3:1
(1:1)
4. J. Koc
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.03.2024 16:30

18.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Béčko Zavidova padlo v bitvě na janovském poli


Branky


20. V. Zuska , 66. V. Zuska , 84. J. Kail - 4. J. Koc
16

K dalšímu zápasu odjela zavidovská rezerva na hřiště Janova. Zápas se hrál na hrbolatém terénu, který měl do fotbalového hřiště hodně daleko. Hosté se ujali rychlého vedení, ale domácí našli odpověď a první poločas neměl vítěze. Ve druhé půli zlomil zápas na svou stranu domácí Sokol, který přidal dvě branky a body zůstaly doma.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kraus svou chybu napravil

Od začátku bylo všem jasné, že po zemi to nepůjde. Hrál se proto nakopávaný fotbal, kdy míč hráčům většinou skákal u kolen nebo u brady. Zavidovští, vědomi si díky veteránovi Dvořákovi a posile z áčka Itnerovi své převahy ve středu hřiště, se přeci jen pokoušeli o kombinaci a zpočátku jim to i vycházelo. Domácí se v první desetiminutovce nedostali téměř do jediné šance, za to hosté ostřelovali branku Janova ze všech stran.

 

Za svou snahu byli také hned ve 4. minutě odměněni. Po centru Dvořáka, který si elegantně zasekl míč kolem bránícího hráče u lajny, se prosadil na zadní tyči hlavou Koc - 0:1. Janovští se pokoušeli soupeři vyrovnat nákopy do vápna, ale všechny centry skončily v rukou brankáře Krause nebo mířily mimo branku.

 

Když si nedokázali domácí poradit sami, pomohli jim hosté. Brankář A. Kraus při odkopu od branky zaváhal a trefil do zad mezi vápnem a polovinou hřiště stojícího stopera Peška. Míč se od něj odrazil k Zuskovi, který šel sám na branku a tváří v tvář brankáři Zavidova se nemýlil - 1:1. V tu chvíli jakoby domácí převzali iniciativu.

 

Rezerva najednou začala kupit chybu za chybou. Další hrubku předvedl Zuda, který nesmyslně fauloval ve vápně M. Bradáče a sudí Vodrážka ukázal na penaltový puntík. K penaltě se postavil Zuska, ale A. Kraus vystihl stranu a skvělým zákrokem udržel remízový stav! V závěru poločasu mohl přidat další branku Zavidova Koc, ale jeho hlavičku po rohovém kopu zastavilo břevno.

Drama až do konce

Druhá půle začala podobně jako ta první. Nehrál se příliš koukatelný fotbal. Za zmínku stojí dalekonosná střela z přímého kopu od zavidovského Šmída, se kterou si brankář Tomášek nadvakrát poradil. Janov se dostal z ojedinělé šance do vedení. V 66. minutě přišla dosti sporná situace. Domácí Houda šel sám na A. Krause a došlo ke srážce. Domácí reklamovali penaltu a hosté se naopak začali starat o stav domácího křídelníka. Hra ale pokračovala a Zuska v celém tom zmatku vystřelil na branku a míč skončil v síti - 2:1.

 

Hosté to ale nezabalili a zhruba od 70. minuty se hrálo pouze na polovině Janova. Zavidovské rezervě však chyběl klid v zakončení, navíc domácí obrana výborně bránila. Vrátka obranné řady Zavidova se otevírala a toho využili domácí v 84. minutě. Brankář A. Kraus vystupoval na centr, ale Kail ho nachytal a míč mířící přímo do branky zavidovský brankář vytěsnit nedokázal - 3:1. V poslední minutě mohl snížit Itner, ale jeho střela přes zeď trefila břevno, čáru a šla ven z branky.

 

Galerie od věrného fotografa Lukáše Ilberga.



Ohlasy k zápasu


Sokol Janov
Jakub Kail, záložník: Na našem hřišti to není moc o fotbale, ale spíše o bojovnosti a ta tam oproti minulému zápasu byla. Za mě byl Zavidov lepší akorát posledních deset minut. Zápas jsme zvládli na ty podmínky dobře a těšíme se už na příští zápas do Roztok.

FC 05 Zavidov B
Aleš Kraus, brankář: Horko těžko jsme skládali dohromady lidi na zápas. I tak to ale v Janově na body bylo. Neměli jsme ale k dispozici jediného čistokrevného útočníka a směrem dopředu jsme byli bezzubí. Sráží nás individuální chyby, které tentokrát přišly z mojí strany a zápas beru na sebe.



Sestavy


Sokol Janov
M. Tomášek [-] - V. Zuska [-] , J. Melč [-] , J. Linc [-] (46. J. Koukal [-] ) , F. Houda [-] , M. Bradáč [-] , T. Kačírek [-] , M. Amler [-] , A. Alijevič [-] , J. Kail [-] , J. Kloub [-]

FC 05 Zavidov B
A. Kraus [-] - T. Itner [-] , Z. Šmíd [-] , M. Dvořák [-] , V. Bohuslav [-] (37. J. Kraus [-] ) , J. Koc [-] , M. Těšínský [-] (79. R. Paul [-] ) , Q. Tran [-] , T. Diepold [-] , M. Zuda [-] , P. Pešek [-]

ŽK: 30. A. Alijevič - 73. M. Zuda , 83. T. Diepold .
Hráči zápasu: M. Amler - M. Dvořák .
Počet diváků: 75. Rozhodčí: VODRÁŽKA Tomáš - POLÍVKA Zdeněk, KABOUREK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Jan Beneš
Tip experta: výhra domácích

Janov pro mne překvapivě na úvod jara prohrál v Pavlíkově, ale na svém atypickém stadionu dokáže připsat tři body do tabulky.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu - TJ Baník Lubná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích