Z jeho statistik by zčervenal i Pepi Bican. Od začátku sezony nechyběl ani minutu, drží si stoprocentní úspěšnost proměněných pokutových kopů a táhne Koblov k titulu

Hráč 9. odehraného kola podzimní části Městského přeboru v Ostravě se stal David Zbořil, fotbalista s fenomenálními statistikami pro aktuální ligový ročník nás vyslechnnul, a bez manýrů, na které má letos nárok, zodpověděl položené otázky. Tady jsou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, především Ti chci poblahopřát ve vítězství v anketě o Hráče kola. Nyní přejděme ke krátkému interview. Jak dlouho už hraješ za Koblov?
Děkuji. Za Koblov hraju první sezónu. Přišel jsem teď v létě.
V kolika mužstvech jsi za svoji fotbalovou kariéru hrál a je Koblov tím nejkvalitnějším, kde jsi působil?
Jestli se nepletu, tak Koblov je můj desátý klub. Nejkvalitnějším určitě ne, ale tým teď máme si myslím hodně slušný.
Na jakém postu tě mohou fotbaloví fanoušci vídat nejčastěji? Jsi spokojený s výběrem místa na hřišti, kam tě trenér postaví?
Dneska už především v útoku. Odehrál jsem ale spoustu zápasů i na jiných postech, včetně brankáře. (smích) Trenér mě postaví vždy tam, kde jsem pro tým nejprospěšnější. Takže ano, spokojený jsem.
Po osmi kolech je Koblov stoprocentní, navíc s oslnivým skóre 63 branek. Laik se diví, odborník žasne. Čím si vaši současnou nadvládu nade všemi vysvětluješ?
Do Koblova jsem šel s tím, že chceme hrát fotbal. Chceme být silní na míči, hrát kombinačně, po ztrátě míče vyvíjet tlak na soupeře a získat jej zase zpátky. Žádný zápas nám nikdo zadarmo nedá, každý nás chce obrat o body. Podle toho se také snažíme ke každému zápasu přistupovat a hrát celých 90. minut, ať je stav jakýkoliv. Tím si také vysvětluji ten vysoký počet vstřelených branek.
V loňské sezoně Koblov předváděl také povedené výkony. V konečném zúčtování se umístil, pokud si dobře pamatuji, čtvrtý. Co se s klubem stalo v poměrně krátké letní pauze, že teď všechny válcuje? Je to masivním personálním posílením?
Ano, už minulou sezónu se mluvilo o tom, že Koblov hraje velmi dobře. Dokázal potrápit každého soupeře. Teď se to vhodně doplnilo a pokusíme se loňské umístění překonat.
Nastoupil jsi ve všech mistrovských zápasech za Koblov od začátku ročníku?
Ano, nastoupil jsem ve všech zápasech.
Máš na svém kontě 25 gólů, pokud jsi nastoupil ve všech utkáních, jedná se pro nezainteresovaného smrtelníka o báječný průměr více než tří gólu na zápas. Spadne ti tam snad úplně všechno. Měl jsi někdy takovou formu? Kde se to v tobě bere?
No všechno mi tam bohužel nepadá. Dokážu občas spálit i nemožné. (smích) Když se bavíme o výkonech, tak samozřejmě, že jsem měl spoustu lepších sezón. Co se týče gólů, tak kdybych si držel v Krajském přeboru 3 góly na zápas, tak hraju rok na to ligu, ne? (smích)
Na jaké individuální metě by ses chtěl v této statistice zastavit na konci sezony?
Nerad mluvím o individuálních cílech. Tréner před sezónou mluvil o 50ti. (smích) Já budu rád, když mi bude držet zdraví a budeme hrát pohledný fotbal, který se bude divákům líbit. Pro mě je důležitý kolektivní cíl. A jestli k tomu přispěju dalšími góly, budu jenom rád.
Máš silnější levou, nebo pravou nohu?
Silnější nohu mám levou, ale nebojím se použít i tu druhou. (smích)
Z jakých herních situací nejčastěji střílíš branky?
Většina mých gólů padá po krásných přihrávkách spoluhráčů. Góly jsou především jejich zásluha.
Jakou částí těla jsi vstřelil většinu branek od začátku soutěžního ročníku?
Určitě nohou. (smích)
Dáváš také branky ze standardních situací? Máš rád tyto situaci, kdy se všechno, co má nohy a ruce, přemístí v náběhu do pokutového území, a tam máš za úkol se prosadit?
Že bych byl nějaký hromotluk, co střílí góly hlavou, se říct nedá. Ale i ze standardek občas nějaký gól dám.
Chodíš na penalty? Jsi trenérem nebo hráči určený exekutor pro tuto dovednostní disciplínu?
Na penaltách se s klukama domlouváme přímo na hřišti. Určených nás je víc, takže kdo se v daný moment cítí, ten jde. Já prozatím kopal 5 penalt a všechny proměnil.
Jaký nejkrásnější gól jsi letos vstřelil, kdybys ho mohl popsat?
Byl to možná hned ten první, kdy se mi podařilo proti Slovanu z první trefit míč a přelobovat gólmana z nějakých 30ti metrů.
Jaké nosíš číslo dresu, a má pro tebe nějakou vyšší symboliku?
Začínal jsem s desítkou, ale posledních pár let už hraju jen se sedmičkou. Nějak mi přirostla k srdci. (smích)
Věříte si po polovině podzimní části na titul, nebo jdete „zápas od zápasu“, a nechcete o této ambici ještě veřejně hovořit a jste raději opatrní?
Na tohle je ještě brzy. Jsme na začátku a máme to dobře rozjeté. Ale čeká nás spousta těžkých zápasů na těžkých terénech. Tabulka sice hovoří o dominanci, ale odehráli jsme i pár vyrovnaných zápasů. Takže musíme jít zápas od zápasu a pokusit se jich vyhrát co nejvíce a uvidíme, zda se to podaří.
Máte v týmu dobrou chemii a jste dobrý kolektiv?
Ano, kolektiv máme skvělý. Někteří hráči sice nejsou spokojení s herním vytížením, ale to k fotbalu patří. Kluci, kteří začínají na lavičce, mají kvalitu a dokážou do zápasu vnést oživení, čím samozřejmě vytváří tlak na hráče v základu a to je pro úspěch taky velmi důležité.
Kde vidíš největší slabinu vašeho mužstva, která by ještě mohla váš famózní rozlet zpomalit?
Největší slabinu vidím v hlavách. Občas máme tendenci přizpůsobit se soupeři a hrát hru, kterou nechceme a ani neumíme.
Neobáváte se třeba zimní přestávky, kde můžou nastat odchody klíčových hráčů a váš celek by tak mohl směrem k jarní fázi vydatně utrpět a oslabit?
Každý z nás chce dokončit to, co jsme rozehráli. A jestli někdo odejde, tak bude muset naopak někdo přijít, ať si svou úroveň udržíme.
Považuješ sebe za to nejlepší, co má momentálně Koblov k dispozici?
Na tuhle otázku by měli odpovídat jiní. Já si myslím, že každý z hráčů je pro tým stejně důležitý.
Jací tři hráči jsou současně pro klub nepostradatelní, a bez kterých by nebyl v tabulce tam, kde v současné chvíli je?
Tuto otázku jsem tak nějak nastínil v předchozí odpovědi. Je těžké vybírat jednotlivce. Jsme jeden mančaft a každý do něj přispívá rovným dílem.
Jaké jsou tvé osobní ambice? Chtěl bys v Koblově dohrát svoji kariéru, nebo víš, že zde máš odměřený určitý čas a jako fotbalový nomád se poté přesuneš zase do jiného klubu?
Ti, kdo mě znají ví, že nerad měním působiště. Abych ho změnil, je k tomu třeba spousta faktorů. Přišel jsem tady s nějakou ambicí a to porvat se o první místo. Na konci sezóny si vše vyhodnotíme a uvidíme, co bude dál.
Koho považuješ za největšího konkurenta v boji o titul?
Jednoznačně Václavovice. Mají spoustu skvělých hráčů a odehráli jsme spolu vyrovnanou partii.
Jaké dva týmy myslíš, že postoupí do vyšší, 1. B třídy?
Pokud by postupovali dva, určitě bych tam chtěl vidět nás a Václavovice.
Kdo si naopak myslíš, že ligu po sezoně opustí?
Já si myslím, že Svinov se ze dna ještě zvedne, takže v tom případě by to vycházelo na Hrušov.
Kde vidíš svůj největší přínos pro tým?
Asi střílení gólů.
Co tě v zápase dokáže nejvíce naštvat?
Když se nechá někdo hloupě vyloučit za kecy a oslabí nás tím na hřišti.
Co je tvůj největší cíl v životě?
Největší můj cíl v životě je být spokojený. Tím je myšleno mít dobrou práci, děti, zázemí a především zdraví a zdraví celé rodiny.
Jakým způsobem oslavuješ branky?
Plácnu si s klukama a jdu na kruh. (smích)
Davide, děkuji Ti za rozhovor, a ať se Tobě i Tvému celku i nadále daří tak, jako tomu bylo doposud.
I já děkuji!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.