3:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.10.2023 16:00

9.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Horažďovice dál stíhají vedoucí Švihov, Strážov potopil střídající Šabek


Branky


49. O. Šabek , 54. O. Šabek , 74. O. Šabek
18

Horažďovice v 9. kole zvítězily nad Strážovem 3-0. Domácí tým sice v prvním poločase nedokázal vstřelit branku, ale po změně stran se prosadil hned třikrát. Na straně Horažďovic se prezentoval výborným individuálním výkonem střídající útočník Ondřej Šabek, který se po přestávce postaral o všechny branky. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas bez branek

Horažďovice vstupovaly do zápasu jako papírový favorit, ale od začátku utkání bylo jasné, že je nečeká nic lehkého. Strážov, ač oslaben o několik hráčů základní sestavy, přijel dobře připravený a co nepokryla jeho defenziva, to zlikvidoval pozorný brankář Pressl. Hosté spoléhali na dobře fungující obranu a v průběhu prvního poločasu si sami vytvořili tři zajímavé příležitosti. Nicméně ani ty gólem neskončily a vzhledem k průběhu druhého poločasu musely neproměněné šance Strážov mrzet. I přes slibné příležitosti na obou stranách skončila první 45 minutovka bez branek. 

Střídající Ondřej Šabek zařídil třemi góly vítězství Horažďovic

Domácí trenér zareagoval na gólový půst svého týmu dvojitým střídáním. Bočka nahradil Klečka a místo Urbana přišel Šabek. Zejména příchod útočníka Šabka změnil průběh celého zápasu. Ten hned ve 49. minutě využil chybné rozehrávky Strážova a přesnou střelou otevřel skóre. Po inkasovaném gólu hosté trochu znervózněli a druhá branka Horažďovic přišla vzápětí. V 54. minutě hosté znovu nepřesně rozehráli a horažďovický rychlík Šabek skóroval podruhé. Poté už Strážov neměl jinou možnost, než obranu zcela otevřít a vrhnout všechny síly do ofenzivy. Domácímu týmu tento tah otevřel cestu k rychlým protiútokům. V 74. minutě Horažďovice přidaly třetí gól a opět u toho byl Šabek, který zkompletoval během třiceti minut na hřišti hattrick a stvrdil výborný individuální výkon. Domácí si tříbrankový náskok v klidu pohlídali a v 9. kole si připsali již šestou výhru v letošní sezóně. Horažďovice nadále stíhají první Švihov, zatímco Strážov je předposlední. 



Ohlasy k zápasu


FK Horažďovice
Michal Šedivý, trenér: V 9. kole jsme přivítali na domácím hřišti mužstvo ze Strážova. Toto mužstvo praktikuje jednodušší systém hry dopředu pomocí delších nákopů, trochu méně kombinuje a je nebezpečné hlavně ze standardních situací. Doufali jsme, že bychom na našem hřišti měli být ve výhodě a Strážov přehrát aktivní, kombinační hrou na velkém hřišti. Nástup do utkání a vlastně celý první poločas ovšem vůbec neodpovídal našim představám. Měli jsme málo pohybu, hráli jsme staticky, vůbec jsme nebyli aktivní tak, jak jsme chtěli. I přesto jsme si vypracovali možná 3 gólové příležitosti, které jsme bohužel nevyužili. Nutno zmínit, že soupeř se mockrát před naší branku v 1. půli nedostal, ale když už, tak z toho byly velké šance, při kterých nás podržel náš brankář. O přestávce v kabině jsme si vše rázně vysvětlili, provedli jsme nějaká střídání a 2. poločas už byl o něčem jiném. Ten jsme vyhráli zaslouženě 3:0, když se blýskl hattrickem střídající Ondřej Šabek. Nebyla to ovšem pouze jeho zásluha, celý tým hrál aktivně, dobře kombinoval a vytvářel si střelecké příležitosti. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli a příští týden, opět doma, přivítáme silné mužstvo z Mochtína.

SK Kovodružstvo Strážov
Michal Chaluš, hráč: Na půdu druhého celku soutěže jsme odjížděli opět s několika absencemi, a tak jsme byli rádi, že nám šel vypomoct odchovanec Tonda Bouberle. V prvním poločase nám vycházela taktika hrát pozorně zezadu a nedopřávat domácím příliš prostoru v blízkosti našeho pokutového území. To se nám vcelku dařilo i za přispění několika výborných zákroků Ondry Pressla. Na druhé straně jsme se dokázali dostat také ke třem velkým šancím, které jsme bohužel neproměnili. A to nás stálo body v tomto zápase, protože domácí využili ze začátku druhého poločasu našich dvou chyb v rozehrávce a otevřenější obrany. A když v půlce poločasu zkompletoval domácí útočník hattrick, tak bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Světlou chvilkou tohoto zápasu z našeho pohledu už byl jen fakt, že si svoji premiéru odbyl dorostenec Dominik Fikrle, který je další nadějí strážovské kopané.



Sestavy


FK Horažďovice
J. Forman [-] - J. Pavlík [-] , J. Boček [-] , A. Rojt [-] , M. Mlnařík [-] , T. Jůda [-] , A. Faltys [-] , J. Boček [-] (46. P. Klečka [-] ) , Š. Urban [-] (46. O. Šabek [-] ) , M. Šašek [-] , J. Pivnička [-] (80. F. Fuščič [-] )

SK Kovodružstvo Strážov
O. Pressl [-] - I. Hryhorak [-] (83. L. Mayer [-] ) - O. Chval [-] (68. J. Kalivoda [-] ) , J. Franc [-] , D. Bouberle [-] , J. Vališ [-] , M. Chaluš [-] , T. Červený [-] , A. Bouberle [-] , D. Kološ [-] (68. D. Fikrle [-] ) , L. Soušek [-]

ŽK: 62. J. Boček - 82. J. Kalivoda .
Hráči zápasu: O. Šabek , J. Pivnička .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: NESVADBA Karel - VELÍŠEK Jiří, RADA Aleš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     14. 10. 2023 15:25

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 20:35

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 16:16

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 11:55

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 20:09

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 13:10

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 11:23

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 11:01
Jan Keňo

Expert: Jan Duchek
Tip experta: výhra domácích

Horažďovice jsou doma silné, mladý tým Strážov uběhá.

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2023 17:26

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2023 13:23

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 17:08

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 08:49

Tip: výhra domácích