O. Mareš 8.
O. Mareš 31. (p.)
2:3
(2:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.10.2023 14:30

11.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Horažďovice otočily zápas s Klatovy a vyšvihly se do čela soutěže


Branky


8. O. Mareš , 31. O. Mareš (p.) - 37. J. Boček , 42. A. Faltys , 71. A. Faltys
16

Klatovy prohrály v 11. kole s Horažďovicemi 2-3. Domácí se poměrně rychle ujali dvoubrankového vedení, ale hosté ještě do konce prvního poločasu dokázali srovnat. V druhé půlce diváci viděli jediný gól, a to v 71. minutě, kdy o vítězství Horažďovic definitivně rozhodl Adam Faltys. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Klatovy vedly už o dva góly, ale hosté dokázali vyrovnat

V úvodních minutách Horažďovice více držely balón a prezentovaly se přesnou kombinací, která postupně vedla k jedné zajímavé příležitosti, avšak bez gólové tečky. Klatovy spíše vyčkávaly a v 8. minutě nečekaně udeřily. Domácí dostali k dispozici přímý kop ze slibné vzdálenosti, z kterého se následně pěkně trefil Mareš. Úvodní branka Klatovy nakopla a v 31. minutě jeden z domácích hráčů vybojoval pokutový kop. K tomu se postavil Mareš a přesnou střelou zvýšil na 2-0. Kdo čekal, že Horažďovice další inkasovaný gól položí, byl na omylu. Ve 37. minutě se po pěkné kombinaci dostal do vyložené šance Jan Boček a precizním zakončením snížil na 2-1. O pět minut později na něj navázal Faltys a bylo srovnáno. 

Faltys vystřelil Horažďovicím tři body

V druhém poločase byli hosté o něco lepším týmem. Nicméně klatovská defenziva fungovala dobře a soupeři téměř neumožnila vytvořit si vyloženou šanci. Oba trenéři postupně poslali do hry čerstvé náhradníky, ale další gól stále nepřicházel. Gólový půst ukončily Horažďovice v 71. minutě, kdy Jůda našel milimetrovou přihrávkou Faltyse a ten vstřelil svůj druhý gól v zápase, který hostující tým poprvé poslal do vedení. Klatovy se v poslední minutovce viditelně snažily o vyrovnání, jen stěží se ale dostávaly do slibných příležitostí. Naopak hosté mohli svůj těsný náskok ještě navýšit, vyloženou šanci však zahodili. Horažďovice udržely jednobrankový náskok a v 11. kole zvítězily na hřišti Klatov 3-2, což je po dalším zaváhání Švihova posunulo do čela soutěže. 



Ohlasy k zápasu


SK Klatovy 1898 B
Matyáš Barborka, hráč: Zápas s Horažďovicemi jsme poprvé v této sezóně sehráli na naší umělé trávě, což pro nás na jednu stranu bylo dobře, protože víme, jak naše umělá tráva může být pro soupeře zrádná, ale taky na druhou stranu je zde málo času pro hráče, protože soupeř je na naší umělce hned u vás. Věděli jsme, že Horažďovice bojují o první místo, a že to nebude lehký zápas. Taky to tak hned po úvodním hvizdu vypadalo. Hosté kombinovali a vytvářeli si nějaké menší šance, ale byli jsme to my, kdo v 8. minutě otevřel skóre z přímého kopu a myslím si, že jsme i trošku Horažďovice zaskočili, čímž se hra najednou vyrovnala. Ve 31. minute pískl rozhodčí penaltu, musím však uznat, že byla hodně přísná. My jsme nezaváhali a pokutový kop jsme proměnili. Jenže to bychom nebyli my, kdybychom si nemysleli, že souper už s tímhle zápasem nemůže nic udělat a polevili jsme, což nás ve výsledku stálo 2 góly. Do šaten jsme šli za stavu 2:2. V druhém poločase nás soupeř dál tlačil a až do 71. minuty jsme si to dokázali pohlídat. Poté ale přišla menší nepozornost v naší obraně, kterou soupeř dokázal využít a šel do vedení. Do konce zápasu jsme si ještě vytvořili jednu větší šanci, ale bohužel jeden z kluků mířil mimo branku. Horažďovice si těsný náskok pohlídaly a z Klatov odjely se 3 body.

FK Horažďovice
Michal Šedivý, trenér: V 11. kole jsme zajížděli k dalšímu zápasu do Klatov, kde na nás čekalo klatovské béčko. Přijeli jsme sem s respektem a s obavou toho, že zápasy s rezervními týmy jsou nevyzpytatelné a i když se soupeř nachází ve spodních patrech tabulky, umí předvést dobré zápasy, což v poslední době dokazoval, když vyhrál 3 z posledních 4 zápasů. Zápas se hrál na umělé trávě za krásného počasí. Do utkání jsme vstoupili dobře a soupeře kombinačně přehrávali, což vedlo k jedné dobré šanci, kterou jsme ale nevyužili. Soupeř se prakticky poprvé v zápase přiblížil k našemu vápnu v 8. minutě a hned z toho byla standardní situace, přímý kop a gól. Tímto okamžikem bohužel naše převaha skončila a hra se víceméně vyrovnala. Aby toho nebylo málo, ve 31. minutě jsme byli podruhé potrestáni ze značky pokutového kopu, když rozhodčí odpískal jakési postrčení ve vápně, z našeho pohledu dost přísná penalta. Za stavu 0:2 se náš tým nesložil, naopak se snažil zvýšit úsilí ke vstřelení gólu a snaha se vyplatila. Ještě do poločasu jsme skóre srovnali. 2. poločas byl z naší strany ještě lepší, soupeře jsme přehrávali, hru jsme měli pod kontrolou, nicméně do gólových šancí nás soupeř moc nepouštěl. To platilo až do 71. minuty, kdy po krásné přihrávce Tomáše Jůdy se dokázal prosadit Adam Faltys a rozhodl zápas v náš prospěch. Do konce zápasu se domácí snažili vyrovnat, ale byli jsme to my, kdo mohl své vítězství ještě potvrdit, ale šanci jsme neproměnili. Pochvalu zaslouží celý tým, konkrétně bych za tento zápas vyzdvihl naší trojčlennou obranu a Tomáše Jůdu.



Sestavy


SK Klatovy 1898 B
J. Herman [-] - O. Mareš [-] , L. Šlechta [-] (17. J. Pitel [-] ) , J. Pretzelmayer [-] , Z. Cibulka [-] (46. M. Novosád [-] ) , L. Kamenský [-] , L. Urs [-] , J. Kolerus [-] , M. Barborka [-] , J. Šťastný [-] , J. Mareš [-]

FK Horažďovice
D. Petržilka [-] - O. Šabek [-] (82. J. Forman [-] ) , J. Boček [-] , A. Rojt [-] , F. Marc [-] (54. J. Karásek [-] ) , T. Jůda [-] , A. Faltys [-] , J. Boček [-] , P. Klečka [-] , M. Šašek [-] , J. Pivnička [-] (71. Š. Urban [-] )

ŽK: 56. J. Mareš , 67. J. Šťastný - 44. J. Boček , 63. J. Boček , 76. F. Fuščič .
Hráči zápasu: A. Faltys .
Počet diváků: 65. Rozhodčí: CHEJLAVA Petr - REIPRICH Václav, ORLÍK Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2023 08:36

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 19:57

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 18:06

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 14:09

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 09:27
Jan Keňo

Expert: Martin Kalivoda
Tip experta: výhra hostů

Hosté na venkovní půdě urvou body.

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 20:27

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 18:42

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 12:06

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 17:53

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 12:19

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 10:50

Tip: výhra domácích