Š. Říha 24. (p.)
1:4
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.09.2023 16:30

5.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Pulec dvěma góly nasměroval Kaplici za výhrou na blatenském hřišti


Branky


24. Š. Říha (p.) - 1. M. Ješina , 37. M. Pulec , 46. M. Pulec , 83. J. Česák
34

Povzbuzeni výhrami ve Vodňanech a s Borkem zavítali Kapličtí k dalšímu mistrovskému utkání do Blatné. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Domácí po nezdaru v Prachaticích do domácího střetnutí s Kaplicí nastoupili prakticky z poloviny v jiné sestavě. Poprvé na Blatenském hřišti nastoupil v domácím dresu ze Svéradic příchozí David Juhaňák. V kaplické sestavě se poprvé v sezóně objevil zkušený Josef Gondek, který v předchozích kolech absentoval kvůli zranění. Vstup do zápasu vyšel hostům náramně. Už v první minutě se dostali k možnosti rohového kopu a po přesném Vanišově centru skóroval hlavičkující Miroslav Ješina – 0:1. V minulém kole si na své kont připsal dva nešťastné vlastní góly, tentokráte poprvé v kaplickém dresu skóroval i do soupeřovy brány.

 

Vedoucí gól ale jako by spíše hostům uškodil. S přibývajícím časem se do zakončení dostávali i domácí, kteří praktikovali jednoduchou hru s dlouhými nákopy a hosté se těžko dostávali do své hry. V osmnácté minutě měli domácí výhodu rohu, ze závaru před brankou vyrovnání nevytěžili. V polovině prvního dějství měl možnost vyrovnat Šimůnek, jenž postupoval prakticky z poloviny hřiště sám na branku, ale gólmana Říhu překonat nedokázal. Krátce na to však zastavil ve vápně Kuchař nedovoleně pronikajícího Míku a pískala se penalta. K míči se postavil kapitán Štěpán Říha a v brance proti němu stál rovněž kapitán a rovněž Říha, jen František. Úspěšnější byl ten v domácím dresu a bylo vyrovnáno – 1:1.

 

Ve 29 minutě si navedl míč do střelecké pozice blatenský Kůst, Říha byl u své pravé tyče včas a míč vytáhl na rohový kop. To bylo na dlouhé minuty z domácí strany vše. Ve zbývajících minutách prvního poločasu už byli více nebezpeční hosté. Z dálky se do míče opřel Pulec, Chlanda zasahovat nemusel, míč proletěl nad břevnem jeho svatyně. Krátce na to však ze souboje stejných hráčů vyšel vítězně ten hostující. Hosté poslali z levé strany centrovaný balón, ten se od Gutheise dostal k Martinu Pulcovi, který levačkou vyslal tvrdou ránu, na kterou nedokázal Chlanda reagovat – 1:2. Vzápětí blatenský gólman svůj tým podržel, když se ke střele dostal z gólové pozice Divoký, střela po zemi, gólman byl u své tyče však a míč vytáhnul na rohový kop. Na poločasovou přestávku tak odcházeli o gól spokojenější hosté. 

Druhý poločas

Jak začal první poločas, začal i ten druhý, rohovým kopem ve prospěch Spartakovců. Po ose Divoký Gutheis se míč dostal k zakončujícímu Martinu Pulcovi, který umístěnou střelou po zemi poslal míč přesně k bližší tyči – 1:3.

 

I díky tomu se obraz hry ve druhém dějství viditelně změnil. Hosté byli lepším a fotbalovějším týmem. Drželi míč častěji na svých kopačkách, na domácí straně spíše přibývali pouze nedovolené zákroky. Po jednom z nich hosté zahrávali trestný kop ze střelecké pozice, Chlanda zasahovat ovšem nemusel, střela Gutheise skončila nad jeho břevnem. Další přímý kop pro hosty byl k vidění v polovině druhého poločasu. Tentokráte pálil Vaniš, Chladna si jeho ránu pohlídal. Vzápětí další standardní situace pro Kaplické. V tomto případě ji rozehráli, ve vápně se k míči dostal Pulec, ten našel v gólové pozici Česáka, skóre se nezměnilo, míč skončil vedle brány. O několik minut později pokoušel střelecké štěstí hostující Pastier, mířil však jen nad Chlandovu bránu. Osm minut před koncem musel po druhé žluté a následné červené kartě hřiště předčasně opustit domácí Michal Kůst. Převahu jednoho muže v poli Kapličtí hned v následující minutě zužitkovali. Pastier před vápnem posunul míč Jakubu Česákovi, který střelou pod břevno pečetil výhru hostujícího Spartaku – 1:4.

 

Vzápětí pak Česák hledal před brankou v gólové pozici Daniela, ten však nedokázal míč sám před gólmanem usměrnit. Až v samotném závěru se domácí dostali k ohrožení branky Spartaku. Zprava poslal přetažený centr Fiřt, na zadní tyči hlavičkoval mimo Šimůnek. Následnou rozehrávku kopu od branky nesehráli hosté zrovna ideálně, gól měl na noze střídající Uldrich, a radost mu zhatil skvělým obraným zákrokem Ješina. Kapličtí dokázali navázat na předchozí výhry a po zlepšeném výkonu ve druhém poločase si z Blatné odvezli zasloužené tři body. Díky patří i početné skupině fanoušků, kteří se z hráči vydali na dalekou cestu a po celý zápas je neúnavně povzbuzovali. 

 

Autor: Libor Granec



Ohlasy k zápasu



TJ Spartak Kaplice
František Říha (brankář): Zápas bych hodnotil kladně. Začali jsme dobře, když se nám podařilo dát hned v první minutě gol na 1:0, zaplaťpánbůh že Míra Ješina si zase nespletl bránu a poslal nás do vedení. Pak jak kdyby přišel útlum a Blatná měla pár náznaků na srovnání, až přišla penalta na 1:1. Od té doby si ale myslím, že jsme převzali otěže zápasu a šli si za vítězstvím, musím kluky pochválit za to, jak zápas odmakali a táhli za jeden provaz. Vyzdvihl bych určitě Matese Pulců, který dal dva góly. V neposlední řadě chci poděkovat našim skvělým divákům, kteří s námi jeli a podporovali nás celý zápas. Jdeme zápas od zápasu a budeme se snažit potvrdit 3 body doma s Planou.



Sestavy


TJ Blatná
J. Chlanda [-] - D. Juhaňák [-] (43. Š. Voříšek [-] ) , M. Kůst [-] , O. Míka [-] , A. Bulka [-] (72. J. Maleček [-] ) , Š. Říha [-] (84. M. Uldrich [-] ) , M. Šimůnek [-] , V. Bláha [-] , J. Levý [-] , M. Hlaváč [-] , D. Fiřt [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - J. Vaniš [-] , M. Ješina [-] , L. Fučík [-] (65. R. Daniel [-] ) , T. Nowak [-] (59. D. Pál [-] ) , P. Gutheis [-] , M. Pulec [-] , J. Česák [-] , J. Divoký [-] (78. J. Smolen [-] ) , V. Kuchař [-] (39. E. Pastier [-] ) , J. Gondek [-]

ŽK: 32. A. Bulka , 53. M. Kůst , 67. J. Levý - 32. T. Nowak , 53. L. Fučík . ČK: 82. M. Kůst .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Vejčík Vít - VALEŠ Radek, JAROLÍM Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Zde jasně vyhrají hosté.

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Blatná je doma nebezpečná, ale i tak Kaplice to zvládne 1:3

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

Blatná je doma určitě silnější než venku, ale my si pojedeme pro 3 body, ať se děje co se děje.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů