2:3
(2:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.09.2023 15:30

7.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Exodus v Hrušově domácí nepoložil, béčko Bělé si ale odváží v ranečku tři povidlové body


Branky


9

Hrušov na rozdíl od loňské sezony nehraje vůbec špatně, totéž platí o nováčku z Bělé. Tento tým zkrátka nemá v DNA hrát zanďoura, tentokrát její šroubovici s chromozómy následoval i Hrušov a vítězem nebyli jen hostující plejeři, nýbrž především divák kochající se nádhernou partií koncentrované fotbalové nádhery.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kde jsou všichni?

Hrušov prožil náročný týden, protože jej během něj opustilo šest klíčových osobností, které domácí realizační tým nezřídkakdy využívá v základní sestavě mistrovských zápasů. Všichni čekali, že si hrušovská Jiskra vymáchá fotbalová ústa v tamní neblahé škváře, ale slova Karla Kryla se nenaplnila a Jiskra neryla ústní dutinou v zemi přiliš dlouho. Stálo to sice celý bafuňářský ansámbl několik bezesných nocí a probdělých dnů, přesto se ale nakonec dostavil úspěch, se kterým už ani ti nejoptimističtěji založení lidé iuvnitř týmu nepočítali, protože se klubu podařilo najít, zajistit, přivést takový počet nových hráčů, se kterým by do budoucna měli být konkurenceschopní. Vrcholoví manažeři v hrušovských oficech tedy mohou zaloit v odpadkových koších a vyhrabat ze dna licenci, jenž se váže k příslušnosti soutěže ostravského přeboru, protože personální deficitní tragédie byly zažehnána za minutu dvanáct. Absolutorium zaslouží výhradně, ale nejen on, téměř šedesátiletý Vlastimil Chobot, který i přes svůj proklatě fotbalově kmetský věk neváhal a po oslovení a požádání od klubového vedení neváhal ani minutu, vyfasoval fotbalový outfit a metelesku blesku se připojil k rozpadlému torzu hrušovského slepence. Mužstvo už tak mohlo nastoupi hned proti Bělé uplynulý víkend. Soupeř ovšem kousal od první minuty . Ihned po úvodním hvizdu si hostující forward geniálně naběl za obrannou linii hrušovských borců a přeloboval brankáře Jiskry. Všichni čekali na rozvlnění sítě, ale chyba lávky. Kde se vzal, tu se vzal stoper Hrušova a z brankové čáry odkopl míč v nejvyšší možný čas. Tohle měl být jasný gól. Za čtvrt hodiny ale proběhl ve vápně Hrušova trestuhodný šlendrián a nastal chaos jako v dámské kabelce. Toho využil starobělský Lišaník coby zakončující a nejlépe se zorientovaný hráč, jenž ve zmatku nehlídaný dopravil míč do opuštěné sítě.  Za necelých deset minut se rozhodčí rozhodl zapískat penaltu proti domácím. Exekutor bělské rezervy Adámek se nemýlil a srovnal průběžný stav na 1:2. Po dvou minutách ovšem bylo skóre opět srovnáno. Poděbradský se rozhodl po přihrávce Kadury napřáhnout zpoza velkého vápna, a výsledek byl takový, že svojí pumelicí vymetli všechny pavouky z horního růžku hostující branky. Téměř paesátiletý Pelikanudis byl jen neplatícím divákem a za míčem se stačil už pouze ohlédnout. Těsně před koncem prvního poločasu se mohli Hrušovští dokonce dostat do zalouženého vedení, ale Pekara bránu v jasné gólovce minul. Ve finální fázi se mu nepodařilo zachytit potřebný klid stojící při velkých fotbalistech. Třeba k nim ale jednou také bude patřit.

Druhý poločas na první bohužel nenavázal, škvára hrála paradoxně proti domácím

Po vstupu do druhé půle měl na noze vedoucí branku Muržin. Udělal hokejový blafák brankáři za zakončil do prázdné branky. Hrušovští a jejich fanoušci unisono jako jeden muž zvedli své ruce nad hlavu v očekávání vstřelení branky domácím výběrem. Meriuna se ovšem zastavila o nerovnost na hrušovském terénu a balón směřující do odkrytého prostoru tří tyči na místo určení nedoputovalm a ještě dlouho poté nidko nechápal, co že se to v Hrušově právě stalo, čeho byli svědky, proč nepadl gól. Míč se po odrazu o nerovnost došoural těsně vedle jedné z tyčí soupeřovy branky. Nedáš-dostaneš! A tak se hosté zásluhou Malíka. Tento hráč vyskočil nejvýše po rohovém kopu a nekompromisní hlavičkou přavážil misky gólových vah na stranu svého celku se zázemím ve Staré Bělé.



Ohlasy k zápasu


Jiskra MCHZ Ostrava Hrušov
Břetislav Jiřičný, trenér Hrušova: I přes obrovské změny v kádru chci klukům poděkovat za bojovnost. Toto bych použil ke komentu trenéra.

FK Stará Bělá B
Ondřej pytlík, trenér Staré Bělé "B": Dneska to byl boj, boj, boj. Drtivá většina našeho týmu nikdy nehrála na škváře, takže netušili, co bude na tomto povrchu dělat míč. V prvním poločase jsem se s tím seznamovali a dovolili soupeři dát dvě branky. Ve druhém poločase jsme již byli lepší tým, ale podařilo se nám dát jen jeden gól, z celé řady vyložených šancí. I když se tady nehraje fotbal na koukání, odvážíme si tři body a to je pro nás v tuto chvíli nejdůležitější.



Sestavy


Jiskra MCHZ Ostrava Hrušov
M. Kadura [-] - J. Pazděra [-] , D. Kozel [-] , J. Poděbradský [-] , M. Josefofský [-] , J. Muržin [-] , F. Kadura [-] , V. Kotsovskyi [-] , D. Pekara [-] , J. Hurta [-] , J. Mrázek [-]

FK Stará Bělá B
K. Pelikanudis [-] - M. Benko [-] , A. Akritidis [-] , H. Nguyen [-] , L. Adámek [-] , L. Kováčik [-] , O. Malík [-] , M. Lišaník [-] , I. Cimmer [-] , O. Pytlík [-] , J. Kačer [-]

ŽK: 30. J. Poděbradský , 89. F. Kadura - 20. J. Kačer .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: HAVLÍK Přemysl - HANDLÍŘ Drahoslav, FRÝBORT Robert.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jan Grossmann

Expert: Karel Staněk
Tip experta: výhra hostů

Zápas, který se odehraje na těžkém terénu hraje více do karet domácímu celku. Uvidíme jak se s tím ambiciózní soupeř ze Staré Bělé popere. V minulém zápase domácí celek utrpěl devastující porážku na hřišti Koblova, kdy inkasoval 22 branek. To soupeř ze Staré Bělé si připsal 3 body, kdy porazil na domácím hřišti celek z Michálkovic. Tip 3:6.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů