2:3
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.09.2023 16:30

5.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dražejov otočil derby se Strakonicemi


Branky


23. L. Zvonek , 48. E. Košek - 64. T. Hrčka , 67. T. Hrčka , 90. M. Vaniš
26

Derby přineslo na Strakonicku zajímavý souboj, který zastihl týmy s dobrýmy výkony v posledních utkání.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Obrat v závěru

Zápas začali sice aktivněji hosté z Dražejova, ale paradoxně první branka přišla na druhé straně, když Lukáš Zvonek využil chyby hostujících hráčů a poslal mladý tým Junioru do vedení. To mohli svěřenci Martina Linharta do poločasu ještě navýšit, ale tentokrát už chybělo to štěstí v zakončení. Druhý poločas ale přinesl opak a v první šanci domácího týmu se Eduard Košek proti brankáři Brožovi nemýlil. Zápas dál pokračoval ve stejném tempu a Junioru chybělo třicet minut do vítězství v derby.

Jenže hosté začali postupně domácí přehrávat a jiskřičku naděje vykřesal po akci Mertla s Martínkem střelec Tomáš Hrčka. Mladý tým Junioru se začal strachovat o výsledek a za další tři minuty už svítilo na světelné tabuli skóre 2-2, když podruhé přesně zakončil Tomáš Hrčka, který opět využil Mertlovo přihrávky. Hosté byli při chuti a kalich hořkosti si domácí vypili do dna v poslední minutě utkání, kdy tři body překlopil na stranu Dražejova nováček v týmu, Marek Vaniš. Dražejov tak otočil nepříznivý výsledek v duelu se Strakonicemi a slaví vítězství 3-2.



Ohlasy k zápasu


FK Junior Strakonice B
Martin Linhart - trenér: Chtěli jsme navázat na dobré výkony z předešlých dvou utkání a celkem se nám to podařilo. Poločasové vedení, druhá branka na začátku druhé půle. Nic nenasvědčovalo tomu, že utkání nedotáhneme do vítězného konce. To byl ovšem velký omyl. Od 60 minuty přišel náš úplný výpadek. Dražejov snížil na 2:1, chvílí poté vyrovnal. Rázem hostů bylo plné hřiště a náš mladý tým se začal strachovat o výsledek. Krutá rána přišla v poslední minutě ale takový je fotbal. Nezbývá než hostům pogratulovat k vítězství a my se musíme lépe připravit na další zápas.

TJ Dražejov
Pavel Poláček - hráč: Dlouho očekávané derby. Vítězství jsme dokázali strhnout na naši stranu až v samotném závěru. První čtvrthodina byla poměrně v naší režii avšak bez větší šance. Ve 23. min. přišla naše hrubá chyba a domácí si lehce vzali vedení. Do poločasu se hra víceméně vyrovnala. Domácí měli ještě dvě velké šance, ale nevyužili. V druhém poločase se mladý strakonický tým brzy dostal opět po naší chybě na rozdíl dvou branek a nevypadalo to dobře. Trenér Maroušek měl znovu šťastnou ruku při střídání a my začali mít herní převahu. Nejprve po kombinaci čerstvých hráčů Mertl-Martínek našel druhý jmenovaný střelce Hrčku v 64. min. O tři minuty později to byl právě Mertl z druhé strany. Opět si míč našel Hrčka a od 67.min. bylo skóre vyrovnané. Náš tlak se zvyšoval a v poslední minutě se po kombinaci prosadil oslavenec a nováček v našem týmu Vaniš. Zápas mohl být klidně remízový, ale asi promluvila zkušenost nad mládím. Tři body bereme všemi deseti a hodně nám to pomohlo v tabulce. Nyní nás doma čekají Netolice.



Sestavy


FK Junior Strakonice B
T. Winter [-] - M. Boukalík [-] , M. Říha [-] , E. Košek [-] (60. M. Sýs [-] ) , L. Šimák [-] , L. Pomej [-] , O. Bambásek [-] (84. V. Peroutka [-] ) , G. Čibera [-] , R. Novák [-] (72. V. Vokáč [-] ) , J. Baloušek [-] , L. Zvonek [-]

TJ Dražejov
P. Brož [-] - P. Poláček [-] , K. Krýsl [-] , O. Koutský [-] , J. Šteflíček [-] - M. Vaniš [-] , M. Šrámek [-] , J. Matas [-] (40. M. Mertl [-] ) , D. Hlavin [-] (60. T. Martínek [-] ) - V. Šrámek [-] , T. Hrčka [-] (89. Š. Plučar [-] ) -

ŽK: 64. G. Čibera - 41. M. Mertl , 43. D. Hlavin , 79. M. Šrámek .
Hráči zápasu: T. Hrčka .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Valeš Radek - STUDENÝ Josef, SÝKORA Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Václav Plachta

Expert: Martin Linhart
Tip experta: výhra domácích

Pokud předvedeme výkon jako v posledních dvou zápasech věřím, že Dražejov odjede bez bodu. Nečeká nás ale vůbec nic lehkého.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Sousedské derby v tabukce i okrese lépe zvládne rezerva Junioru.

Tip: remíza

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Tip: výhra domácích