3:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.08.2023 10:00

2.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Švihov si doma poradil s Klatovy


Branky


20

Fotbalisté Švihova porazili v 2. kole Klatovy 3-1. Domácí začali utkání aktivně a po 11 minutách vedli už 2-0. Hosté dokázali v 61. minutě vstřelit kontaktní branku, ale Švihovu pojistil vítězství v 80. minutě Daněk. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Úvod utkání vyšel lépe domácímu týmu

V úvodních minutách byli blízko ke vstřelení gólu hosté, ale domácí brankář se vyznamenal a velkou šanci zneškodnil. V 5. minutě Švihov zahrával standardní situaci, domácí sehráli nacvičený signál, na jehož konci stál Polívka, který přesným zakončením poslal Švihov do vedení. Domácí pokračovali po vedoucí brance ve velké aktivitě a druhý gól visel ve vzduchu. Ten přišel v 11. minutě, kdy se po autovém vzhazování dostal k balónu J. Sláma a střelou na přední tyč překonal brankáře hostujícího celku podruhé. V druhé polovině prvního poločasu se hra uklidnila a spíše se bojovalo ve středu pole. Švihov si nakonec ještě jednu šanci vypracoval, ale ke smůle domácího týmu rozezvoněla střela jednoho z hráčů pouze břevno. 

Klatovy snížily, ale na body to nestačilo

Úvod druhého poločasu nabídl poměrně vyrovnanou hru. Klatovy více držely balón a zahrozily z několika šancí. V 61. minutě se hosté prezentovali pěknou týmovou akcí, kterou gólově zakončil Mareš. Domácí tým po inkasované brance trochu vypadl z tempa a soupeř se hnal za vyrovnáním. Snahu o vyrovnavající branku však zpražil v 80. minutě domácí Daněk, jenž se trefil po rohovém kopu a upravil skóre na 3-1. V závěru zápasu se ještě jeden z hostujících hráčů provinil nedovoleným zákrokem v pokutovém území, což znamenalo penaltu pro Švihov. Domácí však obrovskou šanci ke vstřelení čtvrté branky neproměnili. Švihov zvítězil nad Klatovy 3-1 a oslavil první vítězství v sezóně. 



Ohlasy k zápasu


FC Švihov
Adam Popelka, trenér: V prvních minutách byl aktivnější soupeř a nás podržel výborný brankář. Poté jsem skórovali ze standardní situace, kdy jsme sehráli nacvičený signál. Úvodní branka nás nakopla a vzápětí jsme zvýšili na 2-0. Hosté sice snížili v 61. minutě, dle mého názoru se však jednalo o jasný ofsajd. Po gólu soupeře jsme trochu znervózněli, ale nakonec se nám podařilo po rohovém kopu přidat třetí branku. V závěru jsme ještě měli velkou šanci ke vstřelení gólu v podobě pokutového kopu, ten jsme ovšem neproměnili. I přesto hodnotím utkání velmi pozitivně a s dnešním výkonem jsem spokojený.

SK Klatovy 1898 B
Lukáš Urs, hráč: Do zápasu jsme šli s tím, že chceme konečně bodovat, nicméně vývoj zápasu byl proti. Po našem zahrávaném rohu se hra během chvíle dostala do fáze, kdy zahrával roh na opačné straně soupeř a z první standardní situace vstřelil gól. Zápas byl na začátku a nebylo třeba věšet hlavy, takže jsme chtěli navázat na dobrý začátek, ale byl to opět soupeř, konkrétně bývalý hráč Klatov Michal Marek, který na sebe navázal tři obránce a prostrčil balón pod sebe na nabíhajícího hráče, který zvýšil na 2:0 střelou na první tyč. Poločasový výsledek ideální k obratu. Druhý poločas jsme začali aktivně a povedlo se nám snížit na 2:1, když Ondřej Mareš po úniku přehodil domácího brankáře. Švihov měl nějaké šance, ale všechny zlikvidoval náš brankář. Chvíli to vypadalo, že bychom mohli postupným tlakem přidat vyrovnávací branku, ale po rohovém kopu v 80. minutě opět udeřili domácí. Poté byla pro Švihov nařízena penalta, kterou skvěle chytil brankář Jan Herman (žádná domluva s Michalem Markem nebyla). Zápas pro nás skončil nepříznivě a naším úkolem je teď zabojovat na domácím hřišti proti Měcholupům.



Sestavy


FC Švihov
R. Sláma [-] - T. Štengl [-] , M. Brož [-] , M. Daněk [-] - M. Marek [-] , V. Kašpárek [-] , V. Petelík [-] , J. Sláma [-] (76. M. Petelík [-] ) , T. Daněk [-] - M. Polívka [-] (75. J. Baxa [-] ) , L. Cibulka [-] (55. Q. Pham [-] )

SK Klatovy 1898 B
J. Herman [-] - J. Kolerus [-] , L. Šlechta [-] , L. Korpa [-] (46. L. Kamenský [-] ) , O. Mareš [-] (80. M. Bluďovský [-] ) , L. Urs [-] , M. Barborka [-] , A. Vacek [-] , J. Pretzelmayer [-] (70. Z. Cibulka [-] ) , J. Šťastný [-] , B. Valeš [-] (75. Z. Kotáb [-] )

ŽK: 43. M. Brož , 70. J. Sláma , 74. T. Štengl - 48. B. Valeš , 65. A. Vacek , 82. M. Barborka , 84. J. Šťastný .
Hráči zápasu: V. Petelík .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: Dušek Václav - PRESSL Václav, BRŮHA Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Jan Keňo

Expert: Michal Toman
Tip experta: výhra domácích

Jsme silný tým a věřím, že druhý zápas už nám vyjde a najedeme na vítěznou vlnu!

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích