Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.10.2023 14:30

11.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Švihov znovu padl, tentokrát doma se Spáleným Poříčím


Branky


16

Švihov prohrál v 11. kole se Spáleným Poříčím 1-5. Atraktivní souboj nabídl divákům šance na obou stranách, ale hostující hráči si v zakončení vedli daleko lépe a nakonec si došli ke zcela zalouženému vysokému vítězství. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Atraktivní první poločas dopadl lépe pro hosty

Švihov byl od úvodních minut hodně aktivní a svižnou kombinací se snažil soupeře dostat pod tlak. Byli to ovšem hosté, kteří si vypracovali první vážnější šanci. Ve 12. minutě po rychlém protiútoku zakončoval nebezpečně Raichynets, ale jeho pokus brankář pokryl. Domácí i v dalších minutách více drželi balón, ve finální fázi však postrádali větší přesnost. Ve 26. minutě vybojoval balón hostující Šlejska a zhruba z 18 metrů zamířil přesně k pravé tyči - 0:1. Ve 35. minutě bylo pro domácí ještě hůře, protože faul v pokutovém území neunikl rozhodčímu a ten ihned nařídil penaltu. Z té ale hostující Fiala trefil pouze tyč a z následné dorážky branku minul. Pravidlo nedáš, dostaneš přišlo vzápětí. Centr z pravé strany si našel Polívka a přesným zakončením srovnal na 1-1. Diváci se v prvním poločase rozhodně nenudili a ve 37. minutě se skóre znovu měnilo. Hostující Šlouf poslal do pokutového území soupeře pěkný centr, do vzduchu se vyšvihl J. Byron a razantní hlavičkou vrátil vedení zpět Spálenému Poříčí. 

Švihov své příležitosti neproměnil, Spálené Poříčí ano

Po přestávce si vypracovali první vyloženou šanci domácí. Hosté se uvedli špatným vhazováním, po kterém ještě gólman Varga nevyřešil situaci ideálně, domácímu útočníkovi ale zabránil ve vstřelení vyrovnávající branky pozorný Šlouf. V 54. minutě zase chyboval domácí stoper, čehož okamžitě využil Vaidiš, který technickou střelou ze 16 metrů překonal bezmocného gólmana. O tři minuty později si Švihov vytvořil dvě vyložené šance, ke své smůle však ani jednu z nich ve snižujicí branku nepřetavil. Domácí postupem času stupňovali svůj tlak, což přineslo další šance, vytoužená branka ovšem stále nepřicházela. V 75. minutě znovu udeřili efektivní hosté. Vaidiš absolvoval několik soubojů po sobě, při nichž si skvěle pokryl balón, poté přesně přihrál volnému Fialovi, jenž z 20 metrů krásným lobem překonal vysunutého gólmana. Švihov měl v zakončení až neskutečnou smůlu a jeho další dva pokusy v závěru znovu brankou neskončily. Naopak fotbalisté Spáleného Poříčí byli maximálně produktivní. To potvrdil v 87. minutě Hefert, který se dostal k odraženému balónu a přesnou střelou upravil skóre na konečných 1-5. V nastaveném čase ještě domácí vybojovali pokutový kop, ale ten vzápětí fantasticky zlikvidoval Varga. 



Ohlasy k zápasu


FC Švihov
Adam Popelka, trenér: Dnes nemůžu být spokojen, druhá porážka v řadě, jsme v situaci, kterou neznáme, musíme se zvednout a dostat se z toho. Zápas nám v jeho začátku celkem vyšel, kluci hráli hodně na balónu, bohužel nám chybí kvalita a odvaha v poslední třetině hřiště a pak se soupeř dostane jednou k našemu vápnu a po našem nedůrazu dostaneme gól. Druhý poločas po gólu na 1:3 byl z naší strany dobrý, měli jsme místy drtivý tlak, ale bohužel nemáme štěstí, nepadne nám to tam, naopak z každého ohrožení dostaneme gól, bohužel takový je fotbal. Máme týden na to se z toho dostat, musíme si začít zase věřit a nechat na hřišti všechno, jedině tak se z toho dostaneme. Teď nás čekají Bolešiny, těžký zápas na malém hřišti, ale nám nezbývá nic jiného než vyhrát, pokud chceme udržet kontakt s čelem tabulky.

TJ Sokol Spálené Poříčí
Luděk Tupý, vedoucí mužstva: Do zápasu jsme šli se třemi absencemi v sestavě a vzhledem k ofenzivně laděnému soupeři jsme naše rozestavení trochu upravili, což nás ve výsledku dovedlo ke třem bodům. V utkání jsme předvedli velkou efektivitu a na rozdíl od soupeře jsme naše šance proměnili. To nemění nic na faktu, že jsme absolvovali fyzicky velmi náročné a běhavé utkání, které jsme zvládli zejména díky naší kompaktní a skvěle fungující defenzivě, do níž se soupeř jen těžce dostával. Nakonec jsme si dokráčeli ke zcela zasloužené výhře proti prvnímu týmu v soutěži, díky čemuž si tří bodů ceníme o to víc.



Sestavy


FC Švihov
R. Sláma [-] - M. Brož [-] , M. Daněk [-] , T. Daněk [-] - M. Marek [-] , J. Sláma [-] (75. M. Petelík [-] ) , V. Petelík [-] , J. Baxa [-] (46. T. Štengl [-] ) , M. Moláček [-] (46. Q. Pham [-] ) - M. Toman [-] , M. Polívka [-] (60. V. Kašpárek [-] )

TJ Sokol Spálené Poříčí
L. Varga [-] - J. Tupý [-] , M. Šlouf [-] (80. J. Kolář [-] ) , S. Hefert [-] - V. Fiala [-] , P. Byron [-] , J. Byron [-] , V. Raichynets [-] (83. K. Bláha [-] ) , T. Vaidiš [-] - R. Šlejska [-] (90. M. Krejčí [-] ) , J. Šefl [-]

Hráči zápasu: V. Fiala , S. Hefert .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: MOLEK Eduard - KŘEN Jiří, CIMICKÝ Filip.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2023 08:36

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 19:57

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 14:09

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 09:27
Jan Keňo

Expert: Martin Kalivoda
Tip experta: výhra domácích

Favorit nezaváhá.

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 20:27

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 18:42

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 12:06

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 17:53

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 12:19

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 10:50

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 18:55

Tip: výhra domácích