1:4
(0:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.09.2015 16:30

6.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jelínek měl smůlu, Vejvoda naopak zařídil tři góly + FOTO


Branky


0

Nedělní derby v Lišanech bylo pro fandy okresní kopané velkým lákadlem. Však přijela sousední luženská Sparta a domácí, kteří se v minulém zápase namlsali pěkným výkonem proti SKR, měli o co hrát. To se na hřišti také odehrávalo celý první poločas, ale na svěřence Václava Švelcha se lepila smůla v zakončení. Ale jaká... Konečný výsledek vypadá pro Lužnou přepychově, ale všechno mohlo být jinak. U tří gólů hostujícího celku stál mladík Josef Vejvoda.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Střelecká smůla lišanského Jelínka

Hned v první minutě vybojovali domácí roh. Ten rozehrál L. Řepka na přední tyč a nebýt pohotového zákroku Maška, srazili by si hosté míč do vlastní sítě. Lišanští pokračovali v útočné aktivitě. V 5. minutě utekl po levé straně Žalud, odcentroval a po Jelínkově hlavičce zachránila strážce luženské svatyně tyč.

Po pravé straně to zkoušeli sérií narážeček bratři Hamouzové, mladší Vojta se dostal až do vápna, ale ani z tohohle mráčku nezapršelo. Hosté spoléhali na brejky rychlonohé dvojice Šnajdr – Vejvoda, a hned ten první vyšel. Po ztrátě domácích na útočné polovině v 17. min. následovala kolmice na Šnajdra, který nachytal rozestoupenou obranu i gólmana Z. Řepku v nedbalkách - 0:1.

Lišanské gól zaskočil, ale Lužná vyjma nebezpečných rohů a nedotažených brejků, nijak zvlášť nezahrozila. Žaludovu finálovku na Jelínka vypíchl v posledním okamžiku hostující bek, Krůta po rohu hlavou přestřelil a J. Hamouz po narážečce s Kaňákem a úniku hledal spoluhráče do druhé vlny, avšak marně.

Ve 37. min. se nestárnoucí Martin Kaňák mazácky uvolnil na pravé straně vápna a nadýchaným centrem připravil druhou tutovku pro Jelínka, ten však těsně minul pravou Maškovu tyč.

O minutu později udělali Luženští chybu v rzehrávce na jeden dotek, míč vypíchl Paseka a Jelínek se sám před Maškem ocitl potřetí, ale dopadlo to vždy stejně. Ve 44. minutě se k akci vpřed osmělili i hosté a po Hájkově promyšlené kolmici na Šnajdra už bohužel míč na volného Vejvodu nedoputoval.

Vejvoda řádil jako ďábel

Úvodní čtvrthodina druhého dějství patřila Sparťanům, kteří si počínali lépe, než jejich pražští kolegové, kteří v ligovém derby podlehli Slavii.

Lišanská záložní řada se příliš zatáhla a hosté ovládli střed hřiště, kde sbírali odražené míče. Se střelou Ambrůžka Z. Řepka problémy neměl, ale když reflexivně vyndal ránu Šnajdra z pěti metrů na roh, zachránil domácí od pohromy. Ti tak ještě měli o co hrát a v 57. minutě našel Chládek pasem z poloviny hřiště na levé straně Žaluda.

Ten se kličkou do hřiště zbavil A. Maška a střelou béčkem na bližší tyč překonal i jeho otce - 1:1. Nyní byli na koni zase domácí a J. Hamouz nastartoval dvakrát turbo po pravé straně. Vybojoval roh a našel Paseku, který to však měl na dlouhou nohu.

V 66. minutě si Chládek s V. Hamouzem na vlastní půlce dvakrát vyměnili balón. Napotřetí se však nepochopili a už jen koukali, jak se kolem nich prohnal s míčem na noze Vejvoda a chladnokrevně zakončil do Řepkova protipohybu - 1:2.

Domácí se sice snažili, ale do jejich souhry se začala vkrádat křeč a hosté kontrolovali hru, byli po zbytek zápasu lepší. Až do 80. minuty se ale hrálo trochu nudně. Hra byla najednou plná soubojů a zejména hosté měli problém s velmi důrazným Pasekou, který však většinou v rámci pravidel zastavoval rozehrávku Ambrůžka. Ten naopak chodil do soubojů nezpevněný a mnohdy odcházel z hrací plochy pro ošetření.

V 82. minutě se Krůta vytáhl na hrot a Lišany šly vzadu do rizika na tři beky. Risk však okamžitě potrestal svým druhým gólem po milimetrové přihrávce Vejvody Šnajdr 1:3. Za dvě minuty si o tři body řekla Lužná už definitivně, a to když Rek přenesl míč na Vejvodu, který přes nohu z voleje propálil dělovkou bezmocného Řepku ze dvou metrů - 1:4.  



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Václav Švelch (trenér): Herně to byl remízový zápas, ale bohužel fotbal se hraje na góly a také je o chybách. O osudu utkání rozhodly dvě věci. Jednak šance, kterých jsme si v první půli vypracovali mnohem více, než hosté, ale nedokázali je proměnit, jednak osudová minela v rozehrávce v 66. minutě, po které šla Lužná znovu do vedení, a my už nedokázali zareagovat.

TJ Sparta Lužná
Ladislav Rác (vedoucí): Měli jsme v úvodu zápasu hodně štěstí, ale rychlými protiútoky jsme dokázali strnout vítězství na svou stranu. Pochvalu zaslouží celé mužstvo za bojovný výkon, i když hra nebyla podle mých představ. Velmi dobrý výkon podali oba útočníci Šnajdr a Vejvoda.



Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - J. Feher [-] , M. Chládek [-] , V. Hamouz [-] - J. Hamouz [-] , L. Krůta [-] , L. Řepka [-] , J. Paseka [-] , R. Žalud [-] - J. Jelínek [-] , M. Kaňák [-]

TJ Sparta Lužná
V. Mašek [-] - J. Staněk [-] , M. Rek [-] , L. Hájek [-] , P. Staněk [-] - A. Mašek [-] , S. Fronk [-] , P. Ambrůžek [-] , K. Krumhanzl [-] - R. Šnajdr [-] , J. Vejvoda [-]

ŽK: 75. P. Ambrůžek , 77. A. Mašek .
Místo: SK Lišany. Rozhodčí: Šefara Milan - Jakub Sixta , Marek Špidra.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.