Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.10.2023 15:30

10.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kaplice přetlačila Kamenný Újezd, zápas ale musela otáčet


Branky


30

Po dvou gólech vstřelili domácí Česák i hostující Greguš.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Fotbalový víkend na kaplickém stadionu zakončilo v neděli „A mužstvo duelem s Kamenným Újezdem. Před samotným zahájením zápasu zástupci oddílu v čele s předsedou Jaroslavem Kučerou poděkovali Petru Gutheisovi, za jeho dvouapůlleté působení v kaplickém dresu. V zimním přestupním období se totiž vrátí do mateřské pražské Libuše, aby mohl být blíže své rodině. A tak do posledního zápasu v domácím prostředí vyběhl s kapitánskou páskou. Sestava domácí se nerodila vůbec snadno, od čtvrtka se její složení několikrát měnilo vzhledem k aktuálnímu zdravotnímu stavu některých hráčů. Trenér Ginzel neměl k dispozici zraněné Pastiera s Fučíkem, chyběl dovolenkující Pulec, nemoc vyřadila gólmana Říhu, Gondeka i Lesňáka, který měl být v neděli na hřišti. Alespoň na lavičce byl Kuchař, ale ani on nemohl naskočit od začátku. Jako první zahrozili ve třetí minutě hosté. Po přetaženém centru našel Rožboud ve vápně Špáta, ten svým zakončením branku Spartaku minul. Na druhé straně Česák našel z levé strany svým přesným centrem nabíhajícího Gutheise, který zakončoval z první, míč však poslal pouze nad břevno Bílého svatyně. Skóre se měnilo v minutě šesté a vedení se ujali hosté. Na půlící čáře provedli autové vhazování, po kterém si to vstříc bráně namířil Jakub Greguš, žádný z bránících soupeřů jej nedokázal zastavit, hostující útočník se dostal až do vápna a střelou po zemi překonal brankáře Schneidera – 0:1. V minutě desáté měli hosté výhodu trestného kopu z velmi dobré střelecké pozice. K míči se postavil Černý, technický pokus byl tečován a balón minul pravou tyč. Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí Vaniš, se střelou po zemi si Fabián Bílý bez větších problémů poradil. V šestnácté minutě si pohlídal i tečovanou střelu Pála. Ve 28 minutě byl exkaplický gólman hájící branku hostů překonán, ale nekapituloval. Po Gutheisově přihrávce vyslal křížnou střelu Dan Pál a Bílého zachránila levá tyč. Prakticky z protiútoku mohl náskok hostů navýšit Černý, který se ocitl sám před gólmanem, ale Schneider svůj tým podržel. Po půlhodině hry po rohovém kopu Gutheise se na přední tyči neprotlačil k zakončení Daniel. Poté zase zkoušeli pozornost domácího gólmana hosté, jmenovitě Greguš, který pálil z pravého úhlu, ale přízemním pokusem Schneidera překonat nedokázal. A tak se gólu a vyrovnání dočkali Spartakovci. Z levé strany poslal přesný centr Vaniš a Jakub Česák pohotově poslal míč ke vzdálenější tyči – 1:1. Krátce před poločasem skončilo utkání pro hostujícího obránce Sadloně, který po nezaviněné srážce s pronikajícím Česákem putoval do nemocnice na vyšetření s podezřením na otřes mozku.

 

