Kozlíci jsou na jaře stále stoprocentní, o výhře nad Tatranem rozhodl Hubáček


Branky


25

Prachatická rezerva hrající v Záblatí hostila v okresním derby v IB skupině B celek FC Vlachovo Březí

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 U Blanice se na jejím horním toku v Záblatí se podával jako předkrm nedělního oběda fotbal. Rezerva Tatranu Prachatice, zde hraje domácí zápasy v areálu Jiřího Pavlíka. Hlavní rozhodčí Milan Pánek z nedalekých Prachatic spolu s asistenty Jiřím Brychem a Mikhailo Datsenkem přivedli na jedenáctou hodinu oba týmy a po úvodním pozdravu a losu o míč se začalo hrát. Od začátku se hrálo opatrně a první šanci si vypracovali domácí, která končí za autovou lajnou branky. Domácí mladíci se snažili kombinovat a rychle se dostávat na dostřel Kouby v brance hostí. Hráči Vlachova Březí se snažili o obranný blok již na hoře hřiště, ale moc se jim to nevedlo a rychle přešli na klasiku. Bojovné utkání se hrálo z obou stran, prachatické mládí víc běhalo, ale hráči hostů zkušeně vykrývali volné prostory a moc cest k brance nebylo. Domácí měli víc střeleckých šancí, ale buď to lítalo vedle, nebo hodně pochytal Kouba. Hosté měli též několik šancí, ale ani oni byli střelecky nepřesní. Blížil se závěr poločasu a z ničeho nic zahrozilo, hosté rozehráli poslední akci a Michal Novotný posílá březké do vedení. Radost z gólu a po rozehře následoval hvizd rozhodčího Pánka a poločas se skončil.

   Do druhého poločasu šli prachatičtí s jasným cílem srovnat a případně otočit skóre. Jenže druhý poločas se hrál za nepříjemného větru, který se točil do všech stran a tak kontrola míče byla složitější. Hlavně centry vzduchem byly zbytečné, neboť míč si cestu k adresátu málo kdy našel. Hra padla do průměru a domácí dobývali branku hostí. Ti však velmi dobře bránili, a když přišla tutovka, byla obrana hostí důsledná a v brance dobře chytající Kouba. Zápas se překlenul do poslední fáze, v té měli víc herně i na míči domácí. Prachatičtí měli přeci jen trochu víc sil a získali územní převahu, kterou v 77 minutě zužitkoval Hrbek a vyrovnal. To byl signál k náporu. Domácí se tlačí víc k brance, ale hosté stále stejnou taktikou odvraceli. V 85 minutě zahřmělo, ale na druhé straně hosté se dostali k ojedinělému protiútoku a Hubáček rozhodl o  vývozu bodů od Blanice do městyse s kozlem ve znaku. Zápas se dohrál a hosté byli za šťastnou výhru rádi.

 

      Mladíci prachatické rezervy hráli dobře, ale v tomto utkání měli smůlu v koncovce. Příští týden zajíždí do Bělčic, které jsou tabulkově blízko a pokud hráči prachatické rezervy naváží na dnešní hru nejsou bez šancí na zisk bodů.

 

AUTOR: Ladislav Beran



Ohlasy k zápasu


FK Tatran Prachatice B
Tatran Prachatice: Doplníme...

FC Vlachovo Březí
FCVB: Proti Tatranu jsme odehráli dobrý první poločas, který nakonec vynesl "pouze" jednu branku, když se prosadil Michal Novotný. Druhý poločas jsme kontrolovali vedení a mohli i nějakou branku přidat. Místo toho jsem však inkasovali po rohovém kopu v 77. minutě. Nakonec jsme ale v závěru zásluhou Hubáčka urvali tři body.



Sestavy


FK Tatran Prachatice B
J. Prihara [-] - D. Kukačka [-] (76. M. Černý [-] ) , J. Hrbek [-] , J. Tesárek [-] , M. Trost [-] , P. Miesbauer [-] (53. K. Wagner [-] ) , F. Toušek [-] , A. Srch [-] (84. A. Břicháček [-] ) , T. Balica [-] , F. Kolda [-] , M. Gramblička [-]

FC Vlachovo Březí
J. Kouba [-] - R. Kalčík [-] , M. Hojdekr [-] , M. Kukla [-] , F. Daniel [-] , M. Novotný [-] (65. J. Hubáček [-] ) , J. Toncar [-] (81. V. Plachta [-] ) , Š. Kužvart [-] (91. R. Mráz [-] ) , J. Lukeš [-] (58. L. Martínek [-] ) , A. Novotný [-] , J. Bízek [-]

ŽK: 44. D. Kukačka , 60. T. Balica - 58. F. Daniel , 89. J. Hubáček .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: PÁNEK Milan - BRYCH Jiří, DATSENKO Mykhailo.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Václav Plachta

Expert: Filip Brázda
Tip experta: výhra hostů

Březí je zvyklé hrát v neděli a v Záblatí vyhraje.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

V nedělním dopoledni se bude hrát velmi zajímavé derby. V Záblatském domácím prostředí rezerva Tatranu zabere a vydře výhru.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza