4:2
(2:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.09.2023 10:30

5.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Spálené Poříčí doma nezaváhalo a Strážov pokořilo čtyřmi góly


Branky


7. V. Fiala (p.) , 25. R. Šlejska , 47. V. Fiala , 58. J. Byron - 1. R. Vaverka , 12. B. Mayer
18

Spálené Poříčí v 5. kole zvítězilo nad Strážovem 4-2. V prvním poločase se skóre měnilo hned čtyřikrát a do kabin hráči odcházeli za nerozhodného stavu 2-2. Po přestávce domácí zápas rozhodli ve svůj prospěch a po brankách Fialy a J. Byrona si dokráčeli pro druhou výhru v sezóně. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný první poločas

Již ve 26. vteřině se jeden z hostujících hráčů prezentoval dlouhým nákopem za obranu soupeře, balón poté obdržel nabíhající Vaverka, který zacílil přesně k tyči a poslal Strážov do vedení. Vedení hostů však nemělo dlouhého trvání. V 7. minutě byl v pokutovém území faulován domácí Fiala a rozhodčí okamžitě pískl penaltu. K té se postavil sám faulovaný a bezpečně ji proměnil, 1-1. Ve 12. minutě využil chybné přihrávky domácího týmu jeden z hráčů Strážova a ihned založil rychlý protiútok, na jehož konci stál Mayer. Toho sice bránící hráči vytlačili do velkého úhlu, ale i přesto hostující útočník zamířil přesně a vstřelil gól na 2-1. V dalších minutách byla herní převaha na straně Spáleného Poříčí. Největší pozdvižení vzbudila samostatná akce J. Byrona, který prošel zcela sám až před pokutové území, kde byl nedovoleným zákrokem zastaven. Z následného přímáku J. Byron krásně mířil do šibenice, ale změnu skóre nepřipustil fantastickým zákrokem brankář Pressl. Ve 25. minutě už se domácí fotbalisté dočkali. Přesnou přihrávku do volného prostoru dostal Šlejska a pohotovou střelou podél gólmana srovnal na 2-2.

 

Domácí rozhodli dvěma góly krátce po sobě

Druhý poločas začali domácí aktivně. Ve 47. minutě vybojoval ztracený balón jeden z hráčů Spáleného Poříčí, který ho na poslední chvíli udržel na hrací ploše. Hostující obránce sice vzápětí míč odkopl, ale nechtěně ho přímo namazal soupeři. Domácí se dvěma rychlými přihrávkami dostali až k ohrožení branky a Fiala poté v dobré pozici upravil skóre na 3-2. Strážov měl pouze jednoho hráče na střídání a v druhém poločase mu výrazně ubývaly síly. V 58. minutě našel aktivní Fiala pohlednou kolmicí J. Byrona, ten přihrávku za obranu využil dokonale, obešel i brankáře a poté uklidil balón do prázdné branky, 4-2. Spálené Poříčí si zkušeně hlídalo dvoubrankový náskok a soupeře téměř do ničeho nepustilo. Výjimkou byla 85. minuta, kdy hosté zahrozili nebezpečnou střelou, která ovšem síť nerozvlnila. Spálené Poříčí porazilo v 5. kole Strážov 4-2. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Spálené Poříčí
Luděk Tupý, vedoucí mužstva: V dnešním zápase nám chyběli dva stopeři a díky tomu jsme byli nuceni výrazně překopat obranu i zálohu oproti předchozím utkáním. To mělo za následek dva rychlé inkasované góly v úvodních minutách. Vždy jsme ale se soupeřem srovnali krok a do šaten se šlo za nerozhodného stavu. Po přestávce jsem už nechybovali, vstřelili jsme další dvě branky a hostující tým jsme jasně přehráli.

SK Kovodružstvo Strážov
Michal Chaluš, hráč: Na půdu do Spáleného Poříčí jsme bohužel z různých zdravotních a pracovních odjížděli pouze v 11 lidech. Přesto jsme start do utkání měli výborný, když už v desáté vteřině skóroval po dlouhém míči Davida Kološe a centru do vápna od Ludi Souška debutant v základní sestavě Ruda Vaverka. Domácí se ale následně diktovali tempo zápasu, v čemž jsme jim chtěli konkurovat dobrou obrannou hrou. Po chvíli jsme však umožnili domácím kopat pokutový kop, kterým zápas srovnali. Vzápětí se však opakovala naše úvodní souhra, kdy Luďa Soušek vyzval do sóla Rudu Vaverku a ten i s trochou štěstí zaznamenal svůj druhý gól. I toto vedení ale domácí rychle srovnali. Do konce poločasu pak měli ještě několik příležitostí, ale do kabin se šlo ze remízového stavu. Náš cíl ve zlepšení obranné práce ve druhém poločase nevyšel a domácí se po krátkém čase dostali do dvougólového vedení. A v klidu pokračovali ve své hře dále. Větší hrozba od nás přišla až po 70 minutách, kdy domácí zvolnili. Bohužel z nabídnutých šancích jsme nedokázali zápas zdramatizovat a po zásluze tak odjeli bez bodu.



Sestavy


TJ Sokol Spálené Poříčí
M. Prantner [-] (72. M. Krňoul [-] ) - M. Šlouf [-] (87. J. Kolář [-] ) , T. Vaidiš [-] , J. Karas [-] (72. D. Pospíšil [-] ) , S. Hefert [-] - J. Byron [-] , P. Byron [-] , V. Novotný [-] , V. Fiala [-] - R. Šlejska [-] (80. V. Raichynets [-] ) , J. Šefl [-]

SK Kovodružstvo Strážov
O. Pressl [-] - D. Bouberle [-] , R. Vaverka [-] , B. Mayer [-] , J. Vališ [-] , L. Soušek [-] , O. Uruba [-] , T. Červený [-] , D. Kološ [-] , J. Flodr [-] , M. Chaluš [-]

ŽK: 7. T. Vaidiš , 75. R. Šlejska - 8. L. Soušek .
Hráči zápasu: V. Fiala .
Počet diváků: 140. Rozhodčí: REIPRICH Václav - ORLÍK Vladimír, CHEJLAVA Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Keňo

Expert: Josef Parlásek
Tip experta: výhra domácích

Ve Spáleném Poříčí jsme hráli první kolo a domácí jsou na svém perfektním hřišti nebezpeční a tipuji, že zvítězí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích