0:1p.
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.09.2015 16:30

5.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lužná oslavila posvícení pouze jedním bodem, ale je za něj ráda + FOTO


Branky


0

Pěkný pažit v Lužné, příjemné počasí, očekávání prozatimního favorita soutěže a ještě navíc posvícení. To vše mohlo být pro fanoušky bezvadným lákadlem. Nakonec se přišlo na Spartu proti Olympii podívat krásných dvě stě diváků, kteří ale neviděli nikterak záživný fotbal. V zápase nepadly (vyjma pokutových kopů) ani žádné branky, a tak se spíš přihlíželo soubojům.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kdo by čekal, že největší šance bude nakonec ta z páté minuty, kdy Číhař trefil odražený míč po rohovém kopu do břevna. Od té doby začali domácí nepříjemně tlačit na pilu a podnikali rychlé útoky do nezformované obrany Olympie. Už tak oslabení hosté, museli navíc řešit ve 12. minutě zranění středopolaře Koláře, kterého nahradil Kalfiřt.

Po deseti minutách se na Kocha řítil sám J. Vejvoda, ale zakončil vedle branky. Nasazené tempo ale Lužné dlouho nevydrželo, protože díky šancím, které přicházely na druhé straně, začal diktovat tempo Rakovník. Závar z 26. minuty vyzněl na prázdno, protože Číhař dostal na malé vápno moc prudký míč, který usměrnit nedokázal.

Po půl hodině hry Kokšál krásně připravil míč pro Číhaře, toho ale z otočky Bartyzal vychytal. Následně se strážce luženské branky vytáhl znovu, když včasným výběhem zblokoval i další Číhařovu dělovku. Ve 42. minutě Kokšál vybojoval ve středu hřiště míč a sám si jej připravil ke střele. Bohužel pro Olympii byl proti opět pohotový Bartyzal, který zachránil Lužnou už potřetí. 

Branek se nikdo nedočkal

Úvod druhého dějství otevřel přímým volným kopem Kokšál, který adresně hledal Špimra na zadní tyči. Posledně jmenovaný však balon jen o centimetry minul. Zanedlouho se ke střele propracoval domácí Krumhanzl i A. Mašek, ale ani jedna ze střel Kochovi problémy nenadělala. Celá lavička hostujícího týmu záhy strnula, když nechal Křováček vyniknout B. Kocha.

Tomu chtěl rakovnický obránce vrátit po rozehrání míč proti noze, ale slabou přihrávkou akorát namazal Vejvodovi. Koch však zachoval chladnou hlavu a včasným pádem pod nohy nedal mladíkovi šanci. Po hezké kombinační akci se dostal míč až k Dyršmídovi, ovšem po jeho střele hodně v záklonu, bychom hledali balon až v Lužné na nádraží. V 74. minutě si hezky povodil domácí hráče T. Koch a konečně mohl zakončit silnější levou nohou, ovšem Bartyzal ani tentokrát neměl slabou chvilku a střelu reflexivně vyrazil.

Na druhé straně nevyšel Olympii ofsajd systém a Koch musel krotit nepříjemnou ránu z boku po Vejvodově individuální akci. Sympatickou střelu vyslal na Kocha před svým střídáním ještě Krumhanzl, ale mezi střelce se nezapsal. Devět minut před koncem utkání přišla akce zápasu, když rychlonohý Vejvoda prošel po lajně u diváků, vyhnul se i faulu Špimra, po kterém dostal výhodu a předložil merunu do vápna, kde byli tři hráči Sparty.

Domácí se nakonec k zakončení dostali a byla to velká rána z blízka, ovšem Koch měl vynikající postavení a prostřelit se nenechal. Na pomoc přispěchal ještě Křováček, který vše za jeho zády jistil a byl připraven míč před čarou vykopnout. Nakonec se z této akce zrodil ještě brejk a po druhé straně to zabalil Dyršmíd. Taktický faul pět minut před koncem zastavil Krumhanzl. Pak už ale opravdu vystřídal.

Úplně zbytečně se pár minutek před konečným hvizdem nechal po druhé žluté kartě vyloučit T. Koch. Bezbrankový stav vydržel i následné dvě minuty a kopaly se penalty.

Penalty vychytal Olympii Bedřich Koch

Olympie si pokutové kopy nacvičila už minulý týden v derby, tentokrát byla úspěšnější, protože pomocný bodík si nakonec připsala ona. Bedřich Koch dvě desítky chytil, a i když Bartyzal pecku Topinky taky vyčapal, vše nakonec rozsekl po Špimrově zásahu překopnutím kapitán Hájek.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Antonín Sýkora (trenér Olympie): Chybělo nám hodně hráčů, vůbec se nám neozval Rous a kvůli zranění nemohl nastoupit Eck ani Němec. Ve 12. minutě se zranil Kolář, s chřipkou odehrál skoro celý zápas Topinka, který byl ale jeden z nejlepších na place. Nepřijel nakonec ani Seibert ani Ogurek. Když si vezmu, v jakém složení jsme v Lužné hráli, tak jsme za bod rádi. Dnes se nám herně nedařilo...

Olympie Rakovník
Ladislav Rác (vedoucí Lužná): Na okres to byl celkem zajímavý zápas, na který přišlo hodně diváků. Za bod jsme rádi a remíza je spravedlivá. první poločas patřil spíš Olympii, ten druhý zase nám. Vyzdvihl bych oba brankáře a taky našeho útočníka Pepu Vejvodu. Docela slušně odehrál i Karel Krumhanzl.



Sestavy


TJ Sparta Lužná
J. Bartyzal [-] - J. Špička [-] (90. J. Sláma [-] ) , L. Hájek [-] , J. Staněk [-] , M. Rek [-] - P. Staněk [-] , S. Fronk [-] , K. Krumhanzl [-] (85. V. Mašek [-] ) , A. Mašek [-] - R. Šnajdr [-] , J. Vejvoda [-]

Olympie Rakovník
B. Koch [-] - P. Klátil [-] , J. Pekárna [-] , Z. Špimr [-] , Z. Křováček [-] - T. Koch [-] , R. Kolář [-] (12. J. Kalfiřt [-] ) , M. Kokšál [-] , P. Dyršmíd [-] - R. Topinka [-] (85. M. Beneš [-] ) , J. Číhař [-]

ŽK: 60. S. Fronk - 20. Z. Špimr , 72. J. Číhař , 82. T. Koch . ČK: 88. T. Koch .
Hráči zápasu: J. Bartyzal , J. Vejvoda - R. Topinka , B. Koch .
Místo: TJ SPARTA LUŽNÁ. Rozhodčí: Říha Michael - Polívka Zdeněk, Trešl Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.