K. Korčak 21. (vl.)
R. Kaprál 37.
2:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.03.2024 15:00

16.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chvalšiny doma za tři body


Branky


21. K. Korčak (vl.) , 37. R. Kaprál
16

Během druhého hracího víkendu se v rámci jarní poloviny ročníku 2023/2024 Chvalšiny utkaly s rovněž druhým Spartakem. Po Kaplici se na sokolský seznam dostala rezerva Trhových Svinů a výsledek klání se znovu zastavil na skóre 2:0 ve prospěch domácího mužstva. Sobotní poměr sil rozhodla už první půle, v níž se o vlastní branku nešťastně zasloužil hostující Korčak, pojistku poté přidal Kaprál. Csaplárova past nesklapla.

 
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Druhému jarnímu klání předcházela drobná nesrovnalost. Tým hostí totiž k utkání dorazil s dresy v červené barvě, tedy ve shodné barvě, jíž mají Chvalšiny zapsanou jako domácí. Obě mužstva se tak domluvila na řešení, kdy hostům byla zapůjčena chvalšinská modrá sada a celý jejich přečin byl zaznamenán ve zprávě rozhodčího do zápisu o utkání.

Ihned po úvodní rozehře se iniciativy chopil domácí tým. Ten hodlal dát zapomenout na nezdar z předešlého kola a tak držel míč více na svých kopačkách, načež se postupnými pokusy snažil ohrozit bránu, jíž strážil Popovič. První vážnější příležitost ovšem přišla až na konci první čtvrthodiny hry. Po závaru před brankářem hostí byli Chvalšinští blízko využití nadějné příležitosti, defenziva Trhových Svinů však pracovala úspěšně a tuto situaci zvládla vyřešit.

Nedlouho nato o sobě dali vědět také Spartakovci. A to hned dvakrát během krátkého časového sledu. V prvním momentu ale Vosejpka kryl střelu k tyči po své pravici, pozdější nepřehlednou situaci v domácím brankovišti efektivně zažehnal místní kapitán Postl.

A protože ani hosté nedokázali svou výraznou příležitost přetavit v gól, přišel trest. Navíc rovnou v podobě potrestání zásadní minely. Důležitou práci přitom odvedl Fuciman poté, co svého soupeře vystavil pod tlak a Kristian Korčak si nerozuměl s brankářem Popovičem, čímž se podepsal pod vlastní brankou. Zmíněný domácí útočník jen kontroloval, jak se míč pokutálel do sítě a Sokol tím v jednadvacáté minutě otevřel skóre.

Po desetiminutovce, která se odehrávala výhradně mezi oběma vápny se znovu připomněli hosté nebezpečně vzhlížejícím protiútokem. Zde za záchrannou brzdu zatáhl Cifreund a nabídl tak soupeři přímý volný kop v nadějné vzdálenosti. Centrovaný míč si v pokutovém území našel Fatura, hlavou zakončoval, efektivním zákrokem jeho choutky ovšem zlikvidoval Vosejpka.

Hra se následně přesunula na protilehlý pól hřiště, kde naopak úřadovali hráči Sokola, jenže Taher  míč z levé strany přes hostující blok procpat nedokázal. A neúspěšný byl následně také Fuciman, k němuž se balón příhodně odrazil, ale jeho střela mířila vysoko nad bránu i ochrannou síť, přičemž málem doletěla až do přilehlého kempu.

Tento nezdar ale Chvalšinské mrzet vůbec nemusel. Netrvalo to totiž ani následující dvě minuty, než se dostali do dvougólového vedení a nemalou měrou se na tom podílel agilní Cifreund. Jeho urputné dostupování donutilo soupeře k dalšímu chybování a gólová příležitost se tak otevřela před Radovanem Kaprálem. Ten se z dálky opřel do okamžité střely a nádherně trefil odkrytou bránu.

Dvoubrankové vedení domácí tým uklidnilo, přesto se v rámci úvodní půle hosté ještě pokusili o vyjádření. Jejich kontr za cenu faulu zastavoval Babinský a Trhové Sviny měly k dispozici další standardní situaci. K její zahrání se postavil Pavel a nevedl si vůbec zle. Jedovatá střela z jeho kopačky jen těsně minula chvalšinskou klec a pořádně vystrašila domácí tábor. Ačkoliv se již další změna na výsledku neudála, po ukončené polovině zápasu odcházeli k přestávce spokojenější Sokolíci.

Jejich snaha o navýšení vedení byla patrná a za jasný důkaz toho se dalo pokládat nasazení nové chvalšinské krve, zkušeného Rudolfa Weinharda, jenž měl oživit domácí ofenzivu. Hned po deseti minutách se červenožlutí zasloužili o další pozdvižení. Po pohledné souhře se na pozici pravého křídla ocitnul Kaprál. Měl na výběr buďto střelu anebo pobídnutí zcela volného Fucimana. Výsledné zakončení ovšem připomínalo spíše malou domů a s tou neměl Popovič nejmenší problém.

K zajímavým momentům později došlo v minutovém rozsahu na obou polovinách hrací plochy a poté, co Kostohryz po trestném kopu netrefil zařízení, poukázal na své zkušenosti Weinhard. Ten naprosto přesně přečetl hru a vysoko vysunutého Popoviče pořádně vystrašil dalekonosnou střelou. Brankář Spartaku s vypětím všech sil míč dokázal vyškrábnout do zámezí, novic v chvalšinských barvách si ovšem užil hlasitý potlesk.

Závěrečná pasáž utkání již mnoho důležitého nenabídla. Výjimkou byla nepříjemná střela, s níž si Vosejpka i přes malé trable musel poradit, načež na druhé straně byl blízko ke gólovému zápisu častovaný Weinhard. Ani on ovšem rozvlnit síť nedokázal a utkání mezi Sokolem a Spartakem tak skončil na výsledku 2:0.

Zdroj:sokol.chvalsiny.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí týmu): Chtěli jsme dát zapomenout na kaplický nezdar. A poté, co jsme jednomu Spartaku podlehli s nulovým vyjádřením, stejným výsledkem jsme přehráli ten druhý. S výsledkem jsme spokojeni, zejména, když jsme Trhové Sviny dokázali porazit i podruhé v sezóně a domácí výhra pro nás má obrovskou váhu. Vydařil se nám vstup do zápasu, drželi jsme míč, kontorlovali hru a brzy jsme se i dočkali odměny ve formě využití dvou chyb soupeře. Dobře jsme si počínali i v defenzivě. Sviny nás pod souvislý tlak dostat nedokázaly a tím jsme jim nedarovali mnoho prostoru, odkud by nás mohly ohrozit. Trenér bezprostředně po utkání chválil jak gólmana Vosejpku, tak Cifreunda. Pod jeho tvrzení se musím podepsat. Ačkoliv Vosejpka neměl přílišné množství práce, zákroky neměl jednoduché, ale zvládl je. Střední linii hřiště jsme měli dobře zajištěnou a chyby jsme zde netropili směrem dopředu ani dozadu. Osobně musím ještě vyzdvihnout Tahera, jehož výkon byl oproti minulému týdnu diametrálně zlepšený. Celý tým ale odehrál dobrý zápas, byť nám chyběly základní pilíře obrany a se sestavou jsme museli opět laborovat. Teď se musíme pečlivě připravit na další utkání. Čeká nás složitý zápas s lídrem a protože jsme na podzim Lhenice dokázali přehrát, musíme být připraveni na zcela jistou chuť odvety. Jsme si jasně vědomi toho, jakou silou Lhenice disponují, s poraženeckou náladou na jejich hřiště rozhodně nevstoupíme. Na zápas se těšíme.

TJ Spartak Trhové Sviny B
Lukáš Tuscher (kapitán): Lukáš Tuscher V zápasech s Chvalšinama se nám zkrátka z nejrůznějšich důvodů nedaří. Tentokrat se na výkonu mohla podepsat námi špatně zvolená barva dresů a tak jsme museli do chvalšinských. Hrál se remízový zápas, ale rozhodly dvě chyby - bohužel naše. Prvně špatná domluva mezi hráči a podruhé chybná rozehrávka, to vše již v prvním poločase. Druhý poločas jsme asi byli nebezpečnější, ale žádnou extra tutovku jsme si nevypracovali. Za zmínku stojí raketa vyhlášeného ranaře Pavla Vondruše z dobrých 40ti metrů do břevna.



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - J. Taher [-] , M. Babinský [-] , J. Klíma [-] (46. R. Weinhard [-] ) , R. Kaprál [-] , P. Zwifelhofer [-] (88. M. Anderle [-] ) , D. Fuciman [-] (75. P. Postl [-] ) , M. Štěpánek [-] (62. V. Decarli [-] ) , M. Postl [-] , J. Cifreund [-] , J. Decarli [-]

TJ Spartak Trhové Sviny B
M. Popovič [-] - L. Rolínek [-] (70. P. Vondruš [-] ) , M. Smoleň [-] , L. Tuscher [-] , M. Fatura [-] , V. Pavel [-] , J. Kostohryz [-] , F. Pavel [-] , K. Korčak [-] (46. D. Majer [-] ) , V. Hruška [-] (79. J. Lukeš [-] ) , J. Šafránek [-]

ŽK: 45. J. Taher , 74. P. Zwifelhofer - 56. V. Pavel .
Hráči zápasu: J. Cifreund , R. Kaprál , R. Vosejpka .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: ROTHSCHEDL David - MRÁZ Roman, LACH Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Velmi vyrovnaný týmy, kde rozhodne domácí hřiště pro Chvalšiny.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů