J. Hrubý 67. (p.)
L. Křenek 86.
2:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.09.2023 16:30

8.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vyhrocený zápas Libušína se Zavidovem skončil výhrou domácích, rozhodl Křenek


Branky


67. J. Hrubý (p.) , 86. L. Křenek - 51. P. Vitner
10

Libušín doma přivítal Zavidov, přičemž oba kluby v tabulce před zápasem dělila pouze jedna příčka. Hosté se v druhé půli dostali do vedení, domácí ale zápas stihli otočit a dojít si pro tři body. Rozhodl Křenek. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Libušín začal zápas velmi dobře a již od prvních minut se dral do útoku. Obrana Zavidova ale svědomitě odolávala a celý tým skvěle presoval, což dělalo domácím problémy. Libušín se tak dlouho do žádné větší příležitosti nedostal. Navíc se hosté propracovali až do zakončení, a šlo o zakončení nadmíru nebezpečné. Hanych se po příhře Devery ocitl v roli zakončovatele a jeho střelu jen s velkými obtížemi zlikvidoval brankář Poráčanin. Od 30. minuty ale bylo vše jinak. Hosté se mírně zatáhli a začaly se dít věci.

 

Libušín začal opravdu tlačit na hostující defenzivu, z čehož pochopitelně pramenily šance. Do brejku se nejprve dostal Křenek, který ještě zvládl najít Fudiara. Ten ale pouze nastřelil hostujícího brankáře Dunaje. Zápas se poté přeléval nahoru dolů, více ze hry měli ale stále domácí. Do šance se dostal D. Portužák, hlavou však branku minul. Poté se do příležitosti dostal Pucholt, který ale také nenamířil přesně. Hosté měli následně také ještě pár šancí, které ale gólem neskončily. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu, 0:0.

Rychlá branka a pozdní otočka

Libušín veděl, že si bude muset svůj tlak udržet, chce-li pomýšlet na tříbodový zisk. To se mu ale nepovedlo, Zavidov se totiž dokázal dostat do velmi slibné přílěžitosti a převrátil zápas ve svůj prospěch. V 51. minutě došlo k nadějné příležitosti hostů, ze které vypramenil "pouze" roh. Po něm došlo ke skrumáži ve vápně domácích a zavidovský kapitán Vitner se prokázal jako pravý zakončovatel, když dokázal patou propasovat míč do sítě - 0:1. Pro domácí velmi nevyhovující situace. Hned vzápětí to mohlo být o dvě branky, Korčák ale ve své šanci selhal. Následně přišla velmi rozporuplná situace. Hostující Jelínek byl pravděpodobně faulován u lajny, domácí ale ve hře pokračovali a dostali se až do vápna Zavidova. Tam došlo ke střetu domácího Homonického s brankářem Dunajem a pískala se penalta. Tu bez problémů proměnil Hrubý a bylo to 1:1. Hosté byli ze situace rozčílení a velmi protestovali, bohužel pro ně marně.

 

Libušín tento okamžik nakopl a snažil se tak zápas kompletně otočit. Naopak Zavidov byl samozřejmě situací mírně rozladěný. I tak si hosté dokázali vypracovat své šance, Neveďal ani Hanych však své příležitosti nevyužili. První šanci domácích měl Veselý, hlavou však na zadní tyči mířil těsně vedle. Rozhodující moment přišel v minutě 86., když nejdříve Veselý vyvezl míč na útočnou polovinu a následně našel připraveněho Křenka, který svým prvním gólem sezóny rozjásal domácí příznivce - 2:1. Po pár minutách se o srovnání snažil Holý, Poráčanin s jeho pokusem však neměl problém. Poté přišel ještě jeden velmi ostrý moment, když domácí Portužák nepovoleným způsobem dojel hostujícího Křivohlavého, oběma nohama napřed. Následovala mela mezi oba celky, rozhodčí ale udělil domácímu obránci pouze žlutou kartu. V zápase se pak už nic zajímavého nestalo a Libušín tak vybojoval tři body, Zavidov naopak odjížděl s prázdnou.



Ohlasy k zápasu


SK Baník Libušín
Lukáš Křenek - hráč: Úkol byl v tomto zápase jasný, chtěli jsme se odpoutat od spodku tabulky. Snažili jsme se o kombinační hru a soupeře jsme k ničemu nepouštěli. Po konci první půle jsme věděli, že musíme přidat na tempu, abychom 3 body v domácím prostředí udrželi. Výkon to nebyl ideální, ale i přes nepříznivý jsme ho dokázali otočit a úkol splnit. Teď nás čekají dva zápasy venku, nejprve na Braškově a poté na Velké Dobré.

FC 05 Zavidov
Aleš Kraus - hráč: V Libušíně se nám tradičně nedaří, dnes to ale bylo jinak. Kluky nejde nepochválit, takto je potřeba makat v každém zápase. Bohužel jejich snahu neocenil hlavní rozhodčí, který za mě utkání nezvládl a je jednou z příčin, proč odjíždíme z Libušína bez bodu.



Sestavy


SK Baník Libušín
F. Poráčanin [-] - D. Portužák [-] , D. Kolařík [-] , O. Špalek [-] , J. Veselý [-] - J. Fujdiar [-] , M. Pucholt [-] , J. Maroušek [-] , J. Homonický [-] (72. T. Felis [-] ) , L. Křenek [-] (89. A. Skalák [-] ) - J. Hrubý [-]

FC 05 Zavidov
A. Dunaj [-] - P. Šíma [-] , P. Vitner [-] , D. Devera [-] , J. Holý [-] , O. Neveďal [-] (87. J. Koc [-] ) , J. Hanych [-] , J. Křivohlavý [-] , L. Kapoun [-] , J. Jelínek [-] , T. Korčák [-]

Počet diváků: 80. Rozhodčí: Prosr Tomáš - PETÝREK Václav, SVOBODA Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Adam Byrtus

Expert: David Minařík
Tip experta: výhra domácích

Libušín jednoznačně vyhraje na domácí půdě a Zavidov pojede domů s prázdnou.

22. 9. 2023 20:52
VÝHRA DOMÁCÍCH

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích