2:3p.
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.06.2023 18:00

14.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Nučice na penalty porazily Štítary a se sezonou se tak loučí vítězně! + VIDEO


Branky


29. M. Lepší , 47. B. Uman - 56. J. Novák , 59. J. Novák
7

Pateční podvečer byl ve Štítarech ve znamení fotbalu. V posledním mistrovském utkání sezony přivítal domácí výběr daleké Nučice. Kromě cti, v zápase nešlo o nic. Šítarští vědeli, že jejich osud setrvání v Okrese je v rukou Plaňan, zatímco Nučice měly své místo v soutěži i pro příští rok zaručené. První poločas byl jasně v režii domácích, ale bohužel pro ně, žehrali na nekvalitu v zakončení, což se jim do druhé půle vymstilo. Nučice dokázaly srovnat a dokonce sahaly v závěru po vítězství, které nakonec přinesly až penalty. Jak se zápas vyvíjel?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Je to marný, je to marný

Zápas začal zostra. Hned po stoosmdesáti vteřinách od hvizdu zkušeného arbitra Romana Piknera vyfasoval žluté napomenutí domácí Miškovský. Avšak to domácí příliš nezbrzdilo, ba naopak, od prvních minutek se nadechovali k dominantnímu výkonu. 

 

Celý první poločas byli lepším týmem na hřišti. Pohledný kombinanční "Stachball" generoval spoustu šancí, ale ani ti nejvyloženejší v hostující brance Rybáka nekončily. 

 

Ujal se až pokus štítarského Benjamina Buttona Michala Lepšího ve 29. minutě. Stejně jako fiktivní filmová postava ztvárněná Bradem Pittem, i on v posledních zápasech jako by na hřišti spíše mládnul a vzpíral se datu narození v občanském průkazu. Domácí tak od 29. minuty vedli 1:0

 

Ale protože ani další nadějné příležitosti Stachovy skvadry neskončily brankou, do kabin se šlo za hubeného vedení 1:0 pro domácí tým.

 

 

Kousek fotbalové nádhery a vzepření se Nučic

Druhý poločas začal stejně jako ten první. Ani jeden z trenérů nesáhl k poločasovému střídání, a tak bylo k vidění stejných dvaadvacet borců jako v dějství prvním.

 

Hned ve 47. minutě se však měnilo skóre podruhé. Rozhodčí Pikner nařídil kousek před vápnem Nučic volný přímý kop pro domácí, kterého se ujal Benjamin Uman. Levonohý kouzelník nádherně zakroutil míč přesně do horního rohu brány, jak dokládá video, a Rybák v hostující bráně byl bez šance. 2:0

 

Druhý inkasovaný gól hosty paradoxně nakopl a začali hrát s větším důrazem a aktivitou. Přičteme-li k tomu i, na jaře již klasickou hluchou pasáž domácícu, máme rázem zaděláno na drama, což se i potvrdilo.

 

V 56. minutě nejprve snížil na 1:2 hostující Novák, aby o 3 minuty později tentýž hráč srovnal skóre na 2:2. Nutno dodat, že na obě branky mu nahrál kolega z útoku Martin Jícha.

 

Hra se poté vyrovnala, ale byli to hosté, kdo mohl těsně před koncem vyrovnat. Domácí Kratochvíl podcenil návrat do obrany, ale hostující hráč svoje zakončení nedokázal nasměrovat za záda Lepšího, takže se šlo do penalt.

Na šestý pokus

V kopech z pokutové značky byli lepší hostující Nučice a odvezly si tak bod navíc. Kuriózní je, že hostující výběr trenéra Petra Samka dokázal v penaltách zvítězit až na šestý pokus, čímž se řadí mezi unikát v celé soutěži. Ani o stastistickou zajímavost z řad Štítar vás však neochudím...

 

Věděli jste, že sedmnáctiletý Pavel Kratochvíl kopal v této sezoně sedm penalt, počítáme-li i ty za rezervní tým, a dokázal proměnit všech sedm?

 

 



Ohlasy k zápasu


Štítarský SK
Trenér Jakub Stach: Jednoznačně jsme dneska ztratili dva body. V zápase jsme od první minuty dominovali a jen naší nemohoucností v koncovce jsme umožnili Nučicím bodovat. Co je platné, že jsme hráli pěkný kombinační fotbal, když nám chyběl důraz ve vápně a neproměníme ani ty nejvyloženější šance. A jako již tradičně jsme si vybrali naši hluchou pětiminutovku, kdy naprosto vypadneme z tempa a umožníme soupeři vrátit se do zápasu. Nezbývá nám nic jiného, než se z toho poučit a vyvarovat se takovým výkyvům. Při dobývání obranného bloku soupeře je potřeba být ještě trpělivější a otáčet více těžiště hry. Věřím, že s přibývajícími zkušenostmi našeho mladého týmu budou výkony konzistentnější a já si pošetřím svoje často pocuchané nervy.

TJ Nučice
Trenér Petr Samek: Poslední zápas sezóny, ve kterém o nic nešlo jsme chtěli odehrát v klidu a se ctí. Výsledkem bylo vítězství na penalty, ve kterých jsme byli úspěšní až na šestý pokus. První poločas byli domácí jasně lepší a měli šance na rozhodnutí zápasu. Dali nám pouze jeden gól v prvním poločase. Na začátku druhé přidali z trestného kopu druhý a v tu chvíli si asi myslela většina diváků, že dostaneme naloženo. Opak byl pravdou. Začali jsme hrát aktivně a výsledkem bylo rychlé vyrovnání. Potom jsme to byli my, kdo hlavně v poslední minutě mohl a měl z malého vápna rozhodnout. Penalty se pak provedli na 100 %. Chtěl bych za celou sezónu klukům a vedení poděkovat.



Sestavy


Štítarský SK
M. Lepší [-] - M. Kršňák [-] , T. Opolzer [-] , M. Lepší [-] , B. Uman [-] , J. Vlášek [-] , J. Miškovský [-] , S. Huleš [-] , O. Nejman [-] (85. P. Kratochvíl [-] ) , K. Machurka [-] , F. Hoření [-]

TJ Nučice
T. Rybák [-] - D. Kočí [-] - M. Chromý [-] - J. Novák [-] - L. Lupínek [-] (46. J. Vedral [-] ) , T. Vlasák [-] , M. Šulc [-] , K. Hurtík [-] (42. M. Jícha [-] ) , J. Jelínek [-] , P. Nevšímal [-] (85. P. Bradáč [-] ) , L. Kulhavý [-]

ŽK: 3. J. Miškovský , 32. M. Lepší - 61. M. Jícha , 66. D. Kočí , 77. J. Vedral .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: PIKNER Roman - LÁNÍK Libor (N), HOUDEK Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích