FOTO + SESTŘIH: Herně i výsledkově na jiném levelu. Staré Město svou dominanci potvrdilo i v utkání s Tichou.


Branky


12

Tichavjané si po ostře sledovaném televizním souboji s Kozlovicemi chtěli v dalším utkání spravit chuť. Nečekal je ale vůbec lehký souboj. Domácí Staré Město zatím proplouvá soutěží až nečekaně hladce. Staroměstští v osmi odehraných zápasech neztratili ani bod a žádnou senzaci nechtěli připustit ani tentokrát. Na staroměstské hřiště se přišla tradičně podívat slušná návštěva. Duel s Tichou sledovalo 347 diváků.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tichá vzdorovala, Vyvial byl ale proti

Úvod utkání byl ale ze strany favorita nervozní. První minuty se bojovalo především ve středu hřiště. Domácí sázeli na kombinační hru, která ale v prvních minutách zápasu postrádala potřebné tempo. To byla voda na mlýn hostům, kteří se po dvou ztrátách dostali dostali do nebezpečných rychlých kontrů. Výkop tichavských ve 12. minutě domácí obránci podcenili, k míči se dostal Dominik Kocián, který ještě přiťuknul do běhu Tučkovi. Od něj se po pár odrazech dostal míč do šestnástky zpět na Kociána, který hledal před bránou úplně volného Lukáše Kunčíka. Mladému útočníkovi ale rána ze záklonu nesedla a míč zamířil vysoko nad Smolíkovu branku. Druhá tichavská tutovka přišla z takřka totožné situace. Kocián vyhrál na středu hřiště opět hlavičkový souboj, posunul míč doleva na nabíhajícího Kunčíka. Ten si míč potáhl do šestnáctky a zpětnou přihrávkou hledal na penaltovém puntíku volného Ondřej Švrčka. Švrčkovi ale střela z voleje opět nesedla a míč skončil v rukavicích Dominika Smolíka. Dvě tutovky hostí ale byly dostatek na to, aby probudily domácí mužstvo z letargie. Ve 24. minutě vybojoval na Svobodovi míč na středu pole Glembek a nádhernou průnikovou za obranu narýsoval míč do běhu Patriku Vyvialovi. Ten si v situaci jeden na jednoho počínal opravdu zkušeně a nebohého zaskakujícího brankáře Srněnského prostřelil mezi nohy - 1:0. Gólová situace se stala osudnou celému mužstvu hostí ještě z jednoho důvodu. Při úniku Vyviala do sebe totiž nepříjemně zajeli hostující Jalůvka se Srněnským. Oba postižení hráči proto museli předčasně střídat. Staroměstští navíc svými náběhy perfektně trhali obranu soupeře. Ve 38. minutě se opět předvedla kreativita domácích hráčů. Při postupném útoku se k míči dostal na půli hřiště Fojtík a další perfektní průnikovkou vybídl ke skórování Buchlovského. Ten si svůj úmysl ještě rozmyslel a rozhodl se pro přihrávku na zadní tyč. Ta se štěstím a po pár odrazech o nohou Tomáše Kociána dostala opět k Patriku Vyvialovi, který si míč připravil na střelu do odkryté sítě - 2:0. Závěr poločasu už si domácí pohlídali. V nastaveném čase se ale tichavjané přece jen dostali k rohovému kopu. Hlavička Fajčáka ale mířila vysoko nad bránu domácích. Hosty navíc čekaly další nepříjemnosti. Těsně před konečným hvizdem sudího Lojka to vypadalo špatně i s jejich druhým brankářem. Pikulíka v šestnástce nepříjemně dojel Sušovský. Pikulík se ale ze souboje oklepal a pokračoval v zápase i nadále. Do šaten se šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Nádherný druhý poločas ze strany favorita

Trenér staroměstských Hlaváč v kabině své svěřence důrazně vyzíval k navázání na výkon ze druhé poloviny první půle. Jenže jeho slova se minula účinkem. Naopak hosté do druhého dějství vlétli s vervou a brzy se mohli radovat. Ve 47. minutě vybojovali hosté míč na vlastní polovině. Skvělým vzdušným pasem za obranu pak našel Dominik Kociána nabíhajícího Lukáše Kunčíka, který potvrdil dnešní slušný výkon a Smolíka z mírného úhlu prostřelil ranou ke vzdálenější tyči - 2:1. Domácí se snažili po kontaktním gólu na svého soupeře zatlačit už při jeho rozehrávce. To se vyplatilo hned v 53. minutě. Domácí po zisku míče rozjeli skvělou kombinaci po ose Kaňok - Fojtík - Glembek, načež třetí jmenovaný přihál mezi dva hráče do běhu Vítězslavu Kaňokovi, který střelou k levé tyči nedal Pikulíkovi žádnou šanci - 3:1. Domácí třetí branka defintivně uklidnila. I když uklidnila asi není to spravné slovo. Staroměstští totiž postupem času začali ještě zrychlovat své tempo. Pomohla tomu také střídání. Nejlepší střelec soutěže Baran se totiž na hřiště dostal až v 66. minutě. I přesto se ale Tichá k zajímavým situacím dostala. V 58. minutě se po velké Svobodově šanci blýskl skvělým zákrokem Smolík. V 62. minutě šli zase do brejku domácí. Vyvial po padesáti metrovém sprintu předložil míč do tutovky Buchlovskému. Ten ale v pádu trefil pouze břevno. Pikulík zase potvrdil nejen svou brankářskou zkušenost, ale i skvělou formu v 70. minutě, když fantastickým zákrokem vyrazil střelu Fojtíka po centru Šimka. V 76. minutě se už ale domácí dočkali. Fojtíkův centr z levé strany našel hlavu přesně kopačku Bočka. Ten míč sice podběhl, ale po pár odrazech se přece jen dostal k Tomáši Baranovi, který z hranice malého vápna propálil všechno, co mu stálo v cestě - 4:1. Staroměstští nepolevovali. Skvěle hrající Glembek rozjel v 84. minutě další kombinační akci. Přihrál na střed Kaňokovi, který prostrčil mezi obránce na Barana. Domácí střelec ještě vylepšil pozici pro zakončujícího Jakuba Buchlovského, který uklízel do odkryté klece - 5:1. To ale nebylo vše. Fojtík dalším skvělým pasem našel Barana, který ještě přihrával do křídla střídajícímu Pavelovi. Libor Pavela Tomáši Baranovi míč vrátil přihrávkou pod sebe, a ten nepotřetí dostal míč do branky - 6:1.

 

Sestřih Utkání:

zdroj: youtube.com/@fotbalskticha



Ohlasy k zápasu


První SC Staré Město
Radomír Hlaváč, trenér: Začátek zápasu byl z obou stran opatrný. My jsme se snažili o naši kombinační hru, ale ta byla utahaná, protože postrádala součinnost a větší pohyb hráčů bez míče. Tím pádem nás soupeř stíhal dostupovat a těžil z našich nepřesností, kdy se po našich ztrátách dostal do dvou nebezpečných situací. Ty naštěstí nevyužil. Náš výkon se postupem času zlepšoval. Díky náběhům za obranu a průnikovým přihrávkám jsme začali hrát více do kolma a byli nebezpeční. To nám přineslo šance a po dvou pěkných akcích i dvougólové poločasové vedení. O přestávce jsme si v kabině jasně řekli, že musíme navázat na výkon druhé poloviny prvního poločasu a přidat třetí branku. Jenže opak byl pravdou a po sérii chyb jsme si soupeře pustili na kontakt jedné branky. Chvíli nám trvalo, než jsme se z toho herně vzpamatovali. Větší klid nám přinesla třetí branka, která definitivně zlomila odpor soupeře. Od této chvíle jsme už hráli s větším klidem i sebevědomím, což se projevilo na celkovém skóre, které mohlo být ještě vyšší. Nastřelili jsme břevno a ve dvou tutovkách nás vychytal brankář Tiché. Co musíme zlepšit a stále se nám to úplně nedaří, je co nejvíce eliminovat taková sem tam hluchá místa ve hře, které se nám tam objevují hlavně v začátcích obou poločasů. Za vítězství jsme rádi hlavně kvůli našim skvělým fanouškům, kteří nás přišli podpořit v nadstandardním počtu. Takže vzkaz pro ně: Přijďte nás v neděli opět podpořit do Albrechtic v co největším počtu. (zdroj: prvni-sc.cz)

SK Tichá
Daniel Kula, trenér: I přes výsledek jsem s naším vystoupením spokojen. Hráči přes nepřízeň v podobě brzkého zranění dvojice hráčů a ještě před tím asi opět neodpískaného pokutového kopu v náš prospěch dodržovali taktický záměr a vytvořili si i poměrně dost brankových příležitostí. Zlomila nás asi brzká třetí branka po naší kontaktní z úvodu druhé půle. Soupeř nejen dokázal s přibývajícími minutami doslova šroubovat tempo hry, ale ukázal v téhle soutěži bezkonkurenční přechod do útočné fáze a především nekompromisní koncovku a vůbec stylem hry nám v reálu ukázal, jakým směrem bychom chtěli jít taky. Je třeba si přiznat, že posledních dvacet minut byl už rozdíl mezi týmy velký, ale musíme si z toho vzít jen to dobré. Domácí ukázali velkou proměnu během pár měsíců a pro nás to může být jakýsi vzor, že je na sobě třeba více pracovat a nepodléhat uspokojení. Horší než porážka je fakt, že jsme na několik týdnů přišli o tři zraněné hráče a když k tomu přidáme i další čtyři dnešní absence, bude příprava na krmášovský duel s Petrovicemi hodně složitá. (zdroj: fotbalskticha.cz)



Počet diváků: 347. Rozhodčí: LOJEK Jakub - JANTOŠ Pavol, BORÁŇ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Zpravodaj, Předseda klubu, Vedení klubu, Administrátor klubu, Funkcionář, Fanoušek, Fotograf - První SC Staré Město | Moravskoslezský | Frýdek-Místek

Tip: výhra domácích