D. Bláha 57.
D. Bláha 70. (p.)
2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

2:0
(0:0)

D. Bláha 57.
D. Bláha 70. (p.)
 

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

21.09.2024 10:30

7.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Vršovice zdolaly Újezd nad Lesy a berou tři body, rozhodl Bláha dvěma góly


Branky


57. D. Bláha , 70. D. Bláha (p.)
5

V sobotním dopoledním utkání 7. kola 1. A třídy skupiny A si SK Union Vršovice připsal vítězství 2:0 nad FK Újezd nad Lesy. Zápas, který na tribuny přilákal 30 diváků, nebyl zrovna fotbalovým festivalem, ale domácí celek dosáhl povinného vítězství díky dvěma brankám Dana Bláhy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zápas od úvodního hvizdu rozhodčího Jana Dobrého nenabídl příliš atraktivní podívanou. Oba týmy se snažily hrát od vápna k vápnu, ale bez výraznějších šancí na obou stranách. Trenér domácího celku Michal Bareš po zápase přiznal, že to nebyl pohledný fotbal: „Zápas nebyl úplně koukatelný. Nic závratného nepřinesl, snad jedině první gól Dana Bláhy.“

Újezd nad Lesy se v prvním poločase soustředil především na bojovný výkon a až ke konci první půle přeskupil sestavu, což přineslo změnu v jejich hře. Trenér hostů Josef Šimek popsal: „Soupeř byl více na míči, ale ke konci poločasu jsme trošku přeskupili sestavu a to úplně změnilo průběh hry.“ Přestože hosté získali více míče, žádné vážné ohrožení branky z toho nevytěžili.

Rozhodující moment přišel až ve druhém poločase. V 57. minutě se Dan Bláha uvolnil na hranici vápna a po centru se jeho střela krásně odrazila od břevna a skončila v brance. „Byl to asi nejhezčí moment celého zápasu,“ ocenil trenér Bareš trefu svého svěřence, která dodala Vršovicím potřebný klid.

Hosté se sice pokusili reagovat, ale nedařilo se jim najít cestu přes kompaktní obranu Vršovic. „Druhý poločas byl za nás mnohem lepší, soupeř si vůbec nevěděl, jak si s naší hrou počít,“ hodnotil trenér Šimek, ale smůla je tentokrát provázela. Naopak Vršovice navýšily své vedení v 70. minutě z pokutového kopu, kdy se Bláha nemýlil a přidal svůj druhý gól v zápase.

Druhá branka domácích padla z penalty, která podle trenéra Újezdu byla diskutabilní: „Druhá penalta byla taková 50 na 50, ale byla písknutá,“ komentoval Šimek situaci, která prakticky rozhodla o osudu utkání. Hosté se i přes několik šancí nedokázali prosadit a odjížděli z Vršovic bez bodů.

Újezd nad Lesy, který čekal od favorita více, odjížděl s pocitem, že utkání mohl zvládnout lépe. „Čekal jsem od soupeře maličko víc. Na to, že jsou na čele tabulky, jsem čekal, že to bude válec, ale to vůbec nebyl,“ posteskl si Šimek nad nedostatečnou ofenzivní silou svého týmu.

Na druhé straně trenér Vršovic Michal Bareš byl s výhrou spokojen, i když přiznal, že utkání nepatřilo k nejatraktivnějším. „Povinné tři body a jedeme dál,“ uzavřel stručně.

Vršovice si díky této výhře upevnily třetí místo v tabulce a nadále se drží v boji o nejvyšší příčky. Újezd nad Lesy naopak musí hledat způsob, jak zlepšit ofenzivní produktivitu a vybojovat důležité body v dalších zápasech.



Ohlasy k zápasu


SK Union Vršovice
Michal Bareš - trenér: Soupeř pro nás nepříjemný s nepříjemnými vzpomínkami. V minulé sezoně jsme ho ani jednou neporazili, takže jsme chtěli prolomit smůlu, což se nám naštěstí podařilo. Vyhráli jsme 2:0, ale na rovinu zápas nebyl úplně koukatelný. Nic závratného nepřinesl, snad jedině první gól Dana Bláhy po centru, kdy to krásně trefil a od břevna skóroval do brány. To byl asi nejhezčí moment celého zápasu, jinak to diváka asi moc bavit nemohlo. Bylo to od vápna k vápnu bez nějakých větších šancí. Vyhráli jsme asi zaslouženě, soupeř si nic extra nepřipravil, ale žádný fotbalový zázrak to nebyl. Povinné 3 body a jedeme dál.

FK Újezd nad Lesy
Josef Šimek - trenér: Za mě to byly dva rozdílné poločasy. První takový bojovný, od vápna k vápnu z obou dvou stran. Soupeř byl asi více na míči, ale žádné velké akce tam moc nebyly. Ke konci poločasu jsme trošku přeskupili naší sestavu a to úplně změnilo průběh hry. Soupeř už moc míč neměl a hráli jsme u nich, takže jsme to nechali takto i do druhého poločasu. Z šancí, které jsme si vytvořili, tak jsme bohužel nic nevytěžili a soupeř jednu proměnil. Hezky i s trochou štěstí se jejich hráč uvolnil na vápně, odcentroval a poté se míč odrazil od břevna dolů a do branky, takže tam byla trocha i štěstí. Druhý gól byla penalta, taková 50 na 50, ale byla písknutá. Druhý poločas za nás mnohem lepší, soupeř si vůbec nevěděl jak si s naší hrou počít a dali tyto dva šťastné góly a my bohužel ne. Takže body zase nula, ale čekal jsem od soupeře maličko víc. Na to, že jsou hodně na čele tabulky bez nějaké prohry, tak jsem čekal, že to bude z jejich strany válec, ale to vůbec nebyl akorát prostě my zatím nemáme žádného střelce, který by naše výkony táhnul nahoru.

Sestavy


SK Union Vršovice
D. Poláček [-] - M. Borovička [-] , F. Švarc [-] (74. T. Pešek [-] ) , D. Bláha [-] , F. Patera [-] (89. V. Vavruška [-] ) , M. Pazdera [-] (75. Š. Dvořák [-] ) , S. Šantrůček [-] , M. Poláček [-] , M. Špulka [-] , K. Protivinský [-] , J. Šimr [-]

FK Újezd nad Lesy
D. Pecho [-] - P. Sulek [-] , M. Mruvčinský [-] , J. Záruba [-] (27. P. Meloun [-] ) , D. Schnedörfler [-] , J. Maxmilián [-] , V. Polan [-] , L. Šedivý [-] , J. Vojta [-] , J. Novák [-] , J. Borovička [-]

Počet diváků: 30. Rozhodčí: Dobrý Jan - HEJSLER Jan, TOMEK Gabriel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Rozhovory

Tabulka Z Skóre B
1 SC Xaverov Horní Počernice 7 36:10 21
2 FK Vinoř 1928 6 33:8 15
3 SK Union Vršovice 7 24:7 14
4 FC Tempo Praha B 7 29:17 13
5 TJ Sokol Královice 6 17:10 13

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 19
2 Petr Herian 9
3 Antonín Chlum 7
4 Vojtěch Kolman 6
5 Daniel Murdych 6

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radek Hruška 29 60,4% 0
2 Jiří Klik 26 66,7% 0
3 Venca Likeš 24 50,0% 0
4 Jaromír Bělunek 16 66,7% 0
5 Robert Sládek 16 51,6% 0

Zobrazit celou tabulku