2:1
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.08.2023 18:00

1.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Těšil jsem se jako prvňáček na třípatrový penál, hlásil Primas. Pak se nechal vyloučit


Branky


28

První kolo krajského přeboru nabídlo souboj tradičního účastníka Sokola Lhoty s nováčkem z Košutky. Ten se dostal jako první do vedení, které ale dlouho nevydrželo a nakonec si připsal první body v soutěži zkušenější mančaft.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Od úvodního hvizdu se dopředu tlačila spíše hostující Košutka a vypracovala si rychle po sobě jdoucí dva rohové kopy. Ten první ještě ideálně netrefil Blažejovský, ale po druhém už se měnilo skóre, když Primas přistrčil balon na malé vápno Trinerovi, ten se obtočil kolem svého strážce a gólman byl bez šance - 0:1.

 

Lhota byla poněkud zaskočena tímto vývojem utkání a dostávala se do provozní teploty velmi pozvolna. Měla sice častěji míč na kopačkách, ale do šancí se dostávala sporadicky. Svojí první šanci však přetavila ve vyrovnávací gól. Dlouhý aut propadl až k Peterkovi, který nabízenou šancí nepohrdl a srovnal - 1:1.

 

Domácí hrající v žlutočerné kombinaci vstřelený gól nabudil a tlačili se za vyrovnáním, ale skóre se mohlo měnit na druhé straně, když Kalašův přímý kop z velké vzdálenosti i vinou lehké teče skončil na pravé tyči. Míč se ideálně odrazil na kopačky Holce,který ovšem trefil pouze obránce. Když už to vypadalo, že se do šaten půjde za remízového stavu, tak v nastavení první půle přišel dlouhý nákop za obranu, kde se vinou zmatků v košutecké obraně a srážky Primase s Kalašem dostal do sólového úniku Peterka. Ten si kličkou poradil s Šatrou a do prázdné branky bez problémů zajistil poločasové vedení - 2:1.

 

Nástup do druhé půle měla stejně jako do té první lepší Košutka a hned ve 46. minutě mohlo být srovnáno. Na levé straně se bleskově uvolnil Krejčí a předložil ideálně balon Kadlecovi, který ve stoprocentní šanci nechal vyniknout gólmana Bláhu. Další důležitý moment přišel ve 49. minutě, když se domácí stoper Marek vrhnul skluzem pod nohy Krejčímu a vzhledem k tomu, že netrefil balon a měl už na kontě žlutou kartu z prvního dějství, tak putoval předčasně pod sprchy. 

 

Paradoxně početní převaha košuteckým uškodila. Lhota si v oslabení počínala velmi zkušeně, držela balon a nutila hosty pouze k nikam nevedoucím dlouhým nákopům. Výjimkou byl únik Trinera, který se dostal za obranu a už to vypadalo, že se řítí sám na bránu, když byl v poslední možné chvíli zablokován. Dobrou střelou se prezentoval ještě Kadlec, ale i s touto střelou si poradil Bláha. V závěru pak přišly tři rychle po sobě jdoucí vyložené šance Lhoty, které mohly dát definitivní razítko na třech bodech. Jenže ve všech třech případech vytáhl fantastický zákrok Šatra a odvrátil tak definitivní rozuzlení. 

 

V 88. minutě se síly na hřišti vyrovnaly, když pronikajícího Křížka zastavil nedovoleně Primas a putoval tak po druhé žluté kartě předčasně za Markem.

 

V závěru se už nápor Košutky nekonal, Lhota už si zkušeně pohlídala závěr zápasu a připsala si úvodní tři body v soutěžním ročníku.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Lhota
Petr Nykles, trenér: Po čtyřech letech jsme si vyzkoušeli něco jiného než hrát v Tlumačově první kolo a prohrát. Nějaké změny v kádru proběhly, ale byli jsme připravení v dostatečném počtu a před zápasem jsme byli natěšení. Určitě jsme chtěli vyhrát. Ač jsme do zápasu nevstoupili nejlépe, kdy jsme nepokryli standardku a nechali útočníka hostů otočit se ve vápně a zblízka proměnit. Ale od zhruba 15. minuty jsme to převzali a hráli i celkem pěkný fotbal. Dali jsme dva góly, ale myslím, že jich mohlo být ještě o dva více. Ve druhé půli jsme chtěli být ještě aktivnější, ale zhatilo nám to brzké vyloučení. Museli jsme přeskupit rady a na můj vkus jsme to zatáhli moc dozadu. Košutku musím pochválit, dostalo je to zase do zápasu, byli běhaví a měli nějaké šance, které Venca Bláha pohlídal. Naše kluky chválím za bojovnost, že to v oslabení dotáhli do vítězného konce.

TJ Košutka Plzeň
Milan Primas, kapitán: Pro nás se jednalo o historický moment v dějinách klubu, neboť to byl první zápas v krajském přeboru. Já osobně jsem se na zápas těšil jak prvňáček na třípatrovej penál. Ještě nějakou dobu si budu určitě vyčítat ten gól do šatny. Chtěl jsem zajistit mýho stoperskýho kolegu Holyho, ale byl jsem tam platnej jako svačinář v hladomorně a ještě jako bonus jsem sejmul Kaliho, kterej by možná byl u balonu dříve. Myslím, že mančaft můžu pochválit. Věděli jsme, že to bude těžký a zápas jsme odmakali. Po zápase naše dresy vypadaly jako utěrky od nádobí po nedělním obědu. No a tak to má vypadat. Mrzí mě akorát ta pasáž po vyloučení Tomáše Marka. Cca od 60. do 80. minuty jsme proti deseti nepředvedli vůbec nic, jenom to nakopávali a bylo to utahaný jako šnůrky od Hurvínka. Lhotě gratuluju ke třem bodům a my už se soustředíme na sobotní zápas s Holýšovem.



Sestavy


TJ Sokol Lhota
V. Bláha [-] - T. Marek [-] , V. Sulek [-] , P. Suda [-] - O. Kotrnoch [-] (82. D. Křížek [-] ) , J. Horník [-] (92. V. Suda [-] ) , R. Dyk [-] (92. D. Fikerle [-] ) , Z. Černý [-] - M. Švehla [-] (82. J. Jaroušek [-] ) , J. Peterka [-] , J. Eliášek [-] (59. J. Šroubek [-] )

TJ Košutka Plzeň
F. Šatra [-] - J. Hemzáček [-] , T. Krejčí [-] , M. Primas [-] , J. Blažejovský [-] (46. X. Nguyen [-] ) , J. Holec [-] (72. P. Macht [-] ) , M. Kadlec [-] , K. Liška [-] (72. D. Král [-] ) , D. Triner [-] , T. Pečenka [-] , P. Kalaš [-] (86. V. Kučera [-] )

ŽK: 17. O. Kotrnoch , 37. T. Marek , 92. V. Bláha - 35. M. Primas , 82. T. Pečenka , 86. P. Kalaš . ČK: 49. T. Marek - 88. M. Primas .
Počet diváků: 101. Rozhodčí: BOGDAN Gabriel - KRŮS František, MIFKOVÁ Hedvika.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Trenér, Zpravodaj, Fanoušek, Administrátor klubu, Fotograf - TJ Košutka Plzeň | Plzeňský | Plzeň - Město

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích