2:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.03.2024 10:30

17.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Spálené Poříčí začalo jarní část sezony vítězně, o třech bodech však rozhodl sporný moment v závěru utkání


Branky


20. J. Šefl , 87. V. Fiala - 13. J. Kubaň
17

Domácí fotbalisté vyhráli v 17. kole 2:1 nad Chanovicemi. V prvním poločase diváci viděli branky na obou stranách. Hostující mužstvo poslal ve 13. minutě do vedení Kubaň, domácí ale odpověděli záhy brankou Šefla. Tři body zařídil Spálenému Poříčí Fiala, který v 87. minutě dorazil odražený balón do odkryté brány. Gólu na 2:1 ovšem předcházel sporný moment zavánějící faulem, při němž hostujícímu brankáři po souboji s protihráčem vypadl míč z rukou. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas nerozhodně

Úvodní minuty nabídly vyrovnanou hru s šancemi na obou stranách. Hosté zahrozili několika střelami ze střední vzdálenosti, gólmana ovšem nepřekonali. Podobně si vedli domácí, kteří byli v zakončení rovněž nepřesní. Ve 14. minutě se poprvé měnilo skóre. K přímému volnému kopu z 30 metrů se postavil hostující kanonýr Kubaň a následnou technickou střelou krásně uklidil balón do branky, 1:0 pro Chanovice. Odpověď domácího týmu přišla záhy. Ve 20. minutě se pohlednou individuální akcí prezentoval Šlejska. Ten se nejdříve zbavil tří protihráčů a poté krásným centrem našel úplně volného Šefla, který přesným zakončením vyrovnal na 1:1. Střelec vyrovnávajícího gólu měl o několik minut později další tutovkou, když utíkal sám vstříc brankáři. Situaci však nevyřešil dobře a jeho přihrávka na nabíhajícího J. Byrona neprošla. Aktivní Šefl se ještě ve 33. minutě dostal k odraženému míči na hranici pokutového území, jenže svůj pokus namířil nad. 

O výhře Spáleného Poříčí rozhodl sporný moment

V 50. minutě skvěle zasáhl hostující brankář Bláha, jenž efektivně zlikvidoval střelu Fialy. Domácí záložník byl znovu vidět za necelou minutu, kdy se zbavil hostujících obránců, následně vybídl přihrávkou ke skórování Šefla, ale ten z 11 metrů zamířil pouze doprostřed branky. Další vzruch přinesla až poslední desetiminutovka. V 82. minutě měly velkou šanci Chanovice, velmi nebezpečný protiútok však hostující Hlůžek nezakončil ideálně a svou střelu poslal vedle. Sporný moment přišel v 87. minutě. Po centru ze strany se do souboje s hostujícím brankářem dostal domácí Vaidiš. Gólmanovi při střetu vypadl míč z rukou, čehož okamžitě využil Fiala, jenž uklidil balón do odkryté branky. Přesto, že situace zaváněla nedovoleným zákrokem, rozhodčí nechal hru pokračovat a domácí fotbalisté šli do vedení 2:1. Další minuty se nesly ve znamení nervozity a ostřejších soubojů na obou stranách. V nastavení dostalo Spálené Poříčí velkou možnost ke vstřelení branky v podobě pokutového kopu. Toho se zhostil Fiala, ale svým pokusem pouze nastřelil levou tyč. V 96. minutě se ještě ocitl ve vyložené šanci domácí Šlejska, nicméně ani on skóre nenavýšil, jelikož jenom trefil vybíhajícího brankáře. 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Spálené Poříčí
Luděk Tupý, vedoucí mužstva: První poločas jsme hráli ve vysokém tempu. Postupně jsme si vytvořili několik dobrých šancí ke skórování, ale bohužel jsme žádnou z nich neproměnili. Hosté dostali ve 13. minutě k dispozici trestný kop, po kterém šli do vedení. Nám se ovšem povedlo do konce prvního poločasu po pěkném křídelním útoku vyrovnat. Ve druhém poločase už to z obou stran nebyla tak pohledná podívaná. Obě mužstva hodně nakopávala balóny a hlavně bojovala. My jsme opět nedokázali využít šance a dlouhou dobu jsme se v zakončení trápili. Těsně před koncem se nám podařilo vstřelit branku, nutno dodat, že jí předcházel hraniční souboj, gól ale platil. Úplný závěr utkání už byl z obou stran značně nervózní. Dostali jsme ještě šanci na zvýšení skóre v podobě pokutového kopu, ten jsme ale neproměnili.

TJ Pfeifer Chanovice
Josef Polena, trenér: Utkání se mi velmi těžce hodnotí. První poločas byl poměrně vyrovnaný s šancemi na obou stranách. Řekl bych, že předváděná hra měla kvalitu a diváci si určitě přišli na své. Po změně stran už to bylo horší. Soupeř si nakonec vypracoval dvě velmi dobré šance, při kterých nás fantasticky podržel gólman. My jsme zahrozili z jednoho protiútoku, ten ovšem brankou rovněž neskončil. Rozhodl až sporný moment v závěru zápasu. Náš brankář byl při souboji s protihráčem faulován, rozhodčí však nechal hru pokračovat a my jsme následně obdrželi branku na 1:2. Zbývající minuty už se nesly v nervózním duchu. Tímto bych se chtěl domácím hráčům i omluvit, protože některé zákroky či tvrdé souboje byly v závěru zápasu z naší strany zbytečné. Soupeř kopal těsně před koncem ještě penaltu, ale nás zachránila tyč.



Sestavy


TJ Sokol Spálené Poříčí
L. Varga [-] - J. Tupý [-] , O. Homolka [-] , M. Šlouf [-] - P. Byron [-] , V. Fiala [-] , J. Byron [-] , T. Vaidiš [-] , J. Kolář [-] - J. Šefl [-] , R. Šlejska [-] -

TJ Pfeifer Chanovice
Š. Bláha [-] - J. Šulc [-] , M. Šlehubr [-] , O. Skuhravý [-] , J. Prýmas [-] , D. Pavlovský [-] - J. Šebek [-] , J. Hlůžek [-] , M. Šabek [-] - M. Jakub [-] , J. Kubaň [-]

ŽK: 76. J. Karas , 87. P. Byron , 89. O. Homolka - 70. J. Prýmas , 87. F. Hrachovec , 87. J. Kubaň , 87. J. Hlůžek , 91. J. Šebek , 93. J. Varga , 96. O. Skuhravý .
Hráči zápasu: V. Fiala .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Frgal Lukáš - DUŠEK Václav, KRAUZ Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Keňo

Expert: Adam Faltys
Tip experta: výhra domácích

Spálené Poříčí je na domácím hřišti silné a Chanovice udolá.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Stejná situace Poříčí si to doma pohlídá a zvítězí