Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.06.2023 16:00

26.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO | Strážov doma podlehl Klatovům


12

Strážov v posledním zápase sezóny prohrál s Klatovy 2-3. Domácí tým zakončil svůj premiérový ročník v B. třídě na jedenáctém místě, Klatovy obsadily osmou příčku. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas nerozhodně

Již ve 3. minutě se domácí Soušek prezentoval dlouhým balónem za obranu soupeře, míč si převzal Červený a pěknou střelou otevřel skóre zápasu. Vedení Strážova však netrvalo dlouho, v 7. minutě se na druhé straně uvedli pohlednou kombinací bratři Potužníkové a Jakub Potužník posléze srovnal na 1-1. Kdo na utkání přišel, tak se určitě nenudil, jelikož se hrál svižný fotbal a šance byly na obou stranách. V 18. minutě stáhl Daněk v pokutovém území domácího Hryhoraka a rozhodčí nejenomže nařídil penaltu pro Strážov, ale rovněž hostujicího hráče vyloučil. Nicméně domácí obrovskou šanci ke skórování nevyužili a pokutový kop skvělým zákrokem zlikvidoval brankář Herman. Ve 29. minutě utekl domácí obraně Mareš a své sólo zakončil gólově, 2-1 pro Klatovy. Tentokrát odpověděl rychle Strážov, ve 37. minutě si našel balón po standardní situaci Šteiner a přesným zakončením vyrovnal na 2-2. 

Partyngl zařídil Klatovům tři body

Strážov sice měl početní výhodu, ale byly to Klatovy, kdo šel v druhém poločase do vedení. V 58. minutě se kousek za vápnem objevil Partyngl a střelou, ke které ještě přispěla teč jednoho z protihráču, vrátil vedení zpět hostujícímu týmu. Domácí se snažili o kombinaci, jejich útočné pokusy však dlouho nevycházely. V dalších minutách si Strážov několikrát pomohl dlouhými balóny na křídelní hráče, které se sice osvědčily, ale k vytoužené brance nevedly. Hostujícímu celku hodně pomohl k vítězství gólman Herman, který i v druhém poločase zneškodnil několik šancí soupeře. Klatovy v posledním zápase sezóny zvítězily na hřišti Strážova těsně 3-2. 



Ohlasy k zápasu


SK Kovodružstvo Strážov
Michal Chaluš, hráč: V posledním zápase už oba týmy mohly hrát uvolněně. Hosté hned od začátku ukázali, že jejich hlavní devízou mladého týmu bude rychlost a kombinace. Šance byly vidět na obou stranách hned od začátku. Hned ve 3. minutě se po dlouhém míči od Ludi Souška prosadil Tadeáš Červený. Soupeř ze svých šancí ale brzo vyrovnal a šel také do vedení. Mezitím byl vyloučen jeho stoper po stažení Ivana Hryhoraka. Nařízenou penaltu jsme bohužel na jaře již počtvrté neproměnili. Do poločasu se nám ale přeci jen podařilo srovnat, když ze standardní situace z kraje vápna se krásně prosadil Rosťa Šteiner. Ve druhém poločase jsme bohužel naplno nevyužili naši přesilovku. Naopak po nešťastně tečované střele se hosté ujali vedení. Naše kombinace vázla. I tak jsme si pomocí dlouhých míčů na naše křídla dokázali vypracovat ještě několik příležitostí, které ale v brance neskončily. Je zapotřebí pochválit hostujícího gólmana. S diváky jsme se tak rozloučili prohrou.

SK Klatovy 1898 B
Tomáš Partyngl, hráč: Poslední zápas sezóny pro ani jeden tým nic neřešil, šlo jen o to, kdo se lépe rozloučí s tímto ročníkem. Domácí se ujali vedení už ve 3. minutě po velmi jednoduchém nákopu přes naší obranu a vstoupili tak do utkání nejlépe, jak mohli. V 7. minutě přišla naše odpověď, bratři Potužníkové si na levé straně vyhověli a Jakub po přihrávce Honzy srovnal na 1:1. V 18. minutě se rozhodčí rozhodl dát červenou kartu našemu stoperu Tomáši Daňkovi, který hrál v klatovském dresu svůj poslední zápas a nařídil pokutový kop, který Honza Herman zneškodnil. Ve 29. minutě jsme se ujali vedení po průniku Ondřeje Mareše, který bezpečně uklidil balón za domácího brankáře, 1:2. Domácí ale dokázali opět rychle odpovědět a tak po skvěle kopnutém přímém volném kopu bylo opět skóre utkání 2:2. První poločas tedy skončil remízou. Ten druhý už tolik gólů jako ten první nepřinesl, skóre se měnilo pouze jednou, a to v 58. minutě, kdy jsem já vystřelil zpoza šestnáctky vnějším nártem a balón po mírné teči skončil v síti. Poslední zápas sezóny jsme tak zvládli my a i v deseti lidech jsme dokázali všechny 3 zasloužené body přivést do Klatov.



Sestavy


SK Kovodružstvo Strážov
O. Pressl [-] - J. Michel [-] - M. Chaluš [-] , R. Šteiner [-] (72. B. Mayer [-] ) , L. Soušek [-] - I. Hryhorak [-] (79. J. Kalivoda [-] ) - J. Vališ [-] , T. Červený [-] , J. Franc [-] , L. Kalivoda [-] , J. Flodr [-] (46. D. Kološ [-] )

SK Klatovy 1898 B
J. Herman [-] - J. Pretzelmayer [-] , O. Mareš [-] (31. L. Korpa [-] ) , J. Fiala [-] (46. B. Valeš [-] ) , S. Weber [-] (71. Z. Cibulka [-] ) , T. Partyngl [-] , A. Prančl [-] , J. Potužník [-] (71. Z. Kotáb [-] ) , J. Potužník [-] (46. L. Urs [-] ) , J. Kolerus [-] , T. Daněk [-]

ŽK: 75. D. Kološ , 82. J. Franc - 21. T. Partyngl , 41. J. Potužník , 53. J. Kolerus , 65. L. Urs . ČK: 18. T. Daněk .
Hráči zápasu: A. Prančl , T. Partyngl .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: KOVÁŘ Bronislav - SCHNEIDER Josef, ŠLAUF Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Keňo

Expert: Sebastián Ryba
Tip experta: výhra domácích

Strážov je doma silný a bude pro Klatovy nepříjemný.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích