střela Petra Slabého skončila jen těsně vedle Průšovy branky.

 

Poté se ve 31. min. dostal ke slovu také dačický kanonýr Štolba, ale s jeho tvrdou střelou z otočky si Průša poradil. Ve 34. min. se pak již hosté dostali zaslouženě do vedení, když na malém vápně neobsazený Distel nedal Průšovi šanci a hlavou zakončil krásný centr od Petra Slabého, (0 : 1).

 

V závěru poločasu si již hosté hlídali svůj jednobrankový náskok a domácí se již k žádné gólové šanci nedostali a tak se za stavu 0 : 1 lépe odcházelo do šaten za úmorného horka na poločasovou přestávku hostům z Dačic.

Druhý poločas

Do druhého poločasu, který se však hrál již za chládku, však nastoupili domácí v daleko lepším rozpoložení než hosté, ale nejdříve musel předvést v 51. min. další fantastický zákrok Průša, když reflexivně vyrazil na rohový kop gólovou hlavičku kapitána Brtníka, který jen kroutil hlavou, že to nebyl gól… a hned v 53. min. orazítkoval s chutí hrající Distel levou tyč za již překonaným Průšou. To byly zřejmě zlomové okamžiky zápasu, neboť od této chvíle se domácí čím dál víc tlačili na polovinu hostů a začaly se dít věci…

 

Nejprve v 57. min. neodpískal hlavní rozhodčí jasné podražení M. Rabiňáka v pokutovém území hostů a domácí tribuna to dávala ještě dlouho dost hlasitě najevo… Domácí celek to ale neodradilo od dalšího tlaku a během čtyř minut dokázali obrátit skóre ve svůj prospěch. Nejprve v 65. min. po výborné akci střídajícího nestárnoucího Václ. Hrušky vyrovnal nekompromisní dorážkou pod břevno J. Rabiňák, (1 : 1) a hned v 69. min. po další krásné akci po pravé straně rovněž střídajícího hráče Váchy, zahrál dačický stopér v malém vápně rukou a z nařízené penalty opět J. Rabiňák, dostal chýnovský celek do vedení, (2 : 1). (V Zápise o utkání je však hlavním sudím nesprávně označen dvougólový střelec místo J. Rabiňáka, Vlast. Hruška…).

 

Tento rychlý obrat ve skóre byl po té velkou sprchou pro hostující tým, který se po té ještě usilovně snažil do konce utkání něco s výsledkem udělat, ale domácí celek na čele s brankářem Průšou a velice obětavě hrajícími hráči v poli, si již velice cenný tříbodový zisk, nenechal vzít. Za zmínku ještě stojí 79. min. kdy prudký volej Štolby, po ideálním centru střídajícího Šívra, skončil jen těsně vedle pravé tyče chýnovské branky a v domácích ochozech, (které byly i v neobvyklém pátečním termínu), velice dobře chýnovskými fanoušky obsazeny, (130 diváků), to jen zahučelo… Domácím vyšlo ve druhé půli i střídání a střídající hráči výrazně oživili domácí hru a to především ve směru dopředu!

 

 

PŘIPRAVIL: PAVEL KULVEIT

Stats: 

rohové kopy 8 : 4



Ohlasy k zápasu


FC Chýnov
J. Holub (trenér): Pro nás to jsou v hodně těžkém utkání důležité body. Jsem rád, že jsme dodrželi až do konce zápasu zvolenou taktiku a odměnou je nad výborným soupeřem cenná výhra. Všichni hráči, kteří se objevili na hrací ploše a to včetně těch střídajících ve druhé půli, si zaslouží pochvalu a zvlášť bych chtěl tentokrát pochválit mladého Vojtu Váchu, který si svými výkony říká stále více o základní sestavu. A jsem samozřejmě rád, že máme silnou lavičku.

FK Dačice
M. Distl st. (vedoucí mužstva): Dobře jsme věděli, že nás čeká v Chýnově v prvním podzimním zápase těžké utkání. Domácí mají kvalitní mužstvo, ale samozřejmě, že jsme zde chtěli bodovat. V prvním poločase jsme hráli dobře, dařila se nám kombinace a dostali jsme se po rychlém brejku do zaslouženého vedení. Hned po přestávce jsme však neproměnili dvě vyložené šance, domácí celek jsme dostali do hry a chýnovští dokázali výsledek otočit, i když si myslím, že by utkání spíše slušela remíza, ale domácí celek byl šťastnější. Musíme však proměňovat své šance, jde však o začátek soutěže a věřím, že svou produktivitu v dalších zápasech zlepšíme.



Sestavy


FC Chýnov
J. Průša [-] - F. Zadražil [-] (84. M. Široký [-] ) , J. Rabiňák [-] , M. Rabiňák [-] (81. L. Kášek [-] ) , M. Štrouf [-] (57. V. Vácha [-] ) , J. Hladík [-] , D. Havlík [-] (57. V. Hruška [-] ) , V. Hruška [-] , J. Doubrava [-] (57. O. Mládek [-] ) , A. Rytíř [-] , S. Mareš [-]

FK Dačice
M. Novák [-] (77. J. Marek [-] ) - P. Slabý [-] (70. M. Šimánek [-] ) , P. Slabý [-] , J. Vacek [-] (70. Š. Burian [-] ) , J. Chyška [-] , J. Brtník [-] , M. Toman [-] , R. Štolba [-] , M. Distel [-] , R. Přikryl [-] , V. Leitkep [-] (67. V. Šívr [-] )

ŽK: 25. M. Štrouf , 51. S. Mareš , 73. V. Hruška , 88. M. Široký - 69. J. Chyška .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: Vejčík Vít - NOVOTNÝ Ctibor, TAUBER Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

redakce fotbalunas.cz

Expert: Jan Stoszek
Tip experta: remíza

V Chýnově se snadno nevyhrává, viděl bych to na remízu 2:2.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích