4:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.03.2024 15:00

16.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kapličtí Vodňany přehráli, vyhráli o čtyři góly


Branky


6. J. Česák , 52. E. Pastier , 57. E. Pastier , 59. J. Divoký (p.)
26

Již v pátek ve sváteční den za krásného počasí hostili Kapličtí v domácí jarní premiéře soupeře z Vodňan. Mezi hostující tyče se postavila posila Lukáš Varyš.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

V páté minutě se o slovo přihlásili hosté, když zahrávali přímý kop. Do balónu se opřel Volmut, jeho dělovku s nečitelnou dráhou letu dokázal gólman Říha vyrazit. Hned v následující minutě se skóre měnilo a radost z tohoto měli fanoušci domácího Spartaku. Po autovém vhazování hostů na vlastní polovině u postranní čáry udržel balón Pastier, umě jej posunul rozbíhajícímu se Janu Česákovi, který si to namířil nejkratší cestou až do šestnáctky soupeře a přízemním střelou dokázal překonat brankáře Varyše – 1:0.

 

Kaplický středopolař se ve druhém mistrovském zápase v dresu áčka dokázal prosadit i střelecky. Rychle vstřelený gól určil řád celého střetnutí. Spartakovci kontrolovali hru, drželi míč častěji na svých kopačkách. Hosté se do zakončení dostávali velice sporadicky. Ve dvanácté minutě po Gondekově přízemním centru z levé strany zakončoval Vaniš, Varyš pokus pod břevno nadvakrát kryl. Pěknou kombinační akci rozehráli domácí fotbalisté po čtvrthodině hry, kdy na pravé straně Divoký vysunul Pála, po přesné přihrávce do vápna z první střílel Fučík, bránu Vodňan však minul. V osmnácté minutě měli domácí výhodu standardní situace. K míči se postavil Jan Česák, míč však poslal pouze nad břevno Varyšovy svatyně. Hned v následující minutě měli Spartakovci gólovou příležitost. Pastier posunul míč doleva rozběhnutému Fučíkovi, ten ve vápně našel právě Erika Pastiera, který však ve vyložené šanci branku soupeře přestřelil. V pětadvacáté minutě další trestňák pro domácí. V tomto případě se k jeho provedení postavil Gondek, mířil do prostoru brány, ale Varyš byl pozorný.

 

Až ve 29. minutě se po dlouhých minutách dostali do zakončení i hosté. Po centru z pravé strany hlavičkoval na zadní tyči Vokatý, ale míč mezi tři kaplické tyče nenasměroval. Na druhé straně o chvíli později se po centru Pastiera z levé strany dral do lavičkového zakončení Divoký, ale tísněný neumístil balón dobře. Krátce před poločasem pak po centru Divokého v tomto případě zprava střílel na dlouhou nohu Jan Česák, míč prolétl mimo bránu Vodňan. Do kabin tak odcházeli Kapličtí s jednogólovým náskokem. 

Druhý poločas

Co se nepovedlo domácím v prvním poločase, podařilo se po sedmi minutách hry v dějství druhém. Spartakovci podnikli útok do otevřené obrany soupeře, Divokého střela neprošla přes bránící soupeře, ale odražený míč uklidil do levého horního rohu Varyšovy brány Erik Pastier – 2:0.

 

O dvě minuty později zatáhl míč po levé straně do vápna Fučík, našel přesnou přihrávkou Pastiera, Varyš byl pozorný a míč lapil. V sedmapadesáté minutě už to ale o tři góly bylo. K přímému kopu se tentokráte postavil Vaniš, přízemní lehce tečovanou střelu dokázal Varyš ještě vyrazit, ale dobíhající Erik Pastier míč dopravil do odkryté brány – 3:0.

 

A aby toho nebylo málo, uběhly sotva dvě minutky, když v rohu velkého vápna u postranní čáry gólman Varyš zcela zbytečně fauloval Fučíka a penalta byla na světě. K jejímu provedení se postavil Jiří Divoký a s přehledem nabídnutou příležitost proměnil – 4:0.

 

O vítězi bylo rozhodnuto. Zbylá půlhodina se prakticky již jen dohrávala. V polovině druhého poločasu gólman Říha poslal přesný pas za hostující obranu, Divoký však svým lobem přehodil nejen vybíhajícího Varyše, ale i bránu. Kapličtí i nadále kontrolovali hru, drželi míč častěji na svých kopačkách a hosty do žádných nebezpečných zakončení nepouštěli. Šancí ubylo, již nad utkáním nevisel žádný otazník, vše bylo jasné. Za zmínku stojí snad až osmaosmdesátá minuta, kdy po Čutkově přihrávce střílel z hranice velkého vápna střídající Nowak nad bránu.

 

Spartakovci dokázali navázat na výkon ze Zlaté Koruny a na vlastním hřišti Vodňany zcela jasně přehráli. Výsledkem toho je zasloužená výhra rozdílem čtyř branek.  

AUTOR: LIBOR GRANEC



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - J. Gondek [-] (75. F. Šedivý [-] ) , J. Vaniš [-] , D. Pál [-] , V. Čutka [-] , J. Česák [-] , E. Pastier [-] (61. R. Daniel [-] ) , L. Fučík [-] (75. J. Smolen [-] ) , M. Pulec [-] (70. T. Nowak [-] ) , J. Divoký [-] , M. Ješina [-]

FK Vodňany
L. Varyš [-] - J. Svatoš [-] (46. O. Bielkov [-] ) , V. Protsiuk [-] , A. Iljushkin [-] , K. Kukla [-] , T. Vokatý [-] , F. Bína [-] , J. Volmut [-] , A. Hrynevich [-] , A. Trejbal [-] , M. Brož [-]

Počet diváků: 183. Rozhodčí: Jarolím Jiří - VEJČÍK Vít, KOVAŘÍK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

redakce fotbalunas.cz

Expert: Petr Kortus
Tip experta: výhra hostů

Těžkej zápas na tipování. Myslím si, že by tam Vodňany mohly vyhrát..

Tip: výhra domácích

28. 3. 2024 09:32
výhra domácích
Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Kaplice padli před týdnem nečekaně s Hrdějovicemi. V tomto zápase to budou chtít napravit a vyhraje.

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: remíza