Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2023 13:30

1.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Boršov začal sezonu výhrou


Branky


14

Nový soutěžní ročník oblastní soutěže odstartovaly Chvalšiny na půdě vyzyvatele z Boršova nad Vltavou. Zápas po celé jeho trvání doprovázelo úmorné vedro a nohy hráčů hostí byly svázány skutečností, že mohli využít jediného střídání. Chvalšinským se včetně dvou nastřelených tyčí téměř nic nedařilo podle představ, načež byli po odehrané hodině a půl nuceni přijmout nepříjemný debakl.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vůbec první poměr sil v ročníku 2023/2024 zahájili výkopem chvalšinští fotbalisté a snažili se o premiérový tlak, o míč ovšem brzy přišli a Boršov následně hrozil z rychlých kontrů. Jeden takový skončil nedovolenou hrou v defenzivě hostí a před místním týmem se otevřela možnost přímého kopu v nebezpečné pozici. Benhákova utažená rána sice na zařízení mířila, Cábovi však mnoho starostí nenadělala.

A ačkoliv tato situace první změnu na výsledku nepřinesla, ta zásadní na sebe nenechala dlouho čekat. Po několika odrazech míče a nemožnosti odklidit jej do bezpečí se přes hostující zadáky do zakončení propracoval Radek Řežáb a ten se svou možností naložil nejlépe, jak mohl. Ve studenou sprchu se pro Sokol navíc proměnila situace o minutu později, kdy tvrdá střela Richarda Kofroně znamenala vedení Boršova 2:0 už v běžící jedenácté minutě.

Leč hosté neměli v úmyslu zůstat pozadu, pro domácího brankáře prozatím nebyli ohrožením. Boršovská obrana pracovala přesně tak, jak potřebovala a když to bylo nutné, zasáhl Machata. Elegantní zakončení nůžkami od Fucimana jej sice nedonutilo k složitějšímu zákroku, Střela Jakuba Decarliho z přímého kopu už gólové parametry měla. Na ní se zkušený brankář ale dokázal natáhnout a proti možné kontaktní trefě řekl důrazné NE a protože se na průběžném skóre nevyjádřila ani jedna akce na protilehlé straně dějiště, po prvním poločase byli spokojenější Boršovští.

Chvalšiny sice měly plány, jak se vrátit do utkání, ty se však brzy rozplynuly a se Sokolem bylo zle. Po pouhých pěti minutách využil volného prostoru František Benhák, čímž vstřelil třetí branku zápasu a ještě před uplynutím odehrané hodiny hosté inkasovali další dva slepené góly. Síť za Cábou rozvlnil také Vojtěch Čuřík a než domácí tým ze hřiště stáhl Františka Benháka, tamní čtrnáctka dokázala uzavřít střelecký výčet svého týmu pohlednou rybičkou. V tu dobu již byla chvalšinská ztráta více než propastná, přesto hráči Sokola flintu do žita nezahodili.

Závěrečná půlhodina sice patřila jejich iniciativě, ale také smůle v zakončení. Hlavičku Fucimana nejprve zastavila levá tyč, tu pravou později nastřelil Holas a radost hostí zastavil Machata, když míč sebral z brankové čáry. Chvalšinští sice snížení dosáhli, ani tentokrát jim však radost dovolena nebyla, nyní pro údajné postavení mimo hru a to i přes nevoli celé výpravy v táboře hostí. Kaprál později v dobré příležitosti pálil mimo a když se konečně o čestnou trefu zasloužil střídající Michal Anderle, byly všechny případné příští snahy Chvalšin zažehnány závěrečným hvizdem. 

Zdroj: sokol.chvalsiny.cz



Ohlasy k zápasu


FK Boršov nad Vltavou
Jaroslav Zedek (hráč): Do zápasu jsme vstoupili s obrovskou chutí a taky to bylo znát. Dostali jsme se brzo do vedení, když se trefili naši střelci Radek s Kofim. Do konce poločasu jsme měli asi 4 vyložené šance, když se zastřeloval Fanda Benhák. Do druhého poločasu jsme vystřídali a podařilo se nám hru výrazně oživit. Po krásných akcích zakončoval dvakrát Benhák a jednou Čuřík.

TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí): Bezprostředně po zápase se nám v hlavách slučovalo zklamání a upřímné naštvání. Troufám si hádat, že všem. Bez výjimky. S krátkým odstupem času si říkám pouze výmluvné bohužel. Odehráli jsme takzvaný zápas blbec, kde se nám zhola nic nedařilo. Do zápasu jsme vstoupili s míčem na kopačkách a hodlali jsme se prezentovat kombinačním fotbalem, jenomže naše úmysly nikam nevedly. Soupeř nás téměř nedostupoval, nepresoval a dovolil nám hrát, my jsme ovšem nebyli schopni myšlenku přetavit ke kloudné řešení a Boršov naše ztráty trestal. Valily se na nás protiútoky a poté, co jsme v krátkém sledu dvakrát inkasovali, čelila nám navíc dobře organizovaná obrana. Přestože jsme po půli nic nebalili a měli jisté plány, jak se dostat do utkání, znovu nám utekl začátek a než jsme se stačili vzpamatovat, prohrávali jsme 0:5 a bylo po zápase. Ani tak jsme ale zbraně nesložili. Chtěli jsme docílit alespoň méně krutého výsledku a když Boršov ze hřiště sundal Fandu Benháka, byla hra téměř v naší režii. Dvakrát nás však zastavilo zazvonění brankové konstrukce a když jsme gólu po dřině dosáhli, radost nám sebral tendenčně zdvihnutý praporek sudího Zevla. Alespoň té čestné trefy jsme se sice dočkali, jenomže příliš pozdě, abychom na ní nějakým způsobem navázali a utkání bylo ukončeno ještě před dovršením řádné hrací doby. Kluky chválím za bojovnost. Za to, že zápas nevzdali a bojovali až do konce. Teď tuhle událost musíme hodit za hlavu a jak na tým apeloval kapitán Michal Postl, musíme navázat na hru, jíž jsme předváděli v přípravě a která nám v jejích kláních fungovala. V sobotu k nám přijede Kaplice. Dá se očekávat, že posilněna některými pendlery z Áčka, včetně našeho kamaráda Lukáše Fučíka, a rádi bychom využili domácího prostředí. Tento rok bychom se rádi vyvarovali toho, aby nám hned zkraje uteklo mnoho bodů.



Sestavy


FK Boršov nad Vltavou
L. Machata [-] - R. Řežáb [-] , V. Čuřík [-] (71. J. Korbel [-] ) , T. Kéri [-] (55. L. Nečekal [-] ) , J. Wagner [-] , R. Kofroň [-] (52. J. Zedek [-] ) , F. Benhák [-] (60. D. Budějcký [-] ) , F. Filištein [-] , J. Staněk [-] (86. P. Křemen [-] ) , T. Dvořák [-] , J. Lísal [-]

TJ Sokol Chvalšiny
P. Cába [-] - P. Sluka [-] , T. Holas [-] , M. Babinský [-] , P. Postl [-] - R. Kaprál [-] , J. Decarli [-] , V. Decarli [-] , M. Postl [-] - D. Fuciman [-] , M. Sivák [-] (57. M. Anderle [-] )

ŽK: 51. M. Babinský .
Hráči zápasu: F. Benhák .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Svoboda Jan - NÁPRAVA Miroslav, ZEVL Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Nikdo z tipujících nám nevěří, ale já Nnmůžu jinak, než věřit ve výhru. Boršovské hřiště je pro nás prokleté, nedaří se nám tam a to už musíme změnit. Nevím, zda-li a případně jak Boršov doplnil kádr nebo dokonce posílil, rozhodně tam ale budeme chtít vyhrát.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Boršov využije domácího prostředí a vyhraje.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích