2:1p.
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.09.2015 17:00

4.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Janov opět překvapil, po Olympii remizovala i Olešná + FOTO


Branky


0

Janov, který sebral doma body favorizovanému SK Rakovník, měl k vítězství blízko i ve čtvrtém kole proti oslabené Olešné. Ta měla na kontě devět bodů a byla spolu s Olympií poslední celek, který ještě neztratil. Ne moc záživný fotbal nabral na otáčkách až ve druhém poločase, kdy hosté museli srovnat, aby nakonec podlehli domácímu celku po penaltách.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nezáživnou půlhodinku otevřel šťastně Peták

Kdyby začalo utkání od 30. minuty, asi by to stačilo. Do té doby se prakticky nic nedělo a oko diváka jen sledovalo nakopávané míče, které většinou končily v zámezí. Nikdo z obou týmů neměl vyloženou šanci, a tak pokusy T. Vodrážky z dálky nebo dvakrát nastřelené nohy bránicích hráčů, úspěch neslavily. Ani přímý volný kop Karnafela na druhé straně nijak s Fiedlerem nezahýbal.

Právě až 32. minuta, kdy zblokoval Peták odkop Fiedlera přímo do branky, nabyla na zajímavosti – 1:0. O minutku na to měl domácí J. Černý pěknou šanci po přímáku svého spoluhráče, ale balon nestačil patřičně nízko. Pět minut před poločasem vyvinula tlak i Olešná, která do té doby působila trochu zakřiknutě a Janov jen se štěstím odkopl z vápna natřikrát zblokovanou střelu.

Ve 44. minutě mohl do kabiny srovnat z přímého volného kopu T. Vodrážka, ale perfektně kopnutý trestňák vyškrábl ze šibenice Kopáček.

Olešná se vzpamatovala, ale dala jen jeden gól

Po změně stran vyslal Fiedlerovi pozdrav Rosa, ale rukavice olešenského gólmana zatím lepily. Když hned poté Karnafel zbytečně komentoval výrok rozhodčího Stibora, naskytla se hostům krásná standardka z poza vápna. Tato šance ještě gólem neskončila, ale následný trestný kop T. Vodrážky už adresáta našel a díky Telvákově mušce se Olešná mohla radovat – 1:1.

Utkání začalo konečně trochu žít a přicházely vážnější šance na obou stranách. Telvák vypálil pěknou střelu z dvaceti metrů, ale Kopáček mu nedal skvělým zásahem šanci. Nad branku mířil poté i Helebrant. V 68. minutě předvedl gólman Olešné, že skvělé zákroky umí taky, když vychytal mladého Konvalinku. Vyraženou střelu mohl uklidit do prázdné Karnafel, ale přestřelil.

Fotbalovou parádu vytasil v 72. minutě J. Černý, ale jeho přihrávka do vápna nakonec neprošla. Z brejkové situace Sládek poslal merunu proti noze Šuterovi, ten jej napálil vší silou, ale Kopáčka opět nenachytal. Záhy zahodil Jiránek z prostoru penalty tutovku, když překopl branku. Pět minut před koncem mohli domácí rozhodnout, když při odkopu skočil Fiedlerovi špatně míč, ale Peták, který se balonu zmocnil, volil místo přihrávky střelu a trefil prvního hráče před sebou.

S domácími fanoušky zahýbala 89. minuta a rozhodnutí sudího, nelíbil se jim zákrok Procházky na Kaila, který se nacházel na rozhraní pokutového území. Pak už přišel jen konečný hvizd a šlo se na penalty. 

Janov si připisuje plusový bod

Při penaltovém rozstřelu načal čtvrtou sérii Telvák a byl prvním střelcem, kterého Kopáček vychytal. Následně Černý Fiedlera prostřelil, a když nedal ani olešenský Jiránek, nemuseli domácí už nikoho posílat – 4:3.



Ohlasy k zápasu


Sokol Janov
Tomáš Kinter (vedoucí Janov): Z obou stran bojovné utkání, ve kterém vynikali vynikajícími zákroky oba dva brankáři. Podařilo se nám přikrýt nejlepšího hráče soupeře T. Vodrážku, což bylo pro další vývoj zápasu velmi důležité. V penaltovém rozstřelu jsme byli šťastnějším týmem a jeden plusový bodík na našem kontě je odměnou za předvedenou hru.

FC Olešná
Miloslav Doležal (trenér Olešná): Chtěli jsme samozřejmě v Janově bodovat, ale na zdejším specifickém hřišti se nám nikdy nehrálo dobře. První poločas jsme víceméně prospali. Ve druhém jsme začali mnohem aktivněji a vyrovnali, čímž jsme myslím docílili spravedlivého výsledku. Penalty jsou loterií a v té získali díky Kopáčkovi bod navíc domácí. V zápase, který se nesl spíše ve znamení urputného boje, než fotbalové krásy, nám chybělo 7 hráčů, a tak jsme s bodem spokojeni.



Sestavy


Sokol Janov
M. Kopáček [-] - T. Čuda [-] , J. Koukal [-] (84. M. Havran [-] ) , J. Melč [-] , M. Rosa [-] - J. Skoupý [-] (46. J. Kail [-] ) , J. Linc [-] (57. M. Haluza [-] ) , M. Karnafel [-] , J. Černý [-] - M. Peták [-] , R. Konvalinka [-] (89. A. Alijevič [-] )


Hráči zápasu: M. Kopáček - M. Vodrážka .
Místo: TJ Sokol Janov. Počet diváků: 70. Rozhodčí: Stibor Radek - Kozák Lubomír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.