Do druhé půle jej v sestavě nahradil zkušený Soukup. Ke střídání sáhla i domácí lavička, když Pála nahradil v sestavě za áčko debutující dorostenec Šedivý. Po dvou minutách hry po centru z levé strany hlavičkoval mimo bránu Daniel. V 54 minutě centroval z levé strany do vápna Gutheis, na zadní tyči na míč nedosáhl skluzující Daniel. Po hodině hry naopak inkasovali podruhé Spartakovci. Na pravé straně dostal dostatek času a prostoru k centru Rožboud a po jeho přesné nabídce zblízka hlavou skóroval Jakub Greguš – 1:2. Spartakovcům se podařilo během devíti minut skóre otočit ve svůj prospěch. V 65 minutě zahrávali trestný kop téměř z poloviny hřiště, Divoký poslal do šestnáctky vysoký centr, gólman Bílý jej nevyrazil přes houštinu těl podle svých představ, míče se zmocnil Petr Gutheis a z levé strany jej poslal do sítě – 2:2. Dvacet minut před koncem Kapličtí dokonali obrat ve vývoji skóre a napomohla jim k tomu chyba Kotalíka, který nabídl špatnou přihrávkou míč Ješinovi, ten využil volného prostoru a z levé strany se dostal do vápna, zpětnou přihrávkou našel nepokrytého Jakuba Česáka, na střelou po zemi Bílý nedosáhl a Kapličtí šli do vedení – 3:2. Hosté se nevzdávali. V 78 minutě měl vyrovnání na kopačce Černý, Schneider se překonat nenechal, a uhájil tím jednogólový náskok svého týmu. Nedlouho poté se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu, ale hlavní arbitr jejich přání nevyslyšel. Po následné kritice musel střídačku hostů opustit po červené kartě vedoucí týmu Vladimír Dudák. Pak se do hry dostal v kaplickém dresu i druhý debutující dorostenec Pavel Dreiling. V 86 minutě se neujala střela domácího Gutheise. Domácí kapitán Petr Gutheis si nedlouho poté vychutnal potlesk přítomných diváků, kteří jej při střídání vyprovodili ze hřiště potleskem, což bylo poděkováním za jeho působení v Kaplici. To mohlo domácím zhořknout v nastaveném čase, kdy se po standardní situaci dostal k zakončení z levé strany kapitán Rezek, ale Schneider tvrdou ránu do horní poloviny brány dokázal vyboxovat. V samotném závěru nastavení měli domácí výhodu rohového kopu, který rozehráli nakrátko, hosté ve snaze získat míč povalili dva kaplické hráče na zem, došlo k roztržce, kterou ukončil hostující Soukup úderem, za který vyfasoval červenou kartou. Spartakovci těsný náskok uhájili, a i když jejich hra měla k dokonalosti hodně daleko, důležité tři body do tabulky získali.  

 

Autor: Libor Granec



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Kamenný Újezd
Martin Špát (hráč): Na šance zcela vyrovnaný souboj. Do zápasu jsme šli s jasnou taktikou, která nám vycházela, domácí naopak měli problém dostat se ke své hře a nějakým větším šancím. Ztratili jsme určitě bod, nezasloužili jsme si prohrát. Oba góly ve druhé půli jsme soupeři nabídli sami, velká škoda. V závěru jsme sahali po bodu. Domácím sudí za stavu 3:2 odpustil penaltu, viděli to všichni. Hlavní už už ukazoval na puntík, ale pomezni nehnul ani brvou, tak si to hlavní sudí asi rozmyslel. Ale nevymlouváme se, za stavu 2:1 jsme neměli udělat chyby. Z naší strany takticky skvěle zvládnutý zápas proti favoritovi. Musíme na to všichni s Dolňákem navázat.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - J. Vaniš [-] , D. Pál [-] (46. F. Šedivý [-] ) , M. Ješina [-] , T. Nowak [-] (83. P. Dreiling [-] ) , P. Gutheis [-] (90. N. Popov [-] ) , J. Česák [-] , R. Daniel [-] (74. V. Kuchař [-] ) , J. Divoký [-] (68. J. Štrbačka [-] ) , J. Smolen [-] , V. Čutka [-]

TJ Sokol Kamenný Újezd
F. Bílý [-] - J. Rožboud [-] , M. Sadloň [-] (46. R. Soukup [-] ) , V. Kotalík [-] (70. M. Sládek [-] ) , M. Rezek [-] , M. Špát [-] , J. Greguš [-] , M. Štemberk [-] (78. L. Prokeš [-] ) , A. Černý [-] , F. Zimek [-] , J. Komberec [-]

ŽK: 64. P. Gutheis , 87. J. Smolen , 93. J. Štrbačka - 29. M. Rezek , 35. F. Zimek , 89. L. Prokeš . ČK: 94. R. Soukup .
Počet diváků: 193. Rozhodčí: Herzog Radek - BARTŮNĚK Pavel, ERNST Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 14:50

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 14:16

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 08:39

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 19:16

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 11:11

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 16:16

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 15:13

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 12:09

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 08:42

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 08:20
Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 23:13
redakce fotbalunas.cz

Expert: Jan Budín
Tip experta: výhra domácích

4:1. Kameňák je zatím na poslední příčce a myslím, že v Kaplici si o body nepolepší

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 19:20

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 17:31

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 16:00

Tip: výhra domácích

Zde to vidím na jednoznačný zisk domácích.

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 16:00

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 13:36

Tip: výhra domácích

17. 10. 2023 12:37
výhra domácích
Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 09:39

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 06:55

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 05:50
Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích