1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.08.2023 17:00

2.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

SOKOL UBRÁNIL DOMÁCÍ TVRZ A SLAVÍ HUBENÉ VÍTĚZSTVÍ NAD KAPLICÍ


Branky


15

Poslední srpnový hrací víkend znamenal pro chvalšinské mužstvo první domácí představení a to rovnou v okresním derby. V rámci druhého kola oblastní 1.B třídy se ve skupině A Sokol utkal s rezervním týmem Spartaku z Kaplice a ačkoliv i tentokrát do klání nenastoupil kompletní vinou zranění, čerpání dovolených i osobní důvody, dokázal zvítězit nejtěsnějším rozdílem.

 
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zhruba padesátka přítomných diváků byla svědkem nepříliš líbivého fotbalu, kdy si svou daň vybírala zejména nemalá nepřesnost, přesto měli opticky navrch Spartakovci. Ti se také postarali o první zajímavou příležitost už v páté minutě zápasu. Rozehru chvalšinských hráčů totiž vystihl Pál a středem hřiště postupoval kupředu. Příhrou do pokutového území vyzval Bártu, jenomže ten zakončoval vysoko nad Vosejpkovu bránu a domácí gólman nemusel zasahovat.

O necelých pět minut později o sobě dal vědět Sokol v situaci, kdy zleva do šestnáctky pronikl Jakub Decarli, ovšem ani jeho zakončení nemířilo mezi tři tyče a tak i Schneider mohl zůstat klidný. Ačkoliv se mužstvo Chvalšin snažilo vymyslet další příležitost s nebezpečnými parametry, následující vzrušení pramenilo ze standardní situace hostů. Kolek zahrál míč na Vávru, jenž nebyl dostatečně dostupován, ani on však se svou příležitostní nenaložil nejlépe a možností otevřít skóre pohrdnul. 

Kaplický brankář ze svého repertoáru prozatím nepotřeboval vytahovat důležité zákroky a poločasový stav bez vstřelené branky zel na místní výsledkové tabule zejména zásluhou jeho protějšku. Vosejpka si totiž dobře poradil s přízemní střelou Kuchaře, posléze včas vyběhl a nohama zneškodnil gólové choutky Popova.

Kvalita utkání se nezměnila ani po změně stran, kdy oba soupeřili sáhli ke změně v sestavě a z první příležitosti znovu mohli těžit hosté. K jejich smůle se ale jednalo o další nepřesné zakončení, protože Kuchař tvrdě pálil znovu vysoko. Změnu dostála ovšem snaha na straně Sokola. Ten si vytvořil několik dobrých šancí, které byly o poznání nebezpečnější, než tomu bylo v předchozím dějství, Cifreundův průnik do otevřené obrany ovšem neskončil úspěšně.

Dosud bezbrankové skóre se změnilo v osmapadesáté minutě. Anderle důležitě podržel míč při hranici pokutového území a přestože jeden z hostí zahrál rukou, hra pokračovala a míč si ve střelecké pozici přebral Jakub Decarli, jenž střelou přes marně zasahujícího Schneidera poslal Chvalšiny do vedení. Krátce nato pokoušel štěstí i Vojtěch Decarli, také jeho střela by ale pro úspěch potřebovala být nižší a téměř totožně své zakončení prohospodařil na protilehlé straně hřiště Nowak.

V závěrečné čtvrthodině Kaplice svého soka zatlačila na jeho vlastní polovinu, avšak bez kýženého úspěchu. Domácí hráči dokázali svou tvrz ubránit i za pomoci nepřesných střel Vávry a Nowaka, načež několik dalších snah dokázala obrana zablokovat a zažehnat. Spartak se již do ničeho vážnějšího nedostal a tak ani ve druhém soutěžním kole nové sezóny nevstřelil branku. Chvalšinští se naopak oklepali z minulé venkovní porážky a využili svého vlastního prostředí, kde zvládli neinkasovat.

Zdroj: sokolchvalšiny.cz

Zápas z pohledu Spartaku Kaplice

První příležitost zápasu měli v páté minutě hosté. Pál vystihl rozehru soupeře, středem hřiště se vydal vstříc domácí bráně, přihrál do šestnáctky Bártovi, ten však v gólové příležitosti selhal, když poslal míč nad Vosejpkovu bránu. Chvalšinští se připomněli v minutě desáté, když levé strany pronikl do vápna Jakub Decarli, střela po zemi mezi tři kaplické tyče nesměřovala. Příliš pohledná fotbalová podívaná to nebyla. K vidění bylo oboustranně mnoho nepřesností. Přesto míč měli častěji na svých kopačkách hosté, ale chyběla větší kvalita ve finální fázi. Po čtvrthodině hry měli hosté výhodu standardní situace. Kolek našel nepokrytého Vávru, ten ovšem svou příležitost prohospodařil. V polovině prvního poločasu po průniku Kuchaře, posunul Kolek míč do vápna Nowakovi, střelu po zemi si Vosejpka pohlídal. Domácí gólman zasáhl včas i osm minut před přestávkou, když včas vyběhl proti Popovovi, který se vydal do vápna za Vávrovou kolmicí. Do kabin se i díky tomu šlo za bezbrankového stavu. Ani po změně stran se kvalita hry příliš nezvedla. První příležitost měli znovu jako první Spartakovci. Trestný kop ze strany zahrával Vávra, k odraženému míči se ve vápně dostal Kuchař, bohužel v gólové pozici bránu přestřelil. Na druhé straně pronikl do otevřené obrany Cifreund, ale bodlem v tísni poslal balón rovněž vysoko nad bránu. Bezbrankový stav se změnil v 58 minutě, kdy na hranici velkého vápna dostal příliš volného prostoru Jakub Decarli a střelou přes brankáře Schneidera poslal „Sokolíky“ do vedení – 1:0. Poté pokoušel střelecké štěstí Vojtěch Decarli, mířil jen nad bránu soupeře. Na druhé straně stejně dopadla střela Nowaka. Čtvrthodinu před koncem Bárta posunul míč Kolkovi, ten našel ve vápně Vávru, který však z dobré pozice z otočky mířil pouze nad branku. Deset minut před koncem Meita zpětnou přihrávkou oslovil Nowaka, střela po zemi mezi tři chvalšinské tyče nesměřovala. I zbývající se minuty odehrávaly ve snaze Spartakovců, kteří prahli po vyrovnání, ale do vážnější příležitosti se již nedostali. Chvalšinští těsný náskok uhájili. Spartakovcům se nedařilo v před finální a finální fázi. Ač měli opticky navrch, tak vyšli gólově naprázdno. Ani ve druhém podzimním duelu nedokázali vstřelit gól.

Zaslal Libor Granec 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí týmu): Úspěšně jsme dali zapomenout na minulý týden, kde se nám výrazně nedařilo a využili jsme vlastního prostředí k tříbodovému lupu. Jasně, divákům nebyl nabídnut příliš atraktivní obraz hry, oba týmy srážela nepřesnost ať už v mezihře, tak i v zakončení, o to více prostoru v zápase dostala urputná bojovnost. Kaplice byla opticky lepší. Držela si územní převahu, od začátku byla aktivnější a nebezpečnější, jenomže na rozdíl od nás jí chyběl ten gól. V první půli nám scházela síla vepředu. Od začátku zápasu dostal šanci Sivák, který ve svých šestnácti letech potřebuje sbírat zkušenosti, nutně jsme ale potřebovali něco změnit a tak jsme při změně stran sáhli k jediným dvěma střídáním a to ve výsledku stálo za úspěchem jediné branky a tím i naší výhry. V posledních dvaceti minutách ale bylo znát, že Spartakovci byli lépe fyzicky připraveni a zahnali nás do kouta. Své dobré šance ovšem prohospodařili nepřesnou koncovkou, navíc skvěle úřadovala naše defenziva. Kluky nejen chválím, ale zejména před nimi smekám, že utkání zvládli dotáhnout do vítězného konce, kdy v jeho závěru čelili náporu fyziky i psychiky. Rvali se jeden za druhého, pracovali jako tým, přesto musím nad ostatní mírně vyzdvihnout naše nejzkušenější hráče a to kapitána Michala Postla s Pavlem Slukou. V neděli nás čeká výjezd do Slavče. Tam se hraje nepříjemně, ale v minulosti jsme již dokázali, že body se odsud odvézt dají. Rezerva Trhových Svinů je ovšem zatím stoprocentní, je netřeba cokoliv podcenit, ale věřím, že se již budeme moci spolehnout na další hráče a kádr pro příští zápas bude opět širší.

TJ Spartak Kaplice B
Filip Schneider (brankář): Zápas se mi hodnotí těžko, do Chvalšin jsme jeli s cílem zvítězit a to se nám bohužel nepovedlo. Nedařilo se nám v útočné fázi, nedostávali jsme se do šancí a toho domácí využili a z jedné šance bohužel dokázali otevřít skóre a to jim na výhru stačilo. Soupeři gratuluju ke třem bodům.



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - P. Sluka [-] , M. Postl [-] , M. Babinský [-] , P. Zwifelhofer [-] - R. Kaprál [-] , J. Decarli [-] , J. Cifreund [-] , V. Decarli [-] - J. Klíma [-] (46. M. Anderle [-] ) , M. Sivák [-] (46. P. Cába [-] ) -

TJ Spartak Kaplice B
F. Schneider [-] - F. Bárta [-] , D. Pál [-] (58. O. Janoušek [-] ) , O. Říha [-] (46. M. Lhotský [-] ) , Z. Kolek [-] , N. Popov [-] (68. A. Meita [-] ) , M. Slanina [-] , T. Vávra [-] , V. Kuchař [-] , T. Nowak [-] , F. Šedivý [-]

ŽK: 82. F. Šedivý .
Hráči zápasu: M. Postl , P. Sluka - T. Vávra .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Hnilička Jaroslav - RYNEŠ Vladimír, OVČÁČEK Josef.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Chvalšiny k nám jezdili pravidelně na pouť, je to velmi sympatický tým, který má svou kvalitu. Bohužel, ale síla kaplické rezervy se ukáže. 1:3