Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.10.2023 15:30

9.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby pro Chvalšiny


Branky


8. M. Sivák , 10. D. Fuciman , 27. J. Cifreund , 29. J. Decarli (p.) , 62. D. Fuciman , 79. V. Aust - 31. R. Weinhard , 37. R. Bauer , 69. R. Bauer
15

Vzájemná utkání mezi Chvalšinami a Větřním již tradičně slibují emocemi nabyté duely a nejinak tomu bylo i v rámci 9. kola oblastní soutěže pro ročník 2023/2024. Okresní derby protentokrát nabídlo hned devět změn na průběžném výsledku a hosté se nesložili ani při čtyřgólovém deficitu. Mezi střelce se zapsalo sedm různých hráčů, přičemž hned dva úročili proti svému bývalému klubu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Přímo raketový vstup do zápasu dal domácímu celku příležitost zajistit si důležité vedení a ten touto formou vlastní šance odmítl pohrdnout. Po krátkém oťukávání mezi oběma tábory Sokol proměnil hned první vážnější situaci v gól, když Fuciman v osmé minutě obdržel přímou přihrávku do běhu a nezištnou pobídkou před odkrytou bránu vyzval k zakončení Martina Siváka. Před posledně jmenovaným hráčem již stál snadný úkol – trefit se.

Nad rámec podařenou desetiminutovku potvrdil dobrou prací sám kapitán Postl, když přečetl úmysl v útočných choutkách Větřní a svým pasem poslal Dominika Fucimana vstříc zakončení. Ten si s dotírajícím obráncem i vybíhajícím brankářem hostí poradil bez komplikací a poslal chvalšinský tým do trháku.

Nepřesnými zakončeními i nevyužitými příležitostmi na obou stranách doprovozena následující pasáž se překlenula až ke konci první odehrané půlhodiny, než domácí tým korigoval průběžný stav dalšími dvěma slepenými zásahy. Na 3:0 zvyšoval Jakub Cifreund v momentě, kdy využil chyby patnáctiletého brankáře Říhy a zakončoval do zcela odkryté sítě. Dalšího slova se krátce nato hodlal ujmout Fuciman. Jakmile ale v šestnáctce nasadil Říhovi kličku, ten zatáhl za záchrannou brzdu a mohl být jedině rád, že kromě penalty, jíž čelil, obdržel pouze žluté varování. Nařízeného pokutového kopu se ujal Jakub Decarli a s přehledem jej přetavil na již čtvrtou gólovou radost Chvalšin.

Ačkoliv by se mohlo pozdávat, že takové manko vzalo hostům veškerou chuť a motivaci, pravdou byl pravý opak. Po zmatečné situaci před Vosejpkou prakticky ihned snižoval Rudolf Weinhard a tím otevřel závěrečnou čtvrthodinu první půle v režii větřínského mužstva. V obranné linii Sokola bylo rázem rušno, načež reagoval agilní Radek Bauer. Hostující kapitán sice nejprve nadvakrát neuspěl, poté v sedmatřicáté minutě dal ovšem vzpomenout na své obávané předpoklady a přiblížil svůj tým k soupeři na rozdíl dvou gólů.

Průběžným výsledkem 4:2 skončila první polovina utkání a oba celky si během poločasové přestávky měly co říct a vysvětlovat. Pokračující polovina zápasu proto slibovala ještě dosti zajímavého.

Domácí mužstvo do druhého dějství vstoupilo se dvěma změnami v sestavě a brzy ke střídání sáhli i hosté. V utkání nemohl pokračovat nejzkušenější větřínský hráč Weinhard a hosté přišli o výraznou podporu v útoku. To zapříčinilo jejich nižší aktivitu v ofenzivní činnosti a další úprava skóre na sebe nechala čekat až do dvaašedesáté minuty. O tu se ale zasloužili Chvalšinští. Na pravé straně operující Cifreund poslal centr před Říhu, kde si jej našel Dominik Fuciman a hlavičkovým zakončením nedal benjamínkovi šanci zasáhnout.

Pátá právě teď odbyla, neslo se z místní tribuny a diváci se bavili nejen utkáním, ale zejména množstvím branek, které jim byly nabídnuty. Spanilou jízdu si Chvalšinští ale komplikovali zbytečnými chybami. Jedna z nich znamenala brzkou šanci Bauera z trestného kopu ve velmi nebezpečné vzdálenosti, avšak jeho silná levačka poslala jedovatou střelu mírně nad horní tyč. Z rozehry domácích se však zrodila šance pro soupeře. Sluka doslova namazal Radku Bauerovi jemuž pomohl i odraz od vzdálenější tyče a po osmé trefě na světelné tabuli zel průběžný výsledek 5:3. Ani ten stále nebyl konečný.

Po dalších hráčských změnách na hřišti přišlo ještě jedno platné gólové vyjádření, když se v těžké pozici ke střele odhodlal Vladimír Aust. Ten míč ve vzduchu trefil natolik příhodně, že se zasloužil o nechytatelnou střelu a finální úpravu na skóre.

Sokol i tentokrát uhájil sílu domácího prostředí a ve svém svatostánku tak zůstává neporažený. Po dvou venkovních prohrách tak uzmul další plný počet bodů a pokračuje v úspěšném tažení sezónou. Větřínští mají opačné starosti. Vlivem ostatních výsledků se pro nepříznivé skóre propadli na dno soutěžního žebříčku.

Zdroj: sokol.chvalsiny.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí týmu): Po výhře je hodnocení zápasu vždy snazší a příjemnější. Naším hlavním cílem bylo doma uspět, udržet si zdejší neporazitelnost, když v náš prospěch mluvily i papírové předpoklady. Podcenit jsme nic rozhodně nechtěli, přesto jsme nedokázali dodržet, co jsme si řekli. Naše produktivita byla sice nadprůměrně efektivní, ve hře dozadu nám to ale drhlo. Vedli jsme 4:0 a sami Větřní dostali do hry, namísto toho, abychom zbytek utkání doslova opanovali. O kvalitách Bauera s Weinhardem se není třeba bavit, takoví hráči nemohou dostat ten prostor, jaký jsme jim připravili a tím nám i utekla možnost se zahojit alespoň na skóre. Zaslouženě jsme vyhráli a proto nás tyhle věci nemusí až tolik trápit. Tentokrát nás naše chyby nezabolely. Velkým pozitivem je, že se o šest námi vsítěných gólů podělilo hned pět střelců a ačkoliv by Dominiku Fucimanovi slušel hattrick, nejen pro klubovou kasu, zastavil jej nejednou zdvihnutý praporek pomezního. Zda šlo o dobré rozhodnutí, už je teď jedno (smích). Chválím celý tým, jak k zápasu přistoupil. Přestože jsme stále počítali jisté absence, konečně jsme mohli využít široký kádr, takto bychom si to představovali. Musím zmínit i respekt k soupeři. Ten měl před sezónou problém dát tým vinou odchodů dohromady a naše uznání si zaslouží mladičký brankář Říha. Čelit dospělému fotbalu v patnácti letech není vůbec snadné, málokdo to vydrží a ačkoliv on v našem zápase chyboval, v jistých momentech své spoluhráče naopak podržel. Zaslechli jsme na něho kritiku během zápasu i bezprostředně po něm a ta určitě není na místě. Společně mu přejeme, ať se mu daří, ať ho fotbal baví a vlastního svědomí by se měli chytit spíše ti, kteří mu nadávali. Užíváme si vstup do sezóny, jaký jsme tu několik let neměli. Usnout na vavřínech nehodláme a než se sezóna rozpůlí a ulehne k zimnímu spánku, máme před sebou ještě čtyři kola, ze kterých bychom rádi uzmuli nějaké body. Šance na vylepšení výchozí pozice před jarní částí stále existují a rádi bychom opět bodovali venku, třeba hned v neděli na Hluboké, od které nevíme, co čekat.




Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - D. Lamač [-] (46. P. Postl [-] ) , P. Zwifelhofer [-] , M. Postl [-] , P. Sluka [-] - J. Cifreund [-] , R. Kaprál [-] , V. Decarli [-] (58. V. Aust [-] ) , J. Decarli [-] (75. J. Taher [-] ) - M. Sivák [-] (46. M. Anderle [-] ) , D. Fuciman [-] -

SK Větřní
J. Říha [-] - A. Krák [-] , P. Marek [-] - - R. Bauer [-] - R. Weinhard [-] (52. J. Oškrda [-] ) , J. Červíček [-] (75. M. Vegeš [-] ) , T. Hromada [-] , F. Soukup [-] (79. A. Didkivský [-] ) , M. Troják [-] , J. Dušek [-] , P. Vnuk [-]

ŽK: 44. R. Kaprál , 81. D. Fuciman - 28. J. Říha , 44. T. Hromada , 68. M. Troják , 77. P. Vnuk .
Hráči zápasu: D. Fuciman .
Počet diváků: 99. Rozhodčí: BARTŮNĚK Pavel - ERNST Martin, PETROUŠEK Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     14. 10. 2023 08:59

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 11:59

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 09:54

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 12:26

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 08:24

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2023 14:37
Miroslav Turek

Expert: Lukáš Tuscher
Tip experta: výhra domácích

Proti Chvalšinám jsem nehrál, takže nevím, jak na tom jsou. Podle tabulky favorizuji domácí.

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 16:14

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 13:43

Tip: výhra domácích