FOTO: Strunkovice zlomily Kamenný Újezd ve druhém poločase


Branky


31

Domácí kouč měl pro výkon soupeře jen slova uznání.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Před utkáním by nikdo z domácích diváků nečekal tuhý boj, ale jasnou výhru. Začalo se svižně a první to zkusili hosté, ale Vojtíšek ukázal, že má svůj den. Zato domácí z prvního útoku jdou do vedení. Ve 4. minutě je včas a na správném místě Adam Kadlec. To bylo to, co Blaník potřeboval a domácí začali tlačit. Jenže v 11. minutě domácí obrana chybuje a fauluje hostujícího hráče. Přímý volný kop a střela přes zeď míří na hlavu Aleše Černého a je srovnáno. Domácí nevěří svým očím a po brance najednou jdou výkonem, dolů. Hosté koušou a nedají Blaníku nic zadarmo. Hraje se hodně uprostřed hřiště, a když hostující hráči bránili oba domácí střelce Kolouška a Žurka osobní obranou, jako by hra Blaníku ztratila efekt a hlavně nebyla úderná síla. Tak se hrálo celý poločas.

 

 

Druhý poločas

O poločasové přestávce přišla bouře v kabině domácích a trenér Beneš musel zvednout hlas. To mělo svůj efekt a domácí začali druhé dějství náporem. Za patnáct minut této fáze hry zavřeli hosty na jejich polovinu a bylo otázkou času, kdy padne branka. Hosté hráli perfektně v obraně a na hranici sebeobětování padali do ran a hodně pomohli Olivovi v brance. Blaníci dobývali branku stále marně, až přišla 63. minuta a Martin Dvořák překonává obranu i Olivu a domácí vedou. Hosté nerezignují a bojují, jenže před branku Blaníku se dostávali málo a domácí začali kontrolovat výsledek. Jak se blížil závěr, přišly dva nečekané údery domácích během pěti minut, v 85. Adam Kadlec zakončil perfektně samostatný únik a v 90. jde nahrávka na Kolouška, ten kopne tak, že od Olivy se míč odrazil k volnému Romanovi Žurkovi a ten uklízí do prázdné branky a dává razítko na gólový účet zápasu.

   Byl to průměrný zápas, ve kterém si celek z Kamenného Újezda takovou prohru nezaslouží. Hosté byť bojují o udržení v soutěži byli domácím dlouho vyrovnaným soupeřem, se kterým se Blaníci prali až do konce. Na jaře ve Strunkovicích nejsilnější soupeř, znělo jak z řad domácích hráčů, tak i diváků.

 

Autor: Ladislav Beran



Ohlasy k zápasu


TJ Blaník Strunkovice
Václav Beneš (trenér): Dnešní výsledek neodpovídá skutečnému průběhu zápasu. Hosté nám byli minimálně vyrovnaným soupeřem a nebýt bravurního zákroku Vojtíška za stavu 2:1 pro nás, tak jsme nevyhráli. Utkání bylo z obou stran velmi bojovné. Hosté nás vesměs k žádnému tlaku nepustili, pozorně bránili a třetí a čtvrtý gól jsme dali až na konci, když to soupeř otevřel. Z našeho mužstva bych vyzdvihl výkon brankáře Vojtíška, dále Adama Kadlece, který pracoval na velkém prostoru a Martina Dvořáka, který ve správný okamžik dal gól na 2:1. V tomto utkání jsme si museli sáhnout až na dno. Pevně věřím, že nám to dodá sílu a víru do dalších utkání. Soupeřovi přeji mnoho úspěchů do dalších zápasů.

TJ Sokol Kamenný Újezd
Martin Špát (hráč): I přes konečný a poměrně jednoznačný výsledek odcházíme ze zápasu s hlavou vztyčenou. První půli byli domácí více na balonu a měli i několik možností jak před pauzou odskočit. Kvalita byla bezpochyby na strunkovických kopačkách, my sázeli na soudržnost, nasazení a domácí s tím měli problémy. Ve druhém dějství dlouho žádná šance nepřicházela ani na jedné straně, nakonec se nervózní domácí ujali vedení 2:1 po rohovém kopu. Nevím jestli následně se začali bát o výsledek nebo jim došla síla, ale od tohoto momentu jsme měli navrch my. Tlak jsme stupňovali a do 85. minuty jsme mohli nejméně třikrát skórovat. Nestalo se tak a domácí nakonec po dvou povedených brejcích rozhodli o třech bodech ve svůj prospěch. Bod na hřišti ležel, bylo to blízko. Teď nás to mrzí a bolí, protože všichni na hřišti nechali sto deset procent. Na druhou stranu předvedli jsme jeden z nejlepších výkonů v sezoně, od toho se musíme odrazit do dalších klíčových zápasů. Domácím gratuluji, v některých pasážích zejména v první půli ukázali svou sílu.



Sestavy


TJ Blaník Strunkovice
Z. Vojtíšek [-] - V. Páník [-] , D. Zoubek [-] , R. Žurek [-] , K. Pícha [-] (86. M. Honomichl [-] ) , T. Koloušek [-] , J. Žurek [-] , F. Funda [-] , A. Kadlec [-] , M. Dvořák [-] , J. Brych [-] (90. J. Nosek [-] )

TJ Sokol Kamenný Újezd
P. Oliva [-] - V. Kotalík [-] (58. J. Miklas [-] ) , J. Greguš [-] , M. Rezek [-] , M. Špát [-] , A. Černý [-] , J. Havlíček [-] , F. Zimek [-] , M. Štemberk [-] (89. J. Červonyj [-] ) , J. Komberec [-] , M. Sadloň [-]

ŽK: 79. J. Žurek , 90. T. Koloušek - 38. F. Zimek , 66. J. Miklas .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Valeš Radek - BRODSKÝ Ondřej, HANDŠUH Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Domácí jsou na vítězné vlně a pojedou na ni i se soupeřem z Kameňáku.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích