FOTO: Na dokopnou se vítězně naladily Prachatice, derby Vimperk nezvládl


Branky


8. I. Horák , 81. O. Brom
32

Tatran tak stráví zimní pauzu jen bod za Šumavanem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Trojice rozhodčích Pavel Votava, Nikola Průchová, Jiří Jarolím přivedla na plochu oba soupeře, aby v 10:15 hodin zápas začal. Od úvodních minut to vypadalo dobře. Vimperští byli první, kteří zahrozili, ale mladý Matyáš Osvald v brance domácích zasáhl včas. Po té se přidali domácí, kdy i oni první šanci nedali. Po této šanci byli víc na míči a to se jim vyplatilo, když již v osmé minutě šli Horákem do vedení. Prachatičtí sice byli poté víc na míči, měli územní převahu, ale obrana Vimperských již byla konsilodovaná a dobře chytal Formánek a tlak domácích nepřišel.

 

Prachatičtí podnikali výpady zejména po křídlech a chtěli Vimperským zatápět centry z těchto prostor, ale to na hosty neplatilo. Ti po čtvrthodině srovnali krok a herně byli fotbalovější, ale na obou stranách chyběla střelba a prachatická mírná územní převaha nebyla nic platná. Od dvacáté minuty přece jen domácí zvýšili snahu jít do vápna, snažili se o překonání Formánka častou střelbou, jenže častá byla, ale neefektivní. Vimperští byli v obraně srovnaní a podnikali nebezpečné výpady, jenže po šestnáctku a mladého Osvalda moc neprověřili. Prachatičtí dojížděli na koncovku, kdy schopnost zakončit u mnohých skončila buď kličkou navíc, slabou střelou a neschopnost řešení v soubojích jeden na jednoho. Průměrný poločas skončil lépe pro domácí, ale bylo to s varovným prstem.

 

Druhý poločas

Druhý poločas moc fotbalu nenabídnul. Hrálo se od vápna k vápnu bez střel a tak diváci reptali, jednak na to co hráči obou týmů předvádí a též na to, že by se rádi rozehřáli pohlednou akcí. Bylo toho hodně málo, Prachatičtí byli sice víc na míči, měli územní převahu, ale Formánka začali ohrožovat až po dvaceti minutách. Tatran přidal víc střílel a znovu přišla hra na brejky, ale stále bez efektu. Koncovka zkrátka byla žalostná, když ani souboje oči v oči s gólmanem Formánkem prohrál Horák i Rauscher, vypadalo to, že to skončí, jak dala osmá minuta.

 

Vimperští se k první vážné střele dostali až ke konci utkání, ale Kolouškova utažená rána šla nad břevno. Až přišla 81. minuta a z hrany ofsajdu vybíhá domácí Brom, rozhodčí Jarolím tuto akci vyhodnotil jako správnou a sám Brom dal domácím pojistku, když poslal míč kolem bezmocného Formánka do sítě. Hostující hráči i diváci se po této akci zlobili že, to byl ofsajd a na asistenta rozhodčího Jarolíma spílali ještě po zápase. Branka byla uznána a domácí získali jistotu ke třem bodům. Průměrný zápas dostal ještě dvě minuty nastavení a domácí se radovali ze třech vydřených bodů.

 

Tato výhra je pro domácí velmi důležitá, neboť se posunuli blíž klidnému středu tabulky. Nyní je zimní přestávka a čas k nabírání sil na jaro a hodnocení podzimní části.

 

AUTOR: Ladislav Beran



Ohlasy k zápasu


FK Tatran Prachatice
David Kováč (hráč): Po dlouhé době nás čekalo vyhlášené derby. Věděli jsme jak šikovnej a mladej tým Vimperk má. Připravili jsme se na zápas trochu jinak než obvykle. Nechtěli jsme určovat tempo hry, ale čekali jsme, co udělá soupeř. Kolikrát nás ta naše kombinační hra stála v této sezóně body. Kombinovali jsme a po zkažených nahrávkách pak inkasovali. Prvních 20 minut byl z mého hlediska lepší Vimperk. Nám tam v 10. minutě padl s velkým štěstím gól, kterej nás trochu nakopl. Do poločasu jsme mohli přidat ještě nejméně jeden. V druhém poločase jsme byli lepší my. Kdyby jsme lépe zakončili všechny tutové šance mohl by zápas skončit 5:1. Vimperk měl po pěkné kombinaci taky jednu šanci, bohudík pro nás střela skončila nad naší brankou. Potom po naší akci Bromas dorážel míč do prázdné brány a my mohli slavit. Za mě byl nejlepší hráč zápasu. Podzim jsme zakončili tak, jak jsme asi úplně neplánovali. Myslím si, že jsme na tuto soutěž nebyli připravený. Ne fyzicky ale psychicky. Je to trochu jinej styl hry. Máme na čem zapracovat v zimě a zlepšit se. Závěrem by jsem chtěl poděkovat všem, kteří se na nás jezdili dívat a i přes naše výkony nám fandili.

TJ Šumavan Vimperk
Lukáš Sýs (trenér, jeho vyjádření zaslal L. Beran): Po několika letech jsme odehráli okresní derby s Tatranem Prachatice. První poločas jsme nehráli špatně, ale nedokázali jsme si vytvořit žádnou větší šanci na vstřelení branky. Naopak jsme dost nešťastně inkasovali, když jsme si do branky srazili střelu, která šla mimo tři tyče. Druhý poločas jsme nezačali vůbec dobře a do hry jsme se dostali až v jeho druhé polovině. Před koncem utkání jsme již hru otevřeli, protože jsme chtěli skóre srovnat, ale naopak domácí přidali ještě jednu branku a tak utkání skončilo 2:0. Nutno podotknout, že na vyložené šance to bylo tak 5:1 pro domácí, když několikrát ještě netrefili naši prázdnou branku. Takže si myslím, že tři body zůstaly v Prachaticích zaslouženě. Dobrá zpráva pro náš tým přišla po utkání z nemocnice, kam musel odjet na vyšetření Honza Formánek a to ta, že je v pořádku. Chtěl bych poděkovat všem našim fanouškům, kteří to s námi mnohdy neměli jednoduché a i přesto s námi vydrželi. Věřím, že jsme jim s našim mladým týmem udělali občas i radost. Nyní nás čeká dokopná, kterou si užijeme i po prohře a poté následuje delší zimní odpočinek, který si všichni v týmu zasloužíme.



Sestavy


FK Tatran Prachatice
M. Osvald [-] - O. Šváb [-] (18. O. Brom [-] ) , A. Kasík [-] , T. Kovář [-] , J. Fürbach [-] , J. Rauscher [-] , P. Řezník [-] , I. Horák [-] (85. J. Rauscher [-] ) , D. Kováč [-] , J. Luňáček [-] , J. Pravda [-] (73. A. Srch [-] )

TJ Šumavan Vimperk
J. Formánek [-] - O. Rod [-] , T. Žofka [-] , J. Čech [-] , P. Benda [-] (86. M. Císař [-] ) , O. Málek [-] , L. Vintr [-] (59. P. Vondrášek [-] ) , T. Koloušek [-] , V. Pankratz [-] , R. Vojta [-] , J. Formánek [-] (91. L. Svěchota [-] )

ŽK: 57. D. Kováč , 80. O. Brom - 72. P. Vondrášek , 82. J. Formánek . ČK: 86. O. Brom .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Votava Pavel - PRŮCHOVÁ Nikola, JAROLÍM Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2023 16:46

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2023 10:32

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

redakce fotbalunas.cz

Expert: Matyáš Babka
Tip experta: výhra domácích

Na derby se musíme hecnout a po té nevydařené půlsezoně si alespoň trochu spravit chuť a rozloučit se vítězně.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Kdysi velké derby krajského přeboru je zaprášeno ve vzpomínkách. Toto derby je pro domácí Tatran přímo existenční. Vimperští mohou být v klidu, ale pod Libínem se opět vybičují k velkému výkonu a do Šumava arény odvezou tři body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza